Çarşamba, Şubat 07, 2018

AFDK KARARI BEKLENTİSİ VE BİLİNMEZİ

1.Amatör ligi 8. Grup'tata yer alan Haliçspor, sezonun normal bitiminde grup ikinciliği ile playoff oynama hakkı kazanmıştı. Grupta üçüncü sırada olan Okmeydanı Fetihspor son maçta Esenlerspor'u yenince Esenlerspor hesapları ters tepti ve süper amatöre çıkma hesapları yaparken ligi dördüncü sırada bitirebildi. Burada Türk Telekomspor ise uzaktan yakından alakası olmasa da mağdur olan takımların arasında yerini mecburen almış durumda.


Haliçspor ligin başından beri ve geçtiğimiz sezonlarda da oynattığı oyuncusunun neden itiraz konusu olduğuna anlam veremiyor. Kendilerince haklı oldukları konu hakkındaki bekleme süreci amatör camiayı da meraklandırıyor. İl Temsilciliği'nde yapılan itirazda oyuncunun kimlik, ehliyet gibi resmi belgeler ile ifade vermesinden sonra yapılan itiraza ret kararı çıktı. Bu oyuncuya daha önce oynadığı bir kulüp de itirazda bulunmuştu ve o itirazda ret cevabı almıştı.


Buradaki bekleme tamamen AFDK ile alakalı. Neden bekletirler, bu beklemenin sonuçları kimleri etkiliyor diye sanırım bir düşünce yok. Şöyleki , bu takımlar lig bitmesine rağmen idmanlara devam ediyor bu başlıca bir emek ve masraf demek. Bu oyuncular belkide ara transferden yararlanıp geçimini bu yoldan sağlayan oyuncuların kazanacaklar 3-5 neyse bir bedelin önüne geçiliyor bu da onlara yazık. Hem kulüp yöneticileri hem oyuncular hemde teknik heyet belki de gelecek sezonun hazırlıklarını yapacaklar , ama bu karar aşamasını beklemekten elleri kolları bağlı duruyorlardır şimdi.


Şimdi çıkacak karar ile alakalı çıkmazları ele alalım;


Haliçspor konusunda haklıdır ve çıkacak ret kararına onama tek beklenen karardır. Böyle olunca İl Temsilciliği playoff maçının günü ve saati için açıklama yapacaktır.

Olaki Haliçspor, Okmeydanı Fetihspor maçında hükmen mağlup sayıldı. Eğer tüm lige yansırsa hükmenler nedeni ile sıralama aynımı kalacak , çok şeyler değişebilir. Haliçspor bunlardan dolayı küme düşer ve daha önce düştüğü belli olan Zeytinburnuspor tekrar ligde kalır. Tüm grubun sıralaması acayip anlamsız bir şekilde değişecek hem de. Ki böyle bir karar çıkmayacağı zaten bekleniyor.


Eğer tek maç için hükmen verirlerse (Bu olmaz zaten) o zaman da çok şeyler değişmeyecek sıralamada. Ligi 1.sırada bitirip şampiyon olan Mecidiyeköyspor 43 puana sahip. Şu anda 3.sırada olan Okmeydanı Fetihspor eğer itiraz ettiği maç için lehinde karar ile hükmen alırsa puanına 2 puan daha eklenecek ve ligi bitirdiği 41 puan ve +2 puan ile 43 puana çıkacak ve o zaman grubu 2.bitirmiş olacak. Aynı puanda olduğu Mecidiyeköyspor , rakibine ikili averajda üstün durumda. İlk maç 1-1 bitmiş , ikinci maçta ise Mecidiyeköyspor rakibini 5-1 yenmişti. Okmeydanı Fetihspor şu anda şampiyonluk sevinci yaşayan Mecidiyeköysporun ardından playoff maçı oynamaya hak kazanacak.


Uzun lafın kısası , AFDK bekletmekte olduğu kararı boşuna bekletiyor. İl Tertip komitesi zaten daha önce yaptığı incelemelerde yapılan itirazlara ret kararı çıkarmış. AFDK olarak aynı belgeler incelenecek. Bekletmenin bir anlamı yok. Kişisel görüşüme göre, ret kararının onanması olarak şimdiye kadar çoktan açıklanmalıydı.


 


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.