Çarşamba, Ocak 24, 2018

Süper Amatör 3. grupta çok bilinmeyenli denklem

İstanbul Süper Amatör Lig 3. grupta son hafta öncesinde büyük bir heyecan yaşanıyor.

Bir tarafta Klasman grubuna çıkacak ikinci takımın belli olmaması. Diğer yandan ligden düşecek üçüncü takımın belli olacak olması grubu çok bilinmeyenli denklem haline getirmiş durumda.

Beşyüzevlerspor'un haftalar önce Klasman grubuna yükselmeyi garantilediği grupta 3 takım Klasman grubuna kalma mücadelesi veriyor.
Son haftaya 37 puanla giren Soğuksuspor kağıt üzerinde en şanslı takım konumunda.

Beykoz ekibi son haftada Klasman grubunu lider tamamlamayı garantileyen Beşyüzevler deplasmanına konuk olacak.

Soğuksuspor bu zorlu maçı kazandığı takdirde diğer maçların sonucuna bakmadan Klasman grubu biletini cebine koyacak. Beraberlik ve mağlubiyet halinde ise diğer maçlardan gelecek sonuçları bekleyecek.

Gruptaki ikinci şanslı ekip Ortaköyspor. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle final haftasına 36 puanla 3.sırada giren Beşiktaş temsilcisi öncelikle Soğuksuspor'un puan kaybını bekleyecek. Soğuksuspor puan kaybederse sahasında Çapaspor'u yenerse Klasman grubu bileti alacak. Berabere kalması halinde Soğuksuspor'un yenilmesini 35 puanla 4.sırada bulunan Beyoğlu Yeniçarşıspor'un da kazanmamasını bekleyecek.

4.sırada bulunan Beyoğlu Yeniçarşıspor'un kazanması belki de kendisine yetmeyecek. Beyoğlu ekibi kazanması halinde hem Soğuksuspor hemde Ortaköyspor'un puan kaybetmesi halinde Klasman grubu bileti alacak.
Beyoğlu ekibinin puan kaybetmesi ve Soğuksuspor'la Ortaköyspor arasında puan eşitliğinde ikili averaj durumunda iki maçı da kazanan Ortaköyspor Klasman grubu bileti alacak. Soğuksuspor'un berabere kalması Ortaköy'ün puan kaybu ve Beyoğlu Yeniçarşı'nın kazanması halinde ise ikili averaj ile Beyoğlu Yeniçarşı 2.lik biletini alan taraf olacak.

Alt sıralarda ise 3 takım düşmemek için son kozunu oynayacak. Alt sıralarda en şanslı takım 25 puanlı Çapaspor.

Çapaspor deplasmanda oynayacağı Ortaköyspor maçını kazanması halinde kesin olarak ligde kalacak. Beraberlik yada yenilgi durumunda diğer iki takımın puan kaybetmesini bekleyecek.

Alt sıralarda yer alan diğer bir ekip ise Yıldırımbosnaspor 24 puanla son haftaya giriyor.

Bayrampaşa ekibi ligde kalmayı garantileyen Dolayobaspor deplasmanına konuk olacak. Alacağı galibiyetle ligde kalmayı garantileyecek. Beraberlik ve mağlubiyet halinde ise diğer rakiplerinin maçlarının sonucunu bekleyecek.

Alt sıralarda bulunan ve düşme endişesi yaşayan son ekip ise 23 puanlı İstanbul Kayaşehirspor.

İstanbul Kayaşehirspor son hafta sahasında Klasman grubu şansı devam eden Beyoğlu Yeniçarşıspor'u konuk edecek. Kazanması halinde diğer iki ekibin puan kaybetmesini bekleyecek.

Beraberlik halinde ise Yıldırımbosnaspor'un yenilmesini bekleyecek. İki takım arasında puan eşitliği durumunda ligden düşen ekip Yıldırımbosnaspor olacak.

Yıldırımbosnaspor'un kazanması halinde Çapaspor'la İstanbul Kayaşehirspor arasındaki puan eşitliğinde düşen İstanbul Kayaşehirspor olacak.

Kayaşehirspor'un kazanması halinde Yıldırımbosnaspor'la Çapaspor arasında oluşacak puan eşitliğinde küme düşen takım Çapaspor olacak.
Yukarıdaki verilerden de anlaşılacağı gibi 3.grupta Klasman grubuna kalan takımda, küme düşen takımda belki son düdüğe kadar belli olmayacak.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Hakedenin istediğini almasını diliyorum.


Haber: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.