Perşembe, Ağustos 24, 2017

'Amacımız hoş bir sadâ bırakmak'

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi, Türkiye Amatötör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, İstanbul'daki BAL takımlarının grupları ve İstanbul Süper Amatör Küme fikstür çekiminde, önemli açıklamalarda bulundu. 


'Cumhuriyet tarihinde ilk defa...'
Bölgesel Amatör Lig'in tüm Türkiye'yi kucaklamasının çok önemli olduğunu belirten TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, "Hakkari'den Edirne'ye, Sinop'tan Adana'ya kadar 81 ilimizde Ziraat Türkiye Kupası tüm takımların katılımıyla yapılmakta. Bu durum bizim yönetimimiz döneminde olmuştur. Türkiye Futbol Federasyonu çeşitli konularda hep konuşuluyor ama kamuoyunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı çok değerli işler es geçiliyor. Bunlardan bir tanesi de Ziraat Türkiye Kupası'nın Cumhuriyet Tarihi'nde ilk defa amatör kulüplerin de katılımıyla yapılmasıdır. Bu durum çok önemlidir. Yıllarca amatör futbola ait olan 90 bin kişilik bir nüfusu dışarıda bırakılan bir yapı oluşturulmuş. Biz spor yaptığımız yıllarda İngiltere'de bunları hep görürdük. Amatör bir takım Liverpool ile eşleşirdi. Hayran kalırdık. Çok şükür ki o resmi Türkiye'ye yaşatmış bir Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun mensubuyum. Bölgesel Amatör Lig ile başlamış bu süreç devam edecek. Yeni bir statü var" dedi. 


'Amatörlerin kazanımları devam edecek'
Amatörlerin kazanımları olması için tüm güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Ali Düşmez, "Bu sporun en güzel tarafı, insanları yan yana getirmek. Edirne'den Hakkari'ye arkadaş, dost olabilme şansı yakalıyorsunuz. Sahada her türlü mücadele olabilir ama neticede yan yana durup bir olmak, o fotoğrafı vermek lazım. Bunu kaybetmeden yürümek lazım. Sahada olanın sahada kalması lazım. Saha dışındaki entrikalara bulaşmamak lazım. Amatörlerin sesi bizim dönemimizde daha gür çıkıyor ancak bu görevler gelip geçici. Bizler mücadelemizi amatörlerin kazanımlarının devam etmesi için sürdüreceğiz ancak asıl amacımız, giderken hoş bir sadâ bırakabilmektir" ifadelerini kullandı. 


Muhabir: Gökhan Taner


 


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...