Perşembe, Haziran 01, 2017

Kocaelispor'a 55 Milyon TL

AÇIKLAMA YAPILDI
Kocaelispor’un geleceğini yakından ilgilendiren KEV Tesisleri ile ilgili, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve Kocaelispor Kulübü Başkanı Bahri Yavuz Antikkapı Restoran’da önemli açıklamalarda bulundu. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak mali kongre öncesi Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ile KEV konusu hakkında anlaşma sağladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, “Bundan 7 ay kadar önce Kızılyıldız’a olan borçlarla ilgili bir toplantı yapmıştık. Kamuoyuna o zaman Kocaelispor bu kente mal olmuş bir takımdır demiştik. Kocaelispor camiası son dönemdeki performansıyla başarılı olmuştur. Biz inisiyatif alarak Kızılyıldız’a olan borç konusunda adım attık. O zaman bir söz vermiştik, bugün de o sözün arkasındayız. Biz sözümüzü tutarz” dedi.
‘EN AZ 10 KEZ GÖRÜŞTÜK’
Büyükakın sözlerinin devamında, “Bundan sonraki süreçte kamu kaynaklarını hiçbir şekilde kullandırmama sözü vermiştik. Bu sözün bugünde arkasındayız. Büyükşehir belediye başkanımızda verilen sözü tutulması konusunda hareket edilmesini istemektedir. Bende burada kendisini temsilen bulunuyorum. Söylediklerim cümlesi cümlesine olmasa da ona aittir. O Süreçten sonra taksitlendirmeyle ilgili bir erteleme olmuştu. Sonra herkes bir rehavete kapıldı aslında. Ardından biz Bahri Başkanla 10 kez görüşmüşüzdür. Konu bir şekilde manipüle edildi. Alanın değeri üzerinden manipülasyon yapıldı. Niyeti Kocaelispor’a sahip çıkmak olanlar elini taşın altına koyarlar. Kocaelispor vazgeçilmezdir. Bizim bir başka vazgeçilmezimizde bu şehrin kendisidir. Kocaelispor’u ayağa kaldırmak için Kent Konut’u da batıramayız. Böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.
TAKSİDİ KENT KONUT ÖDEYECEK
Konuşmasının devamında hata yapmadan yol almaya çalıştıklarının vurgusunu yapan Büyükakın, “Çalışmalar alanın imarının değiştirilerek spor alanından çıkarılıp konut alanına dönüştürülmesi ve oradan elde edilecek gelirle borçların ödenmesiydi. Bir taksit daha ödenmeli mayıs ayının sonunda bu taksiti Kent Konutun sponsorluğunda ödenecek. Biz oturup bütün hesapları yapıyoruz. Vakıf mevzuatına baktırıyoruz. Orada hata yapmadan yol almaya çalışıyoruz. Kent konut’un almasında bir sorun gözükmüyor. Toplam 30 milyon civarında bir tutarla KEV tesisleri Kent Konut’a devredilecek” değerlendirmesinde bulundu.
10 MİLYONA YURT YAPILACAK
Toplam rakamın 55 milyon TL’ye tekabül edeceğini söyleyen Büyükakın, “Bir 200 kişilik yurt sözümüz vardı. Bu da 10 milyon TL civarında tutacak. Paranın tamamının Kocaelispor hesabına geçmemesi gerekiyor. Bu yüzden sürecin itinayla yapılması gerekiyor. Toplamda 55 Milyon’a ulaşıyor rakam. Arazinin değeri şu anda 50 dönümlük bir arazi 25-30 milyona rahatlıkla alınır ama burada başka bir mesele söz konusu. Kocaelispor’a sahip çıkma konusu söz konusu. Bizlerin bulduğumuz çözüm bu. Daha iyi çözüm bulan varsa hodri meydan. Ben normalde futbol maçı pek izlemem ama şimdi Kocaelispor’a üye de olacağım maça da gideceğim. Eğer bu tren kaçsaydı Kocaelispor’un Ruhuna El Fatiha deriz. Bu durumu çok iyi değerlendirmek zorundayız” dedi.
YAVUZ: KENDİMİZE ÇEVİRMEDİK
Kocaelispor tarihinin en önemli günlerinden birisinin yaşadığına vurgu yapan Başkan Bahri Yavuz, “Biz yola çıkarken biz bu yapıyı ayakta tutmaya çalışacağız. Biz bu mücadeleyi şehirle birlikte sürdürmek istiyoruz dedik. Gerçekten çok direndik, çok yorulduk. Birçok şeyi biz yaptık ama hiçbir şeyi kendimiz yaptık demedik. 2 milyona yakın nüfusu olan bir şehrin spor kulübü bu şehrin desteğiyle ayakta kalamıyorsa zaten bir şeyler yanlış yapılmış demektir” dedi.
‘KAMU BORCUNDAN ARINMALI’
Transfer yasağının kalkmasının gerektiğini ifade eden Yavuz, “Bizim bu şehir olarak halkın takımı mottosundan vazgeçmememiz lazım. Yoksa biz ömrümüz boyunca kurtarıcı arayacağız. 7 ay önce sağ olsun Büyükşehir belediyemiz büyük bir sorumluluk aldı. Takımımız uçurumun kenarından döndü. KEV tesisi Kocaelispor için edinilmek ve satılmak zorundaydı. Bize KEV yönetimine gelerek kulübümüzü ayaklar üstünde tutmak istedik. 30 milyon SGK borcumuz var. 11-12 milyon TL transfer borcumuz var. Bu kulübün tekrar kendi kaynaklarıyla yönetebilmesi için kamu borcundan arınması gerekiyor. Transfer yasağının kalkması gerekiyor” diye konuştu.
‘ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM’
Başkan Yavuz sözlerinin devamında, “Ben bu işi tek başıma kalırsam asla yapmam arkadaşlar. Buna şerefim üzerine yemin ederim. Her katmanda buluşmamız gerekiyor. Büyükşehir’den, Valilikten, KEV yönetiminden birer büyüğümüzden bir komisyon oluşmalı. Biz şehir olarak bu mücadeleyi verebiliyoruz demeliyiz. Bu bütçe kulübün ihtiyaçlarına göre belirlendi. İkinci bir şansı yok bu kulübün. Bizim kendimize ait gayrimenkulümüz var. Bizim aslında burada sevinç çığlıkları atmamız lazım. Bu yolun sonu değil, bu yol biraz yokuş, biraz patikalı ama biz çok mesafe kat ettik. Bu süreçte bizim yanımızda olan bakanımızdan, valimize, il başkanlarımız Şemsettin Ceyhan’a, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Tahir Büyükakın’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisine ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.
‘ŞEVKİMİZ KIRILMASIN’
Başkan Bahri Yavuz konuşmasında, “Yaşanan olaylara hep pozitif yönden bakmaya çalışalım. 15 senedir çözülemeyen meseleleri 7 ayda çözdük. Hiçbir şeyi kendimize mal etmedik, her zaman birlikte yaptığımızı söyledik. Olağan üstü kongre yapıp, yönetimi yeniden belirleyeceğiz. Başka birisi talipse, koluna girer yanında dururum. Bundan şeref duyarım. Ama bugün iddialarda değil, icraatlarda bulunalım. Birbirimizin şevkini kırmayalım. Biz geride kalan 3 yılı da işin içine katarsak bugün de dahil olmak üzere durumumuzu ‘Tabutta röveşata’ attık diye özetleyebilirim”. Siyasi irade ile birlikte, hayal satmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.


 


GÖKHAN BEŞİKTAŞ

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...