Cuma, Mayıs 26, 2017

Düşmez: Ben tarihi değiştiren adamım

4 Haziran'da yapılacak İASKF başkanlığı seçimi öncesinde TFF Yönetim Kurulu Üyesi, İASKF ve TASKK Başkanı, yeni dönem için İASKF başkan adayı Ali Düşmez,Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkez'inde Beykoz ilçesinde faaliyet gösteren Kulüp Başkanları ve Kulüp Yöneticileriyle biraraya geldi. Toplantıya Beykoz'da bulunan antrenörler ve spor adamları da katılım gösterdi. Ali Düşmez'le birlikte birçok ilçenin Kulüpler Birliği Başkanları ve İASKF temsilcileri de toplantıda yer aldı.


Toplantı Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir'in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye İASKF ve TASKK Başkanı Ali Düşmez geldi. Ali Düşmez yaklaşık 1.5 saat katılımcılara hitap etti. Düşmez'in konuşmasından satır başları şöyle:



'Veremeyeceğim hesabım yok'
Ben Beykoz ilçesinde yetiştim.Hem Beykozlu hem Sarıyerliyim. 9 yıl Beykoz ilçesinin kulüplerinde futbol oynadım. Bugün bu toplantıya bir Beykoz'lu olarak geldim. Veremeyeceğim hiç bir hesabım yok. Kimsenin hakkını yemedim. Adalet neyi gerektirirse onu yaparım. Bilerek adaletsiz bir iş asla yapmadım. Eksik yapmış olabilirim ama bilerek adaletsiz bir uygulama hiç bir zaman yapmadım. Neyin ne olduğunu iyi biliyorum. Doğru bildiğimi konuşurum. Bildiğimi insanların yüzüne karşı konuşurum. Çalışkanlığım ve dürüstlüğümle bu günlere geldim. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Bildiğim doğrudan asla şaşmam.


'Bütün ilçeler bizi destekliyor'
39 ilçeyi gezdik. Kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Bütün ilçeler bizi destekliyor. Benim bir yürüyüşüm var. Yürüyüşümü asla bozmam. İASKF'yi herkese açtık. Herkes rahatlıkla federasyona gelebiliyor. Kapım her zaman herkese açık. Ben buraya hizmet anlatmaya gelmedim. Neler yaptığımız zaten ortada. 
Sıfır bütçeyle geldik. Bugünlere kolay gelmedik. Durup dururken olmadı bu işler. Bize altın torbası gelmedi. Biz paralara sahip çıktık.


TASKK'a tarihte ilk defa sponsorlar aldık. 24 milyon bütçemiz var. TASKK'ı başbakanlık denetliyor. Uluslararası şirketler denetliyor. Açıkları kapadık. Futbol federasyonu TASKK'a para yolladı. Bakanlıktan 10 milyon lira katkı geldi. TASKK sponsorlarla binalarını yaptı. Doğuda büyük çalışmalar yaptık. 32 ilde büyük hizmetler yaptık. Sağlık konusunda kimsenin yapamadığını yaptık. Ben tarihi değiştiren bir adamım. Ben hesabı kitabı ortaya koyarım. Biz yaptığımız işi önemsiyoruz.
Siyaha beyaz diyenin her zaman karşısında durdum. Bundan sonrada bu yolumdan asla dönmeyeceğim. Yalanla dolanla kazanmaktansa kazanmamayı tercih ederim.


'Kaybedersem ceketimi alır giderim'
Bugün 100'ün üzerinde hizmet sayabilirim. Ben sizlerle beraber varım. 
Ben spor adamıyım. Siyasetçi değilim. Spor siyaset üstüdür. Herkese eşit mesafedeyim. 81 ile ASKF kurduk. Binada aldık. Her türlü hizmeti de yaptık. Gönlümden ne geçerse onu konuşurum. Gönül işi yapıyorum. Ben yaptığım hizmetlerime güveniyorum. 4 Haziran'daki seçime hazırım.
Delege listesini 15 gün önceden açıkladık. Ben kanunlara uygun iş yapan bir adamım. Kimseden sakladığımız bir şey yok. Kaybedersem ceketimi alır giderim.


Ben gelir derdimi anlatırım. Oy verecek olan verir, vermeyecek olan vermez. TFF'deki cezaları ben vermiyorum. TFF Yönetim Kurulu ve disiplin kurulları veriyor. Türkiye Şampiyonalarına giden takımlara para yardımı yapıyoruz.  nlattıklarım kolay işler değil. Ben kimseden icazet almıyorum. Ben 765 ilçe 81 ilin başkanıyım. Herkese eşit mesafedeyim. Kimsenin hakkını yemedim,yedirmedim. Kimseye kin gütmem. Gece 12'de bile olsa sorun çözmek için çaba gösteririm. Benimle herkes her konuyu rahatlıkla konuşabilir kapım herkese her zaman açıktır.


Gerginlik yaşandı
Toplantının son bölümünde Ali Düşmez kulüplerin şikayetlerini ve sitemlerini dinleyerek soruları cevaplandırdı.

Bu bölümde zaman zaman gerginlikler yaşandı. Ali Düşmez katılımcılara teşekkür ederek kürsüden indi.
Toplantı sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.


Muhabir: Ümit Yılmaz


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.