Salı, Mart 28, 2017

Şampiyon Yahya Kemal kupasına kavuştu

İstanbul U16 B Ligi 9. Grup'ta geçen Hafta Gümüşderespor'u 4-0 mağlup edip 13'te 13 yaparak şampiyonluğunu ilan eden Yahya Kemalspor, ligin son maçında kendi evinde lig ikincisi Beşyüzevlerspor'u konuk etti.


Maç öncesi ve sonrasıyla tam bir şölen havasında geçti. Her iki ekip ve maçı izleyen seyirciler oynanan futboldan ve saha dışındaki atmosferden büyük keyif aldılar. Maça Beşyüzevlerspor iyi başladı. Yahya Kemal Spor ise daha dengeli ve sakin bir oyunu tercih etti. Bununla beraber ilk golü ev sahibi ekip buldu. Yahya Kemalspor kalecisi Furkan'ın kullandığı uzun topta forvet Hakan Yılmaz Beşyüzevler defansını ekarte ederek golü buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Beşyüzevler ataklarını sıklaştırdı ve 25.dakikada attığı golle skoru 1-1 yaptı. 


Beşyüzevler 10 kişi
Yahya Kemal  kalecisi Furkan'ın yine bir uzun gönderdiği topta forvet oyuncusu Hakan Besyüzevlerspor kalecisinin 18 dışına çıktığını gördü ve topu üzerinden aşırmak isterken kaleci topa eliyle müdahale etti. Hakem Beşyüzevler kalecisini direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 30. dakikadan sonra Beşyüzevlerspor maçı 10 kişi oynadı.  


İlk yarı 1-1 biterken ikinci devrede 10 kişi olmasına rağmen daha istekli bir Beşyüzevlerspor vardı.  Yeşil beyazlı ekip 77.dakikada golü buldu ve deplasmanda 2-1 öne geçti.  Bu şok golden sonra toparlanmaya çalışan Yahya Kemal Spor aradığı golü uzatmada bulabildi. Hakemin gösterdiği 2 dakikalık uzatmada uzun toplarla gol arayan Yahya Kemal kaptanı Serhat'ın düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Kerem yaklaşık 30 metreden kullandığı müthiş bir serbest vuruşla skoru belirledi: 2-2


Sahada baştan sona müthiş bir futbol ve müthiş dostluk vardı. Karşılaşma sonrası şampiyon Yahya Kemal kupasını kaldırırken sahada ve tribünlerde büyük sevinç vardı.


Editör: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.