Cuma, Mart 24, 2017

Sahan var mı derdin var!

İstanbul amatör liglerinden birçok takımın maçına ev sahipliği yapan Yıldıztabya Stadı’nın kullanım hakkına sahip olan Yıldıztabyaspor dertli mi dertli... Kırmızı beyazlı kulübün başkanı Yavuz Coşkun, gerek ev sahibi gerekse konuk takımlarla pekçok sorun yaşadıklarını söyledi.


Coşkun Yerel Futbol Sitesi’ne yaptığı açıklamada “İlçemiz ve çevre ilçelerin bazı kulüpleri Yıldıztabya Stadı’nı iç saha olarak kullanıyor. Ayrıca TFF bazı cezalı maçları da buraya veriyor. Biz de elimizden geldiğince iyi bir ev sahipliği yapmaya kulüplerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ancak ne yazık ki burayı kullanan kulüplerden bazen aynı nezaketi göremiyor ve üzülüyoruz” dedi.


'Tüm masrafları biz karşılıyoruz'
Coşkun şöyle devam etti: “Sahası olan birçok kulüp futbol okulu kurma, turnuvalara kiralama veya halı saha yapma gibi gelir artırıcı eylemlere girişebiliyor. Yıldıztabyaspor Kulübü olarak bizimse tek amacımız gençlerimizin spor yapması. Bu nedenle sahamız idman olsun, maç olsun her kulübe açık. Biz bu fedakarlığı yaparken misafirimiz olan kulüplerin aynı hassasiyeti göstermemesi bizi çok üzüyor. Soyunma odalarının hali perişan, kulüpler çok hor kullanıyor, tesise zarar verenler oluyor. Geçenlerde U16 futbolcusu baktım elektrik panosunu tekmeliyor. Maddi zararı geçtim, hayatını tehlikeye atıyor. Bu nasıl bir mantıktır? Üst üste maçlar oynanıyor biz bunu organize etmeye çalışırken kulüpler son derece anlayışsız davranıyor. Buna rağmen biz stadı ve tesislerin ihtiyaçlarını elimizden geldiğince giderip gençlerimizi sağlıklı ortamlarda ağırlamaya çalışıyoruz. Stat masrafları için kesinlikle hiçbir kurumdan yardım görmüyoruz, tüm faturaları Yıldıztabyaspor olarak biz ödüyoruz. Sahamız olmasa bu kadar derdimiz olmazdı muhtemelen.”


Yavuz Coşkun “İlçe dışından sahaya ihtiyacı olan kulüplere de kapımızı açıyoruz , hazırlık maçları yaptırıyoruz. Bunu bedelsiz yaptıryoruz. Amaç futbol adına spor adına hizmet. Ben ve yönetim kurulum madden ve manen elimizden geleni yapıyoruz. Aldığımız dualar bize yetiyor. Bu seneki şampiyolukta bunun etkili olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.