Cuma, Mart 24, 2017

'Sahada gördüğümüz muamele hoş değil'

İstanbul 2. Amatör Küme ekiplerinden Selami Ali Yeşil Saha Spor Kulübü’nün başkanı Özkan Oğuzatak, saha komiserlerinin yönetici ve teknik adamlara daha anlayışlı ve nazik davranmasını istedi.


Geçtiğimiz hafta oynadıkları maçta yaşadıklarının kendisini üzdüğünü belirten Oğuzatak “Bir pozisyonda futbolcum kart gördü, hakeme küfür etti. Ben gidip futbolcuyu aldım. Bu arada hakemin annesi de saha kenarındaymış. Ben ‘Kim bu’ diye sorunca saha komiseri ‘Hakemin annesi’ dedi. Bu yanıt üzerine ben konuyu uzatmadım, futbolcumun yaptığı hareket yanlıştı, onu dışarı çıkarmaya çalışıyordum. Bu arada saha komiseri üzerime yürüdü, ‘Seni yazacağım’ diye tehdit etti. ‘Niye’ diye sordum, yardımıcı hakeme ‘kadın’ dediğim gibi mazeretler söyledi. Bu da yetmedi hakemlerin yanında bana ‘s****r git’ dedi” ifadelerini kullandı.


Gerek saha komiserleri gerekse hakemlerin özellikle 2. Amatör’de futbolculara ve kulübedekilere karşı olumsuz tavır içinde olduğunu öne süren Özkan Oğuzatak, “Hepsi için demiyorum ama bazı saha komiserleri ‘Sahanın kralı benim’ havasında. En son olay her şeyi ortaya koydu, bana hakemlerin yanında küfür etmekten imtina etmiyor. Evvelki hafta hakem oyuncularıma saha içinde bas bas bağırıyor. Yapmayın, bunlar evli barklı adam... Sayın Aydın Kankaş’a da bu şikayetlerimizi ilettim. Elbette hakemlere şiddeti onaylamıyoruz, bu çok yanlış. Bir sıkıntı varsa konuşarak anlaşılır. Bizim de hatalarımız olur hakemlerin de hatası olur ama bağırmak, küfür etmek, bunlar yanlış” dedi.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Samatyaspor deplasmandan şen döndü

İstanbul 2. Amatör Lig 9. Grup'ta lider Samatyaspor deplasmanda Bağcılar İdman Yurdu Cemspor'u 5-1 yendi.