Cuma, Ocak 27, 2017

BAL ekipleri bu milli takımdan daha profesyonel!

FIFA Dünya Sıralaması’da bu ay en büyük yükselişi yapan ülke Surinam... Güney Amerika’nın kuzey kesiminde yer alan ve Brezilya ile de komşu olan bu 1.5 milyonluk ülke, güneş komşusunun aksine Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu’na (CONCACAF) üye... Geçen ay Trinidad&Tobago’yu 2-1 yenerek tarihinen en büyük başarılarından birine imza atan kırmızı-yeşilliler 150. sıradan 102. basamağa yükseldi.


Surinam’da profesyonel bir lig yokken milli takım futbolcularının biri hariç hepsi amatör... Futbolcular gündüz kendi işlerinde çalıştıktan sonra akşamları antrenman yapıyor. Milli takımın tek profesyonel oyuncusu olan 22 yaşındaki forvet Dimitrie Apai, Trinidad&Tobago Ligi’nde forma giyiyor.


Hollanda forması altında efsane olan Clarence Seedorf, Edgar Davids, Ruud Gullit, Frank Rijkaard ve Aron Winter esasen Surinamlı... Şu anda Hollanda’da profesyonel olarak forma giyen 100’ün üstünde Surinam asıllı oyuncu var. Ancak Surinam Milli Takımı bunların hiçbirinden faydalanmıyor zira ülke yasalarına göre Hollanda’da profesyonel olarak futbol oynayan Surinamlıların ne Surinam Ligi’nde ne de milli takımda oynaması yasak.


HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...