Cuma, Temmuz 29, 2016

Hazıroğlu: İASKF ve İl Temsilciliği ne iş yapar?

Küçükçekmece İdman yurduspor kulübü Genel Koordinatörü Sadettin Hazıroğlu İstanbul Amatör Spor Kulüpler Federasyonu ve İstanbul İl temsiliğini ağır sözlerle eleştirerek görevlerini yapaya davet etti.

Sadettin Hazıroğlu, Öncelikle 15 Temmuz’da millete ve iradesine kahpece yapılmak istenen darbeyi kınıyor; şehitlerimize Allahtan Rahmet, yaralılara şifa,  milletimize ve devletimize böyle acılar yaşanmamasını Allah’tan diliyorum.

15 yıl Profesyonel liglerde futbol oynadım, Türkiye’nin birçok ilinde bulundum, futbolu bırakınca FİFA menajerliği ve UAFA B diplomalarını aldım. Yurt dışından futbolcu getirmeyi düşünmedim, kendi çocuklarımızı yetiştirmeyi amaçladım. Amatör kümeye girelim verebilirsek katkı verelim dedik. Daha önce de sizin gibi düşünenler oldu, bazıları pes etti bazıları çabalıyor sistem bitmiş sende pes edersin dediler ama yine de bu işe soyunduk. Altyapıya önem vermeye çalıştık, çocuklarımız için yapılan harcamalar önemli değil ama maddi olarak da para harcadık, tesisleştik, içlerinde süper lig deneyimli UEFA sertifikalı hocalar bulunan ekipler oluşturduk. Yönetimsel anlamda sürüyle sorunlar olduğu için bu sorunlar çözülebilir mi diye düşüncelerimizi aktaralım dedik.

DENETLEME YAPMAK İSTEMİYORLAR MI?
U-13 Liginde 16-17 yaşında gözüken gençler oynatılıyor. İtiraz ediyoruz bankaya gerekli parayı zamanında yatırmışız, fotoğrafları çekiyoruz, dilekçemizi de veriyoruz, herkes hem fikir, gençler büyük. Hop! U-13’e itiraz edemezsiniz. NİYE! Cevap: U-13’e itiraz kalktı, geçen sezon vardı bu sezon kalktı. U-11 ve U-12’de de itiraz yok. Bakıyorum çoğu kulüpler isyan noktasında, sahada çocukları oturtan hatta liglerden çekilenler bile var. Temsilcilik denetleme yapmayacaksa ne yapacak?

SORUMLULUK ALMIYOR, SORUN ÇÖZMÜYORLAR;

Dediğim gibi kulüpler ligden çekiliyorlar. Neden; haksızlığa dayanamıyorlar, belki de kendi çocuklarının gelişimi aksayacak ya da zaten adaletsiz ve denetimsiz liglerin çocuklara yararı olmayacağı kanısındalar ki katılıyorum, çekiliyorlar.

STATÜLER ADAMINA VE SEÇİME GÖRE UYGULANIYOR MU?

Yıllardır Süper Amatöre 2.ler direk çıkıyor. A Takımımız 1.Amatör kümede ikinci oldu. İlgili-ilgisiz herkes Süper Amatöre ikincileri de çıkarırlar dediler. Diğer ikincilere de aynı şekilde söylenmiş, onlar da direk çıkacağız zannediyor. Toplantı yapıyoruz tüm ikinciler, TFF İl temsilcisi Ali Tanrıyaşükür ve bir İASKF yöneticisi var. Sezon başı kura çekiminde tüm kulüpler kabul etmiş statüyü statüde ikinciler play-off oynar deniyormuş o zaman itiraz etseydiniz diyor Ali Tanrıyaşükür. Çıkarıp 2013-2014 Sezonu statüsünü gösteriyoruz o zaman da statü ikinciler play-off oynar denmiş ama tüm ikincileri play-off oynatmadan Süper Amatöre çıkarmışlar.

Toplantıda ki İASKF yöneticisi benim takım o zaman ikinci oldu bizi direk çıkardılar diye tasdik de ediyor. Baktım 2015-2016 Sezonu ikincilerine kimse İASKF asıl yönetiminde değil. Ali Tanrıyaşükür ve kendi takımı play-off oynamadan direk çıkan İASKF yöneticisi olmaz deyip önceki uygulamaları terk ederek bu sezon play-off’u oynatıyor. Üstelik kulüpler üst lige çıktıkları taktirde belediyelerden maddi destek sözü almış olmalarına rağmen. Ali Tanrıyaşükür ve İASKF yöneticisinin umurunda değil kulübe yardım geleceği, imkânların daha iyi olabileceği, gençlere bu yardımlarla daha iyi eğitim verileceği.
AMATÖRLER AMATÖR OLARAK KALSIN PROFESYONEL LİGİ HAYAL BİLE ETME;

Toplantıda ayrıca bir mevzu geçti akıllara zarar. Ali Tanrıyaşükür süper amatöre çıkıp ne yapacaksınız, bazı takımlar çıkıyor sonra çekiliyorlar hatta bir İstanbul takımını örnek verip 3.lige çıktı şimdi borç içinde olduğunu söyleyerek kulüplere üst liglere çıkmama tavsiyesinde bulundu.

PROGRAM YAPAMIYOR YAPTIKLARI PROGRAMI UYGULAYAMIYORLAR;
Sezon başı program yapılıyor ama daha sonra 2-3 kez ya da daha fazla program değiştiriliyor. Program değişince bazı maçlar ara transfer bittikten sonra oynatılıyor ama futbolcuları düşünen yok. Bu futbolcular transfer yapamıyor, yaklaşık altı ay boş kalıyorlar. Son hafta 2.Amatör kümede son hafta 41 maç oynanmadan hükmen bitmiş. Yaz ortası ve Ramazan’a maçları sarkıtıp planlama yapamazsan olacağı bu. Bu takımlara başlangıçta puan kaybeden takımlar, kendi rakipleri hükmen galip gelince isyan ediyor haklı olarak, adalet zedeleniyor.
                                          
SAHALARDA NE BİR AMBULANS NE DE BİR SAĞLIKÇI GÖREN VAR;
İASKAF Başkanının önem verdiği ve tek icraat: Yıllardır ambulans ve sağlıkçı sorunu çözüldü, anlaşma yapıldı. Merak ediyorum bu anlaşmalar kağıt üstünde mi? Sahalarda olması lazım değil mi? Bari devamlı İASKF sitesinde ambulans ve sağlık sorunu çözüldü, anlaşmalar yapıldı denmesin, komik oluyor!

TEMSİLDE ADALET OLMALI;
İstanbul’da yaşayan insanların, bulunan kulüplerin suçu ne? Profesyonel lige çıkabilmek için baraj konmuş İstanbul takımlarına kaldırılmalı hak ediyorsa bir kulüp İstanbul ya da başka bir il takımı sınır konmamalı. Sınır konacaksa da milletvekili seçimleri gibi nüfusa göre temsil hakkı getirilmeli İstanbul takımlarımıza ve diğer takımlara.

BAL STATÜSÜ SAÇMA; TAKIMLAR BU LİGDE OYNAMAK İSTEMİYOR; ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNENLER BİLE VAR;
Her yıl değişiyor BAL statüsü, takımlar mağdur ediliyor; özellikle İstanbul takımları. Adı üstünde ‘SAMPİYON’ takım; 3.Lige çıkartmıyorsun saçma sapan bir statüyle. Sultangazi şampiyon olmuş oradan geçerken bayraklar her yerde, ŞAMPİYON diye kutluyor insanlar içimden diyorum nerden bilsinler garabet bir statü var diye. Televizyonda spiker Kocaeli spor şampiyon oldu 3.Lige çıktı diyor elense şok olacak belki o spiker ve statüyü bilmeyen ama mantıkla düşünen insanlar.

                                             

TFF’NİN BÜTÇESİ AMATÖR KULÜPLERE YILLIK BELLİ BİR MİKTAR PARA VERMEK İÇİN YETERLİ, FAZLA BİLE.
Ama kulüpler TFF ye yıl içinde devamlı para yatırıyor. Amatör kulüpler zaten zor durumda TFF nin bu paraya ihtiyacı yok.
SÜPER LİG VE PTT 1.LİG OYUNCULARININ YÜZDE 55’İ YABANCI, YÜZDE 25’İ YURT DIŞINDA YETİŞEN OYUNCU SEKSEN MİLYONLUK NÜFUSUN SADECE YÜZDE YİRMİSİ TÜRKİYEDE TETİŞEN GENÇLER.
Antrenör seminerinde açıkladı İstanbulspor’dan eski takım arkadaşım İstanbul Başakşehir hocası Abdullah Avcı liglerde durum bu. Ama TFF bihaber. Altyapılar yetersiz, tesisler yetersiz, maddi imkân yok.
TFF, İASKF İLGİSİZ VE BECERİKSİZ, SİYASETÇİLERİN DE ÇOĞUNUN SPORCUYLA DERDİ YOK VE SPORU ANGARYA OLARAK GÖRÜYORLAR;
HAFTA İÇİNE MAÇ VERİP ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ AKSAR MI DİYE DÜŞÜNMÜYORLAR;
ÇOĞU YILDIZ FUTBOLCULARI BÜYÜK TAKIMLAR DEĞİL AMATÖR KULÜPLER YETİŞTİRİYOR;
Arda TURAN, Okan BURUK, Hakan ÜNSAL, Tanju ÇOLAK, Rıdvan DİLMEN, Saffet SANCAKLI, Abdullah ERCAN daha aklıma gelmeyen birçok yıldız amatör takım altyapılarından yetiştirilmeye başlanmış.
ADAMINA GÖRE CEZALAR VERİLİYOR
Futbolcu üniversite maçında kırmızı kart görüyor. Hakem Amatör disiplin kuruluna söylüyor nüfuslu biri vasıtasıyla. Bizim Futbol Disiplin talimatında ilkokul, ortaöğretim, lise, üniversite, dernek ve şirketler arası maçlarda ceza verme yetkisi yok. Disiplin talimat açık ve net. Kaale bile alınmaması lazım ama kurul çıkıyor ceza veriyor. Diyorum yarın amatör kümede olan olaylardan dolayı üniversiteler arası kurul ya da başka kurullar bizleri yargılarsa ne olacak adam demez mi sen benim turnuvamdaki oyuncuya ceza verdin bende senin ligindeki yönetici, hoca, futbolcu kim olursa olsun ceza veririm. Karar; arayan hatırlı kişiye göre mi verilir yoksa TFF Disiplin Talimatına göre mi?
Zaten özel bir ilçenin takımlarına ceza verilmiyor diyorlar. Takip et diyorlar bakıyorum suç aynı ama özel ilçe takımının futbolcu ya da yöneticisi 1 maç diğeri en az 3 maç alıyor.

                                                            

KİTAPÇIK BASTIRMAK BİLE EN AZ İKİ AY
Genelde sadece tarihler değişen kitapçık bile neredeyse ligler başlayınca yayınlanacak. Çok zor galiba bir yıl ileri tarihi yazmak ya da yayınevi mi yok.
10-14 YAŞ ÇOCUKLARINA ARKA ARKAYA cumartesi-Pazar iki MAÇ VERİLİYOR
GELİŞİM ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARI KAHVALTI YAPMADAN MAÇLARA ÇIKARTTIRIYORLAR
HAKKINI YEMEYEYİM
Bu başlığı illaki yaptıkları doğru ve yararlı bir iş yapmışlardır, bunları da söylemeliyim düşüncesi ile belirttim ama ne kadar düşünsem de böyle bir şeye NE RASTLADIM NE DUYDUM. Varsa söylesinler onun için özür de dilemesini biliriz!

Çocuklarımıza, gençlerimize sorumluluğumuz var, hakları var bizim üzerimizde, iyi eğitemesek de çabaladık, elimizden geleni yaptık diyebilmeliyiz. Ama emeklerimizi bertaraf eden, engelleyen, adaletsiz, kayırmacı, koltuk sevdalısı yönetici ve idarecileri kendi içimizde barındırmamalı, yönetimde bulundurmamalı. Yine de iyi niyetimizle TFF ve İASKF yönetiminin doğru işler yapmasını, emekçi ve cefakâr kulüplere layık olmaları için çabalamalarını diliyorum. Bu kişiler düzelmeli, silkelenmeli adaletle yararlı işlere yönelmeli artık. Ama yapamayacaklarsa bırakmalılar. Çünkü bu saatten sonra sözde değil içten, sahici, gönülden sporu, sporcuyu, çocukları ve gençleri seven, geleceklerini ve eğitimlerini düşünen kişilerle yola çıkmalı; çalışkan, üretken ve adil insanlar bulunmalı amatör ama asil kulüplerimize layık olanlara bırakmalı yönetimleri.

HABER:Yılmaz AKTEPE








2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazı uzun diye okumayacaktım ama okudum. Türk futbolundaki çarpıklık bu kadar net mi anlatılır. Bu hocama teşekkür ediyor temennilerini katılıyorum.

sultangücü spor dedi ki...

Sultangücü spor olarak tüm bu yorumların altına imzamızı atıyoruz.

Maltepe ve Sarıyer Yenimahalle yenişemedi

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta iddiası kalmayan Maltepespor sahasında, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Sarıyer Yenimahallespor ile 0-...