Çarşamba, Nisan 20, 2016

Güneşlispor: Etik Kurulu 18-0'lık maç için neyi bekliyor?


İstanbul Süper Amatör Lig'de mücadele ederken bu yıl birçok konuda şansızlıklar yaşayan Güneşlispor'da gözler Etik Kuruluna çevrildi. Etik Kurulu'ndan beklenen kararın çıkmaması Güneşlispor’da bekleyişi arttırdı.

Güneşli Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Kararın bugüne kadar verilmemesi düşündürücüdür. Acaba 18-0 biten bir karşılaşmaya hangi kılıflar aranmaktadır" denildi.

'Konunun takipçisiyiz'

Kulüp Basın Sözcüsü Mithat Sayar imzasıyla yapılan açıklamada, "Ortada bir 18-0 biten bir karşılaşma var. Ve geçmişte buna benzer örnekleri olan Etik Kurulu'nun vicdani kanaat kullanarak verdiği kararlar var. Bu kararın geciktirilmesi ile ne beklenmektedir? İşin soğutularak, üzerine gitmememiz mi beklenmektedir?" diyerek konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

'Güneşlispor'un hakkının teslim edilmesi gerekmektedir'

Güneşli Spor Kulübü adına yaptığı açıklamada Mithat Sayar, "Dün vicdani kanaatini kullanan Etik Kurulu ve o dönemdeki yöneticileri örnek alması gereken bugünkü Etik Kurulu ve Futbol Federasyonu neyi beklemektedir? Hakkımızı kimseye yedirtmeyeceğiz. Vicdani kanaat kullanmak gereken bu olayda Güneşli Spor Kulübü'nün hakkının teslim edilmesi gerekmektedir" dedi.

'Bu iş şike değil de nedir?'

Mithat Sayar, "Bugün sıradan herhangi birine bir karşılaşmanın 18-0 bittiğini söyleseniz size basket maçı mı, voleybol karşılaşması mı diye sorar veya bu iş şikedir der. İş böyle iken etik kurulu neyi beklemektedir. Kaldı ki bir takım 18 gol yiyor, hiç gol atamıyor, ertesi hafta bir başka takımı farklı yeniyor. Yine müsabaka kurulları ve yönetmelik diyor ki 'Sezon boyunca o ligde, grupta hiç oynanamamış futbolcu sayısı beşi veya altıyı geçemez' diyor. Siz hangi sebeple olursa olsun bir şikeye meal verecek bir durumla hiç oynamamış 11 ve üstü futbolcu ile karşılaşmaya çıkıyorsunuz. Bu iş şike değil de nedir? İzah edilemeyen bu olayla Zeytinburnuspor ve İstinyespor'un vicdani kanaatle kümeden düşürülmesine karar verilmesi gerekmektedir. Çalınan hakkımız, gasp edilen hakkımızın iadesini daha ne kadar bekleyeceğiz" dedi.

Konunun Etik Kurulu'nda sonuçlanmaması halinde Tahkime gideceklerini söyleyen Mithat Sayar, "Bu olay kime, kimlere dayanıyorsa dayansın, Güneşlispor'un hakkını sonuna kadar arayacağız ve söke söke alacağız" diye konuştu.

www.guneslihaber.com

Hiç yorum yok:

Bellis Cup'ta şampiyon ZBC Büyükçekmece

Antalya’da MasterEurolig tarafından düzenlenen Bellis Cup Veteranlar Futbol Turnuvası'nda şampiyon, Büyükçekmece temsilcisi ZBC Büyükçek...