Çarşamba, Mart 23, 2016

Sezon @nketi: Murat Yılmaz (Kavacıkspor)


Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz bu sezon İstanbul Süper Amatör Lig'de yer alan Kavacıkspor'un teknik direktörü Murat Yılmaz...


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?
Sezon önceci kulüp olarak az bütçe ile kurduğumuz A takımı ligde tutma hedefimiz vardı.Yeni yapılanan bir kulüp olduğumuz için altyapılarda 1994-5-6-7-8-9 doğumlu hiç bir çocuk yoktu bu yüzden A takıma genç oyuncu koyamıyorduk ama federasyonun düzenlediği tüm liglere katıldık ve tüm maçlara iştirak ettik. İki senede 25 oyuncudan 400 oyuncu gibi büyük bir sayıya ulaştık.

2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Sezon boyunca saha sorunu yaşadık. Sahamızın bir bölümü şahsa ait. Bu şahsın saha kenarındaki inşaat çalışması nedeni ile sahamızda maç oynayamadık ve antrenman yapamadık. Eski yönetimden kalan ecri misil borçları ve arazi mülkiyetleri ile uğraştık. Bu yüzden maddi olarak çok güçsüz kaldık ve takımımızı güçlendiremedik. Sahamızın alanlarını spor alanı olarak değiştirttik. Şahsa satılan sahamızın bir bölümünü terk ettirerek bu bölümü Beykoz Belediyemize bıraktırdık. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Yücel Çelikbilek de bu yerin kullanımını bize verdi. Böylece toprak olan sahamızın suni çim olması için önündeki en büyük engel kalktı. Ecri misil borçlarımızı ödedik.

3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Camia olarak destek çok az esnaf ile sınırlı kaldı. Sahamızda hiç bir maç oynayamamamız nedeni ile taraftarlarımız maçlara iştirak edemedi.

4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
Bu sezon en çok sevindiğim maç var diyemem çünkü hakemler çok kötü idi ve çok büyük hatalar yaptılar. Rakiplerimizi biz çok iyi karşılamamıza rağmen deplasmanda çok fazla olmasa da sıkıntılar yaşadık. Çok sakat verdik. Tek sevindiğimiz kendi geliştirdiğimiz 1999 doğumlu çocukları A takımda oynatabilmemiz oldu.

5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
Bu sezon en üzüldüğümüz maç  Osmaniye İstiklal maçıydı. Bu maçta tecrübeli kalecimiz Kıvanç’ın aşil tendonu koptu ve futbol hayatı bitti. Asıl üzücü olan da rakibin bu posizyonda Kıvanç’ın yere bıraktığı topu gol yapması ve bu gole sevinmesi oldu. Çok utanç verici bir durumdu.

6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
Takımda Erdem, Semih, Bedri, Ali, Ahmet Hakan, İrfan sakat sakat oynamasına rağmen İbrahim, son maçlar Emre sezon geneli olarak geçer not aldılar.

7. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Biz altyapıya çok önem veriyoruz. Kulübümüzün Nisan ayında kongresi var eğer tekrar bizim yönetim gelirse sahamızı bu sene yaparak önümüzdeki en büyük engeli aşacağız. Tek eksiğimiz sahamız ve atıl durumdaki tesislerimizin düzenlenmesi. Kavacık halkının ve çocuklarının son spor alanları bu alanlar. Bu alanları kurtarmamız bizi çok mutlu ediyor ve geleceği umutla bakmamızı sağlıyor.

8. Eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Grubumuzda çok bütçeli iyi takımlar vardı. Bu ligde oynamamız bizim için çok iyi tecrübe oldu. İki sezon sonra altyapımızda çok yetenekli oyuncuları A takımıza hazırlayarak kendi özkaynaklarımız ile daha iyi takımlar yapıcağız. Hedefimiz 7 sene içerisinde profesyonel olmak. Bunun için ne gerekli ise temel hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah hedefimize kendi yetiştirdiğimiz oyuncular ile ulaşacağız. Amatör camia saygı selamlarımı sunuyorum. Amatörün sesi olan Yerel Futbol’a kulübüm adına teşekkürlerimi borç bilirim.

Sırada: Metin Boğa (Yahya Kemalspor)

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...