Pazartesi, Şubat 22, 2016

'Süper' Kanlıcaspor!


İstanbul 1. Amatör Lig Play-Off karşılaşmasında Orhanlıspor ile karşılaşan Kanlıcaspor, sahadan 4-1 galip ayrılarak Süper Amatör Lig'e yükselmeyi başardı. Beykoz temsilcisi, geçtiğimiz sezon da 2. Amatör Lig'de şampiyon olmuştu.

Beşiktaş Belediyesi Çilekli Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi sahada güzel görüntüler vardı. Sayıca üstün olan Kanlıcaspor taraftarları ile Orhanlıspor taraftarları, maç öncesi iki takımı tribünlere davet ederek alkışladı. Maçın hakemlerine de Kanlıcaspor Yönetimi tarafından çiçek takdim edildi. 


Bu güzel görüntülerle başlayan karşılaşmanın ilk yarım saatlik periyodu orta alan mücadelesine sahne oldu. Rakibine göre daha diri ve güçlü gözüken Kanlıcaspor, oyuna ağırlığını koyduğu dakikalarda golü buldu.

30'da etkili gelen Kırmızı Beyazlılar'da Soner, sol kanattan hareketlenen Yunus Emre'ye pasını aktardı. Ceza sahasına kateden Yunus Emre, açısı dar olmasına rağmen güzel bir vuruş gerçekleştirdi; savunma çizgide müdahale ederek topu kornere gönderdi.  
31'de sağ köşegenden kazandığı korner atışını paslaşarak kullanan Kanlıcaspor'da Ergün, Soner'e aktardı. Ceza sahası solunda topu önünde bulan Soner, uzak direğe müthiş bir şut gönderdi ve takımını öne geçirdi. 0-1
34'de fark ikiye çıktı. Ergün ceza sahasına girmek üzereyken yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşta  Yunus Emre, mükemmel bir vuruşla kaleci Erdem'i ikinci kez mağlup etti. 0-2
36'da etkili gelişen Orhanlıspor atağında Enes'in vuruşunda köşeye giden topu Murat güzel bir refleksle kurtardı. 

Gol iptal edildi
45+1'de Kanlıcaspor üçüncü golü buldu. Kaleci Erdem'in hatasında topu iyi takip eden Ergün, Kamil'den önce dokunarak topu filelere yolladı. Ancak karşılaşmanın hakemi bu pozisyonda Ergün'ün faul yaptığını gerekçe göstererek golü iptal etti. Bu ilk yarının da son pozisyonuydu. 

Orhanlıspor bastırdı
Karşılaşmanın ikinci yarısının başlama düdüğü ile birlikte Orhanlıspor rakip yarı sahada daha fazla gözüken ekipti. Kalesini başarıyla savunan Kanlıcaspor, Kırmızı Mavililerin baskılı oyununa 70. dakikaya kadar dayanabildi. 
70'te Mehmet, ceza sahası dışından mükemmel vurdu. Yerde de seken topa kaleci Murat'ın yapacak bir şeyi yoktu. 1-2

Ergün bu kez attı
İlk yarıda hücumda Kanlıcaspor'un en etkili ismi olan Ergün, ilk iki goldeki katkısının ardından topu filelerle buluşturmayı başardı. Bir maçlık transfer yapan Ergün, sol çaprazdan ceza sahasına girerek yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-3

Topla ilk buluşması gol oldu
90'da Kanlıcaspor farkı 3'e çıkardı. Oyuna 4 dakika önce giren Erhan, savunmada kazanılan serbest vuruşu kullanan Emre Teksoy'un uzun pasını iyi takip etti. Rakip savunma arkasına sarkan Erhan, kalecinin sağından topu filelere göndererek karşılaşmanın sonucunu tayin etti. 1-4

Geçtiğimiz yıl 2. Amatör Lig'de şampiyon olan Kanlıcaspor, bu sezon da başarılı performansını sürdürerek Süper Amatör Lig'e yükselmeyi başardı. Beykoz temsilcisi, maç sonu sevincini, takımı yalnız bırakmayan taraftarlar ile paylaştı. 

HABER- FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER







Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.