Cumartesi, Haziran 27, 2015

İKİLİ AVERAJ AVANTAJLARINA ÖRNEK

Bilinen bir şey vardı daha önceleri , takımlar arasında puan eşitliği olduğunda genel averajda artısı çok olan öne geçerdi. Bu böyle olunca bazı maçlarda acayip acayip skorlar ortaya çıkmaktaydı. 10-0 / 15-1 / 14-2 v.s. v.s. 

İkili averaj kuralı olduğunda bazı durumlarda üçlü averajlar bile gündeme gelerek bazı takımlarımızı etkilemesi de görülmüştü.

Buna örnek olarak Okmeydanı Fetih Sahası'nda yaşandı. Yahya Kemalspor berabere bitirdiği bir maç sonrasında küme düştüğünü düşünürken, Sütlüce Sahası'nda oynanan maçtan gelen skor ile neredeyse bir mucize yaşamıştı ve üçlü averaj ile kümede kalmıştı.
Bu üçlü averaj bilgisini o anda Efkan Bucak canlı olarak bildirmişti ve o andaki tüm Yahya Kemal takımının yönetici, futbolcu ve taraftarlarının görüntüsü hiç gözümün önünden gitmemekte.

İkili averajın son cilvesini de bu hafta biten U19/2 kategorisinde 9. Grup'ta yer alan Eyüp Çırçır İmarspor ve Cevatpaşa yaşayacak. 

Eğer genel averaj durumu olsaydı Eyüp Çırçır İmarspor şimdi bir üst lige çıkacaktı. 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan takımlar 34 er puan ile ligi bitirdiler. Sıralamada Eyüp ilçesinin takımı artı 34 averajda olduğu için, eski sistemde bir üst lige çıkacaktı. Bayrampaşa ilçesinin takımı artı 26 averajda kaldığından ligi 3.sırada bitirdi. Eğer genel averaj olsaydı ve az olan averajın düzelmesi için bin bir şeyler olabilirdi (Bu cümle genel içindir). İlk maç İmarspor 3-2 kazanmıştı, ikinci maçıda Cevatpaşa 1-0 kazanmıştı. Yani averajlar eşit zira Türkiye liglerindeki ikili averajlarda, deplasmanda atılan fazla gol avantaj sağlamıyor.

Bu durumda bu iki takımımız pazar günü baraj maçı oynayacaklar ve kazanan bir üst lige çıkacak. Hak eden kazansın.

YAZI: OGÜN KOCA

1 yorum:

Ogün KOCA dedi ki...

Aynı sahada 14.00 de Havataş ve İstanbul Sinopspor U19 takımlarıda baraj maçı oynayacaktır. Hak eden kazansın.

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...