Çarşamba, Şubat 25, 2015

RUMELİ HİSARISPOR'DAN BİR MEKTUP VAR

TFF İstanbul İl Temsilciliği, 2. Amatör Lig'de kanunen bulunmaması gereken Rumeli Hisarı'nı 6. Grup'tan çıkardı. Adalet sağlandı ancak bu da beraberinde bir mağduriyet getirdi.

Rumeli Hisarı Spor Kulübü'nden gelen bir yazı bu mağduriyeti gözler önüne serdi:

"Bildiğiniz üzere Rumeli Hisarı Spor Kulübü son kararla ligden çıkartıldı. Lige alınmamasının nedeni ise 2014-2015 sezonunda 1.Amatör Küme’ye katılmaması. Fakat bu katılmama kararını alan 'eski' yönetim, ne bu çocukların alkolüne, uyuşturucusuna, sigarasına karışır ne de kulübün tarihine saygı duyar. 2. Amatör Küme en alt küme. Burada aslında önemli olan şampiyonluklar değil, gençlerimizi spora kazandırıp bazı kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. 

Kurallar lige girmemesini gerektirse de bunun ne yeni yönetimle, ne futbolcu gençlerle ne de semt insanlarıyla alakalı olmadığını bilmenizi isterim. Bildiğiniz üzere, federasyon 'lige katılabilirsiniz' kararını verdikten sonra fikstürü de belirlemiş ve Rumeli Hisarı Spor Kulübü’nü lige aldığını açıklamıştır. Bu karardan sonra, gerek semt olarak gerek gençler olarak inanılmaz bir birlik beraberlik duygusu ön plana çıkmıştır. 

Önceki yönetimden kasası sıfır olarak alınan kulüp,herkesin 3 lira 5 lira vererek destek olup lisanslarını çıkartmış, topunu antrenman malzemesini almış, formalarını yaptırmıştır. Bunların tutarlarının ne kadar ciddi miktarlar olduğunu siz de en az bizim kadar bilirsiniz. En önemlisi lisansı çıkarılan futbolculardan bazıları bu işi harçlıklarını çıkarmak için de yapıyor. 

Şimdi size soruyorum. Lisansı çıkarılan çocukların transfer sezonu bittikten 2 gün sonra yüz üstü bırakılmaları normal midir? Bu çocukları bataklıktan çıkaralım derken daha da dibe itmiş olmuyor mu federasyon? Önemli olan gerçekten Rumeli Hisarı için lige girmek değildir. Bu gençlerin elinden tutup herkes için hayırlı bireyler olmasını istemektir önemli olan.. Amatör futbolun bu kadar içinde olup, gençlerin lige girmesinin ne kadar önemli olduğunu bilen bir insan olarak lütfen bu yazdıklarımı dikkate alın."

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Genclerin spor yapmasna izin verin onlerini acin

AdsıZ dedi ki...

Bizler spor yapmak istiyoruz futbol oynamak istiyoruz!

Adsız dedi ki...

Bizler spor yapmak istiyoruz futbol oynamak istiyoruz!

Adsız dedi ki...

ortada bir mağdur var ise sorunda vardır..

Adsız dedi ki...

Bizler spor yapmak istiyoruz!

haksızlık dedi ki...

herşey hazır lisanslar,formalar,idman malzemeleri tabi bunlara harcanan binlerce lira.oyuncuların emekleri ve heyecanı.mahalleye asılan pankartlar,esnafın katkıları,maça çağrı duyuruları.hepsini yalan etmek nasıl bir insafsızlıktır anlamak mümkün değil.tekrar 1.amatörden başlamıyoruz,zaten en alt küme 2.amatör. yeniden başlamak gibi bir şey bu.şu anda 32 sporcunun spor yapması engelleniyor,bir mahallenin hevesi kurutuluyor. lig başladıktan sonra ligten atmak ne kadar mantıklı?her şey boşa gitti şaka gibi

Kaan Dok dedi ki...

Rumelihisarlı arkadaşlar 2. amatör zaten en alt ne var demişler. anlatayım:

birader siz bu sezon 1. amatör lig takımıydınız. girmediniz ve düştünüz. diyelim ki girdiniz ve düştünüz. 1 sene beklemeniz gerekiyordu. düşmeseydiniz eylül ayında başlayacaktınız.

'en alt lig zaten' diyorsun da. diyelim seni bu 2. amatöre aldılar. sen de ilk 3'e girdin 1. amatöre çıktın. ne oldu? eylülde 1. amatörde oynıcaksın. senin üstünde yer alıp ligde kalan de eylülde başlayacak. onun senden ne farkın kaldı?

diyeceğim o dur ki sizin yönetiminiz büyük yanlış yapmıştır, sizi lige alrız diye söz veren tff çok daha büyük hata yapmıştır . sizin grubunuzdaki takımlar şikayet etmişlerse sonuna kadar haklılar art niyet değil bu. size de geçmiş olsun diyorum ama kızacağınız kişiler kendi yönetiminizdir.

Adsız dedi ki...

Kaan Dok dediklerin sonuna kadar dogru fakat lig basladiktan sonra bir takimi ligden cikarmak ne kadar dogru ? Binlerce lira masraf yapildi kim verecek bunun hesabini. Yani lige alipta lig basladiktan sonra atmak akla mantiga sigmiyor

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.