Cuma, Şubat 27, 2015

DAWKNS_IN ARKADASI KLASMAN MAÇLARINI YORUMLUYOR

Aziz Yerel Futbol Halkı!
Dawkns_in arkadasi köşesinden bildiriyor!

Amatör futbolun yılmaz takipçisi dawkns_in arkadasi gündeme bomba gibi düşen yorum ve tahminleriyle karşınızda.

Özelikle tansiyonun yükseldiği SAL klasman grubunda yaptığımız tahminlerin bir grup takipçi tarafından hoş karşılanmadığını tespit ettik.

Unutmayınız ki dawkns_in arkadasi sizin duymak istediğinizi değil, kendi doğru bildiğini yazmaktan asla geri durmayacaktır. Eğilip bükülmeyecek, fikirlerinin ardında her daim dik durmayı kendine görev edinecektir.

Buradan bu vesileyle geçmişte birçok defa polemikler yaşadığımız, sayın dawkins bey başta olmak üzere, feriköykule, la bombonera, turansah, feriköy1927, ayazağalılar, adsız ve nice güzel takipçimize sonsuz selam ve sevgiler.

Şimdi sırada 3. hafta müsabakaları:

ALİBEYKÖY-KARTAL BULVAR
Geçtiğimiz hafta aldığı rahat Vefa galibiyeti ile iddaasını perçinleyen Alibeyköy, normal sezonda son maçta kaybederek grup liderliğini kaptırdığı Kartal Bulvar önüne rövanş için çıkıyor. Bulvar geçen hafta grubun zayıf halkası Ataşehir Çamoluk'u yenerek puanla tanıştı.
Alibeyköy yeni transferleriyle cezası biten oyuncularıyla galibiyete yakın.  Ama unutulmasın ki Bulvar sezonu Alibeyköy'ün önünde ve Alibeyköy'e yenilmeden bitirdi.

VEFA-PAŞABAHÇE
İlk hafta Gülsuyu'nu geçen Vefa geçen hafta adeta tarumar oldu. Şimdi bir başka önemli rakip Paşabahçe önündeler. Paşabahçe ise 2'de 2 ile iddialı bir başlangıç yaptı. Bu maçta alınacak bir mağlubiyet Vefa'da kaosa yol açabilir. Önce beraberlik sonra Vefa diyorum son defa.

ATAŞEHİR ÇAMOLUK- ORTAKÖY
Gruba iyi başlayamayan Ataşehir ile grubun sürpriz potansiyeli en yüksek ekip Ortaköy'ün mücadelesinde 3 puan Ortaköy'e yakın görünüyor. Ortaköy bu maçı alırsa ilk 4 yarışında var olduğunu ispatlayacaktır.
Sercanlı, Mertli Ortaköy banko!

GÜLSUYU- GAZİ MAHALLESİ
Zayıf kabul edilen 5. Grup'tan son anda çıkan Gülsuyu geçen hafta Alemdağ karşısından son dakikada puanı çekip çıkaran Gazi önünde sürpriz arasa da bunu bulamayacaktır.
Özellikle geçen hafta Gazi'de sonradan oyuna giren 14 numara oyunu son 15 dakikada rakip yarı alana yıkarak önemli işler yaptı. Bu maçta direk başlamasını umuyorum.
Gazi kazanır. Oyunu pek umut vermese de yarışın içinde kalmak istiyorsa kazanmak zorunda.

BEŞYÜZEVLER- ZARA EKİNLİ
Normal sezonda gruplarını süpüren ancak henüz play off larda beklenen kaliteye ulaşamayan iki ekibin maçında Beşyüzevler'in kazanmasını bekliyorum. Zara Ekinli hala zayıf grubunun etkisinden kurtulamamış gibi duruyor.

ALEMDAĞ-TUNA
İlk iki hafta maçları sonunda beni en çok hayal kırıklığına uğratan takım Alemdağ oldu. Geçen hafta Gazi maçını da seyrettim. Ersin ve Tolga yedek başlayıp sonradan oyuna girdiler. Bir oyuncusu son 10 dakikayı  seke seke bitirdi. Alemdağ'ı oyun olarak hiç iyi bulmadım. Bu performansları ile Tuna önünde işleri zor. Alemdağ kazanamaz, beraberlik sürpriz sonuç olur.

NİŞANTAŞI-OSMANİYE İSTİKLAL
Tipik beraberlik maçı, zor gol olur bu maçta. Bu maç alt biter.
İstiklal çok transfer yaparak takım kimyası ile oynadı. Nişantaşı ise yüksek performanslı bir ekip değil. Ne şiş yanar ne kebap, başladığı gibi biter. Herkes evine mutlu gider.

SELİMİYE-YEŞİLKÖY
Gruplara istediği gibi başlayamayan iki takımın maçında sanki Yeşilköy maçı kazanıp üst gruba yaklaşır, Selimiye ise kaybederek iddiasından uzaklaşır gibi duruyor. Beraberlik ihtimalini de göz önünde bulundurarak Yeşilköy diyebiliriz!

Ve dawkns_in arkadasi kimseden yana olmadı, kimsenin bayrağını taşımadı, şakşakçısı olmayı kendine yediremedi.

Havaların ısınması ve güneşin sıcak yüzünü göstermesiyle dawkns_in arkadasi köşe yazılarından kazandığı parayla aldığı güneş gözlüklerini takarak güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından da korunarak maçları yerinde takip etti.
Ne gördüyse, süzgecinden ne süzdüyse onu kaleme aldı. Yılmadı yıkılmadı dawkns_in arkadasi.

Bu hafta dawkns_in arkadasindan bir çay içmek ister misiniz? Takip ettiğim maçlarda bir talihli izleyicinin yanına yanaşıp, "Kardeş sana da bir çay ısmarlayabilirim" diyeceğim ve bu kardeşim dawkns_in arkadaşını tanıma şerefini kazanacak. Oturup çayımızı höpürdedip maçı analiz edeceğiz. Tabi kimliğimin gizli kalması şartıyla.


Ve dawkns_in arkadasi asla halktan kopmadı, hep onların içinde oldu, onlarla birlikte yaşadı!

YAZI: dawkns_in arkadasi

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Selamlar.İlk haftaki iddaalı yorumlarinizin 2.hafta da pek tutmadigini gorunce sizi bu hafta biraz daha cekimser daha ilimli yorumlar yaptiginizi gormekteyim.Onceki yorumlarinizin ozelestirsini de yapmamissiniz.Daha once yazdigim gibi burasi super amatorlerin şampiyonlar ligidir ve her an her sey olabilir.yine de isinizi severek yaptiginiz icin sizi izliyoruz.Sizi bu hafta cam ormanlari icinde bol oksijenli Alibeykoy macina bekleriz.Son macta yerde yatarak oyunu bitiren ve buraya gelen Kartal Bulvarinda Alibeykoyumuze karsi nasil diracagini izleyin derim:))

Adsız dedi ki...

Alibeyköy grup maçlarından daha iyi oynuyor kazanır.. Vefa mağlubiyetten sonra paşabahçeyi 1 farkla geçer.. Ataşehirçamoluk-ortaköy ve gülsuyu-gazi maçı kör dövüşü olur berabere biter.. Beşyüzevler zarayı ezer geçer.. Alemdağ-tuna ve nişantaşı-istiklal maçları berabere biter.. Yeşilköy - selimiye yi 1 farkla geçer..

Dawkns_in Arkadasi dedi ki...

saygıdeğer adsız beyefendi;
hafta arası da maç olduğu için hem tahmin hem analiz yetiştiremiyoruz. bu gördüğünüz yazının hazırlanması 2 saatimi alıyor. sonuçta ekmeğimizi yerel futbol vermiyor, çalışıyoruz biz de kendi çapımızda. Yazabildiğimiz kadar artık. İdare edin.
Ayrıca tahminlerimin tutup tutmaması benim yorum tarzımı bağlamaz. Bu grubun nasıl bir yer olduğunu ben de biliyorum. Bize her yer yerel futbol. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
davetiniz için de müteşekkirim yalnız her hafta farklı takımların maçını seyretmeye çalışıyorum. Alibeyköy'ü seyrettim.
Fikirleriniz için teşekkürler!

Ataşehir Arenaspor zorlu mücadeleye hazır

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta lider Ataşehir Arenaspor bugün sahasında takipçisi Valide Tayfunspor'u konuk edecek.