Pazartesi, Ocak 26, 2015

POLİSTEN ŞOK CÜMLE: HERKESİ SORGULARDIK!



İstanbul U19/1Liginde oynanan Örnektepespor-Kocamustafapaşaspor maçında dili boğazına kaçan futbolcuyu takım arkadaşı kurtardı. Bu olay nedeniyle maç tatil edildi.

Mehmet Akif Ersoy Stadı'ndaki maçın 60. dakikası Kocamustafapaşaspor'un 2-0 üstünlüğüyle devam ederken konuk ekipten Talha Koca bir mücadele sonrası yerde kaldı. Bilincini kaybettiği görülen futbolcuya ilk müdahaleyi takım arkadaşları ve iki takımın teknik heyeti yaptı. Sahada korku dolu anlar yaşanırken Kocamustafapaşaspor'dan Özgür takım arkadaşının boğazına kaça dili çıkarmayı başardı.

Ambulans 23 dakika sonra sahaya gelirken, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Talha Koca'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Güzel havada güzel ortamda başlayan müsabaka maalesef ilk yarı son dakikasında meydana gelen sakatlanma olayı ile ikinci yarı oynanmadı. İlk atağında golü bulan Kocamustafapaşa Ruber ile öne geçti. Maçın 20.dakikasında Örnektepespor yarı sahasında meydana gelen çarpışmada kocamustafapaşalı Talha sakatlandı. Bir müddet yerde kalan sporcuya ilk müdahale her iki takımın teknik adamlarından geldi. Dudağı patlayan genç futbolcu hastaneye götürüldü.

"Talha düşünce maç durdu"
Maç yeniden başladığında Kocamustafapaşaspor soldan gelişen akında boş durumda topla buluşan ruber kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Maç zevkli ve çekişmeli geçmeye devam ederken ilk yarı için hakem dört dakika uzatma gösterdi. Santraya yakın taç cizgisi kenarında topa hamle yapan Kocamustafapaşa’dan Talha başı üzerine yere düşünce yerde kıpırdamadan kaldı. İlk yardım yine sağlıkçı olmayan kişilerden geliyordu.

"Herkesi sorgulardık"
Hakem gözlemcisi Ali Akdemir ve diğer müdahale edenler dili boğazına kaçan genci kurtarabilmek için zamanla yarışıyorlardı. Ambulans geldiğinde 20 dakikalık mücadeleyi kazanan sporcu ve yardımcıları oluyordu. İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğu sahalarda spor yapabilmek, yaptırabilmek nedir? Görevli polis memurunun sözleri ders gibi idi. "Eğer olumsuz durum olsa müdahale eden herkesi sorgulardık" ikinci yarı için gözyaşı döken arkadaşları mutlu haber beklerken her iki tarafın isteği ile bitkin sporcuların maçı tatil edilmişti.

HABER: ORHAN BUDAK










1 yorum:

Adsız dedi ki...

Müdahale edildi ve olumlu sonuç alındı şükürler olsun.
Sayın memur, sahahda hiçbir sağlık görevlisi olmadığında ne yapılması gerektiğini de söyledi mi? Veya müdahale edilmese miydi?

Veya ambulansın neden 23 dakika da geldiğiyle ilgili de yorumda bulundu mu ? Ya da sahada sağlıkçı olmamamasıyla ilgili de bir yorumu var mı ?

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...