Salı, Aralık 30, 2014

TFF'NİN AMATÖR FUTBOLDAKİ İLGİNÇLİKLERİ DEVAM EDİYOR!

Kadınlar 3. Futbol Ligi’nde ilginç bir olay yaşandı… TFF’ye bağlı Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), disipline sevk edilen bir futbolcunun tedbirini 12 Aralık’taki toplantıda kaldırdığını açıkladı ancak o tarihte bir toplantı yok!

Kadınlar 3. Lig 1. Grup’ta yaşananların başlangıcı şöyle… AFDK, ceza süresinin dolmasını beklemeden Fatih Vatanspor’la oynadıkları maçta yer alması nedeniyle Akdeniz Nurçelikspor futbolcusu Fadime Kurnaz’dan savunmasını isterken 10 Aralık tarihi itibarıyla futbolcuya tedbir koydu. Ancak Fadime, 14 Aralık günü takımının Sakarya Bayan Futbol Kulübü’yle oynadığı maçta 90 dakika forma giydi. 15 Aralık günü yapılan AFDK toplantısında da Fadime’ye ceza verilmesine gerek görülmediği açıklandı.

Bunun üzerine Sakarya Bayan Kulübü, TFF’ye başvurarak Akdeniz Nurçelikspor’un tedbirli oyuncu oynattığı yönünde itirazda bulundu ve 5-2 kaybettikleri bu maçın hükmen 3-0 lehlerine tescilini istedi.

Tedbir 12 Aralık'ta kaldırılmış
Bu itirazın üstünden yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen AFDK, Yeşil-Siyahlılar’ın itirazını ancak 30 Aralık’taki toplantısında karara bağladı. Kararda  “14.12.2014 tarihinde oynanan Akdeniz Nur Çelik Spor- Sakarya Bayan Futbol Spor Klb. kadınlar 3. Ligi müsabakasında 12.12.2014 tarihli AFDK toplantısında tedbirin kaldırılmış olması nedeni ile itirazın reddine karar verilmiştir” dedi.

Yani AFDK Sakarya’ya “Bu futbolcunun tedbiri 12 Aralık’taki toplantıda kaldırıldı, 14 Aralık’taki maçta oynamasında sakınca yok” demiş oldu.

Öyle bir toplantı görünmüyor
Lakin işin garip tarafı AFDK’nın 12 Aralık tarihli bir toplantısı yok. Tüm toplantılarında verilen kararları yazılı olarak açıklayan AFDK’nın 11 Aralık tarihli toplantısının sayısı 41, 15 Aralık tarihli toplantısının sayısıysa 42. Yani arada atlanma, unutulma gibi bir durum da görünmemekte. AFDK, Sakarya’nın itirazını, yapılmayan veya sonuçları kamuoyuna açıklanmayan bir toplantının sonucuna bağladı.


Sakarya Bayan Futbol Kulübü’nün bu duruma itiraz etmesi bekleniyor.

HABER: EFKAN BUCAK

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yapsa yapsa böyle saçmalıkları Tff yapar

Adsız dedi ki...

Aaaaa sizde taş altında deve arıyosunuz yahu tff yanlış iş yaparmı kafasına göre iş yaparmı .... Ağzıma yazık yahuuu gülmiycem

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...