Salı, Aralık 30, 2014

Dawkns_in arkadasi SORUYOR: TEK SORUN SEDYE Mİ?


Dan dan dan... Dawkns_in arkadasi burada, yetkililer nerede?

Kulağının üstüne yatan,yalan yanlış beyanları ile güneşi balçıkla sıvayan tüm yetkilileri hesap vermeye davet ediyor dawkns_in arkadasi!

Pek saygıdeğer Efkan beyefendinin bizlere sağladığı imkan dahilinde sayın Yemen Bey'e birtakım sorular yöneltmiştik. Sitedeki arkadaşlarımız "Yahya Kemal maçı ne olacak?" ,"Ayazağa küme düşecek mi?", "Çatladıkapı'nın puanları silinecek mi?" kaavgası yaparken dawkns_in arkadasi yeşil sahalarda geliyorum diyen felaketin farkındaydı!
İşte dawkns_in arkadasi'nin Yemen Bey'e yönelttiği o soru! Kanıtlar eşliğinde!



Ali Kemal hocamızın haberi doğrultusunda Albayrak-Vefa maçında yaşanan sağlık skandalından hepimiz haberdar olduk. Bilfiil sahalarda bulunan biri olarak bu haberi okumak benim için hiç sürpriz olmadı. Hiç şaşırmadım. Altyapıda saha içinde bulunduğum tüm müsabakalarda, her çarpışmada, her sakatlanmada sahadaki oyuncumun yanına elimde buz ve suyla giderken taşıdığım kaygıyı acaba 2 gündür medyaya yansıyan bu skandalı örtbas etmeye çalışan yetkililer de bir nebze olsun yüreklerinde taşıyorlar mı???
Sayın Yemen Bey'in sorduğum soruya verdiği cevabı o günde hayretler için de okumuştum.
İşte o cevap!


Evet her konuda katii cevaplar veren Yemen Bey, bu konuda topu taça atmıştı. Belki de sahalarda sağlanması gereken en önemli madde olan "sporcu sağlığı" hakkında istanbul amatör futbolunun bir numaralı ismi Yemen Bey bunları düşünüyordu.

Ben buna skandal demeyi doğru bulmuyorum. Bu bir skandal değildir. Bu amatör futbolu az çok takip eden herkesin her daim şahit olduğu bir görüntüydü aslında. Ve yetkililerin görmezden geldiği bir görüntü. 
Şimdi açıklama üzerine açıklama yapacağınıza suçu stat görevlileri ve saha komiserlerine pay edeceğinize elinizi taşın altına sokun bir zahmet.  Sizce burada tek sorun bir sedye midir?

Önümüzdeki hafta bir u16 müsabakasında gencecik bir evladımızın hava topu mücadelesinde yaşayacağı çarpışma sonucu dilinin boğazına kaçmasını sahada sayın Mehmet Ali Aydınlar'ın temin edip stat görevlilerinin sakladığı sedye ile çözebilecek misiniz?

Acil müdahale gerektiren ve hayati tehlike ihtiva eden tüm sakatlanma ve yaralanmaların çaresi bu sedye midir?
TFF tarafından doğrudan yönlendirilen BAL ligi maçlarında bir şekilde bu sağlık hizmetleri sağlanıyor. Peki  İASKF ve İSTFİT in ortaklaşa yürüttüğü diğer amatör müsabakalarda bu hizmet sağlanamıyorsa burada suçlu sedyeyi saklayan saha yetkilisi midir?

Bir iş yerinde şayet işçi sağlığı ve iş güvenliği sağlanamıyorsa o iş yerinde çalışma yapılamaz. Gerekli güvenlik önemleri alınmak zorundadır.
Bir futbol sahasında da futbolcu sağlığı ve güvenliği sağlanamıyorsa orada müsabaka oynatmak SUÇTUR!

Bu suça ortak olan herkes bunun vicdani muhasebesini kendi içinde yapmak, yetkilerini kullanmak, sağladığını beyan ettiği tüm imkanların kullanılır durumda olup olmadığını denetlemek ve kullanılmasını sağlamak, yetkilerini aşan kısımlarda da yetkili merciilere gerekli başvuruyu yapmakla MÜKELLEFTİR.
Oyuncu yetiştirmek niyetindeyseniz önce onların sağlığını güvence altına almak durumundasınız...

Dawkns_in arkadasi inandığı doğruları her platformda dile getirmekte asla bir beis görmedi. Haklının yanında haksızın karşısında saf tuttu!
Dawkns_in arkadasi haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmayı kendine yediremedi!

YAZI: Dawkns_in arkadasi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Futbolcusuna birşey olduğunda sahaya can siperhane atladığına ben şahidim fotosu var :) Ayrıca bu konuya en kısa zamanda çözüm bulunması dileğiyle..

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.