Çarşamba, Aralık 31, 2014

"ÇATIRDAYAN DERNEK YENİDEN NASIL KURTULUR, KURULUR"


Önümüzde aylarda yapılacak TFFHGD İstanbul Şubesi Başkanlığına Adaylığını koyan 1.Lig eski Yardımcı Hakemi ve Faal Gözlemci Ali Akdemir bir açıklama yaptı.

18 yıl futbol Hakemliği yapan boksörlüğünden dolayı memleketi Giresun’da 'Demir Yumruk' diye anılan Beden Eğitimi Öğretmeni Akdemir" Hakemlik çaktırmadan yumuşak geçiş yapıyor." dedi. Akdemir açıklamasında tüm Adayları Hakemlerin huzurunda tartışmaya devam etti. Akdemir şu ifadelere yer verdi: 

Miras gibi "Eskiden-Yeniye" Saltanat gibi el değiştiriyor. "Veliaht" hep belli. Sizler bu imkanların yani “Saltanatın–Sultanlarına” sunduğu gibi size hiçbir zaman sunulmayacağını, mevcut uygulanan sistemin buna izin vermediğini, açıkçası bu arzunuzun hiç gerçekleşmeyeceğini biliyor musunuz?

Yıllarca bu ülkede Miras anlayışı, Taht anlayışı mantığından hareketle "Klasman belirleme" keyfiyeti gösterenler bu aralar çok sıkıştılar…

Biliyor musunuz sevgili dostlar?
Hiç kimse günümüze kadar bu haksızlıkları dile getirme cesareti gösteremedi. "Kral çıplak" deme vakti geldi de çok geçti…

Tespitlerim karşısında anti-tezi olan varsa hodri meydan… İsteyenle istediği yerde, istediği yayın kuruluşunda tartışmaya hazırım. Gelemezler "İpliğinin pazara çıkmasından" korkarlar.

Evet, verecek bir cevabı olan gelsin.
Tüm yapılan haksızlıkları:
1) Klasman belirleme
2) Ücret politikası
3) Saltanat Meselesi
4) Sahalarda Hakemlere ne kadar sahip çıkıldığı
5) Görev dağılımındaki dengesizlik ve kayırmacılık anlayışı
6) Özel müsabakaların Kimlere verildiği
7) Önemli konumdaki Müsabakaların kimlere verildiği
8) Müsabaka ücretlerinin nasıl dengesiz belirlendiği
9) Müsabaka ücretlerinin zamanında ödenmemesi ve içeride kalan ücretler
10) Sahalardaki Hakem odalarının nasıl pislik içinde olduğunu vesaire daha birçok sorunları gelin konuşalım.

"Hakemleri ve Gözlemcileri uyuttunuz"
Var mısınız? İsterseniz Derneğimizde Hakemlerin karşısına geçip tartışalım. Hangisine sahip çıktınız? Hoş bu bahsettiğim durumların tartışılacak hiçbir yanı yok ancak en azından bu sorunların nasıl ortadan kaldırılabileceği ve bu sorunların böyle dağlar gibi büyümesine neden olanların kimler olduğunu herkes öğrenmiş olur. Yüreğiniz yetmez. Çünkü biz biliyoruz ki yıllarca Hakemleri ve Gözlemcileri uyuttunuz… Hakemlerin haklarını arayabileceği, dertlerini anlatabileceği bir derneğimiz var. En azından öyle biliyorduk… Öyle değil mi dostlar? Ancak bu dernek en yakın tarih olarak son yönetim döneminde hiçbir işe yaramadığı gibi, Yönetim kurulu üyeleri ve başkan’ını kimse görmedi hiç kimse tanımıyor. Neden tanımıyor ya da kendilerini tanıtmıyorlar biliyor musunuz? Klasman belirleme vesaire gibi uğradığınız haksızlıkları dile getirirsiniz size cevap veremezler çünkü bu haksızlıkların temel kaynağı onlar.

"Şimdi buraya dikkat…"
Derneğin üç yılı geçti bu yönetim ile. Araştırın bakalım… Üst düzey Klasmanlarda kimler var. Kimlerin yakını klasmana alınan arkadaşlar (Kimsenin hakemliğine sözümüz yok. Tüm samimiyetimle söylüyorum o Hakem kardeşlerimizin Hakemlikleri gerçekten çok iyi. Ancak eşit davranıp birazcık ta başkalarına el uzatsalardı!) bilin bakalım?

Dostlar, hep bana, hep bana olur mu? Arada sırada azıcıkta bize!
Ne dersiniz. Pekiyi.. Bu durumda her yıl çok az sayıda hakem alınan bu klasman grubuna girme şansınız var mı? Yok, arkadaşlar yok. İşte biz bu durumun takipçisi ve de sizlerin haksızlığa uğradığınız yerde sesiniz olacağız. Tekrar ediyorum bahsettiğim bu olumsuzlukların olmadığını savunacak bir baba yiğit varsa istediğiniz yayın kuruluşunda çıkıp tartışalım. Dernek salonunda Hakemlerin karşısında tartışalım. Eğer sizler haklı iseniz ben o an adaylıktan çekileceğim. Birde çıkmışlar bu kurumun yönetimine aday oluyorlar. Önceki yönetimden ne farkınız var kol kola girip yapmadınız mı bunları. Hem dernek Başkanının Hem İHK Başkanının yukarıda bahsettiğim yandaş kayırma durumuna uygun olup olmadıklarını araştırın sonra takdir sizin. İşte dernek denilen bu kurumu sendika gibi Hakemlerimizin Gözlemcilerimizin sırtlarını yaslayabilecekleri bir yer haline getirmek için yeni yönetim ve bizlere uygun tüzük değişiklikleri ile en çağdaş demokratik anlayış içinde çalışacak bir dernek diyoruz…

Yeni yıl; herkese, aydınlık, çağdaş yaşamda yol dostu olması dileğimizle, herkese kutlu ve mutlu gelsin.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

İnsanoğlunun parmağının olduğu yerde hiçbir zaman tam adalet olmaz maalesef gerçek bu

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.