Cuma, Kasım 28, 2014

ZEYTİNBURNUSPOR VE FATİH HİLAL’E KÖTÜ HABER


TFF İstanbul İl Başkanlığı, Tertip Komitesi kararlarını açıkladı. Buna göre geçtiğimiz hafta 1.Amatör Lig 12.Grupta yarıda kalan 2 maçın neticesi de belli oldu. Ayrıca U15 liginde lisanslı sporcusu yerine başkasını oynattığı iddia edilen Esenyurt Gümüşhanespor’un kararı da açıklandı.


http://www.tffistanbul.org sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

22.11.2014 tarihli Zeytinburnuspor-Çeliktepe Ümit maçında Hakem, Saha Komiseri ve Hastane Raporu görüşüldü:

a) Müsabakada Çeliktepe Ümit takımı 1-0 önde iken 45+1.dakikada Zeytinburnu takımının attığı golün ofsayt olması sebebiyle iptalinden sonra Zeytinburnu seyircilerinin bulunduğu alandan kimliği tespit edilemeyen bir kişinin attığı 3-4 taşın yardımcı hakemin kafasına gelerek yaralama ve kanamaya sebep olması sonrası müsabakanın tatil edildiği anlaşıldı.

b) Hakemlerin gerek soyunma odasına dönerken ve gerekse odaya girdikten sonra Zeytinburnu Spor Kulübü başkanı Ünal Tombulel’in hakemlere sözlü itirazlarda bulunduğu, bu arada soyunma odasının camlarının 3 kişilik Zeytinburnu taraftarlarınca kırıldığı ve küfür edildiği,

c) Müsabakanın tatil edilmesinden sonra Yardımcı Hakem için Çamlık Hastanesinden üç günlük istirahati içeren adli rapor alındığı anlaşıldı.

d) Bu durumda seyircilerinin sebep olduğu olayda Zeytinburnu takımının FMT7nin 19/1-b maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılmalarına,

e) Ayrıca FMT’nin 19/3 maddesi içeriğinde karar vermesi ve raporlarda yazılı olanların İl Disiplin Kurulu’na sevklerine karar verildi denildi.


Fatih Hilal de hükmen mağlup oldu

Komitenin diğer kararında ise;

22.11.2014 tarihli Hamidiye-Fatih Hilal maçı Hakem ve Saha Komiseri raporları görüşüldü:

a) Müsabakada Hamidiye takımı 2-0 önde iken bir karara itiraz eden Fatih Hilal takımı sporcuları Okan Alyeşil ile Okan Gıvcı’nın yan hakeme fiili saldırıda bulunarak darp ettikleri, yönetici Hayri Çelik ile sporcu Emrah Dayan’ın hakemlere ağır küfür ettikleri, Fatih Hilal’in diğer sporcularının hakemleri tekmelerle darp ettikleri, müsabakanın bu sebeple 68.dakikada tatil edildiği anlaşıldı.

b) Bu durumda yönetici ve futbolcularının eylemleri sebebiyle Fatih Hilal takımının FMT’nin 19/1-a maddesine göre 3-0 hükmen yenik sayılmasına,
c) FMT’nin 19/3 maddesi içeriğinde karar verilmesi için ayrıca raporda yazılı olanların İl Disiplin Kurulu’na sevklerine, oybirliği ile karar verilmiştir.  denildi.

Esenyurt Gümüşhane hükmen mağlup
16.11.2014 tarihli Esenyurt Gümüşhane-Beylikgücü maçı hakkında Beylikgücü kulübünün itirazı usulüne uygun olduğundan görüşüldü.

b) Adı geçen müsabakada Esenyurt Gümüşhane takımında yer alan Mehmet Nuri Tayilan isimli futbolcunun yerine başka bir kişinin oynatıldığı Mehmet Nuri Tayilan’ın yazılı ifadesinden anlaşıldı.

c) Bu durumda lisanslı sporcusu yerine başkasını oynatan Esenyurt Gümüşhane takımının Uygulama Kitabı 26.sayfa 18.maddesine göre 2-4 biten müsabakada 4-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanının silinmesine,

d) İsim listesinde bulunan yönetici, Antrenör ve takım kaptanının İl Disiplin Kurulu’na sevkine denildi.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.