Çarşamba, Kasım 26, 2014

SÜPER AMATÖR LİG'DE 12. HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

Süper Amatör Lig'de 12. hafta maçları bu hafta sonu oynanan müsabakalarla tamamlandı. 8 grupta 46 müsabakanın 38'i galibiyetle 8'i ise berabere bitti. 

38 galibiyetin 23'ünü ev sahibi takımlar kazanırken 15 maçta ise misafir takımlar galip geldi. 8 beraberlikle biten maçın 4 den gol sesi çıkmadı. Toplamda 169 golün atıldığı 12. haftada 28 golle ne fazla gol atılan 5. Grup, en az golün atıldığı 4. Grup'ta ise 15 gol atıldı. 11 golün atıldığı Ömerli-Yamanspor maçı ise haftanın en gollü maçı oldu. 
2 maç ise oynanmadı. 8. Grupta yer alan Esenyurt takımı Esen Bayburt maddi imkânsızlıklardan dolayı Tff'ye dilekçe vererek ligden çekilmişti. 5. Grup'taki Ayazağa-Gülsuyu maçına hakem ataması olduğu halde hakemlerin müsabakaya çıkmamasından dolayı oynanamadı. 

İkinci yarının İlk haftasında gruplara kısaca göz atacak olursak;
1. Grup: İlk yarı bittiğinde grubu ikinci sırada tamamlayan Bağlarbaşı ile sondan ikinci sırada tamamlayan Bostancı takımları karşı karşıya geldiler. Her iki takımada birer kırmızı kartın çıktığı maçta Bağlarbaşı 1-0 geriye düşmesine rağmen son yarım saatte bulduğu gollerle 3-1 kazanarak grubun yeni lideri oldu. Haftanın önemli müsabakasında Vefa, Tunaspor'u 2-1 yenerek liderlik koltuğundan etti. Kocasinan Esenyurt deplasmanında 1-0 galibiyetle döndü, Tunaspor'un yenilmesi ile bir basamak yükselerek 2. Sıraya yerleşti. Kağıthane ile Irmakspor haftayı golsüz geçiren takımlardan. Subaşı ligin sonunda korkulu rüya görmemek için mutlak galibiyet parolası ile çıktığı Çavuşoğlu maçını 4-2 kazandı. Tophane Tayfun ise son dakikada yediği golle Albayrak ile 1-1 berabere kaldı.

2.Grup: Lider Alibeyköy seyircisiz oynanan maçta bir penaltı kaçırmasına rağmen Çayırbaşı'nı 3-2 yenmeyi başardı. Selvi düşme hattında bulunan Sütlüce'yi bol gollü karşılaşmada 4-3 yenerek üç puanı aldı. Çekmeköy, Hadımköy deplasmanında bir puanı son dakikalarda bulduğu gol ile aldı. Hadımköy 1-0 önde iken Gökay’ın  kırmızı kart görmesi ile müsabakayı 10 kişi tamamladı. Bağcılar kendi sahasında Kaltal Bulvar'ı 2-0, Kuştepe deplasmanda Kartaltepe'yi 9-0, Kadırga da Ortaçeşme'yi deplasmanda 1-0 yenerek haftayı üç puanla kapattılar. 

3.Grup:  Küçükköy geçen hafta içi erteleme maçından galip gelerek liderlik koltuğuna oturmuştu. Seyircisiz oynana maçta Feriköy'ü de farklı yenerek liderliğini devam ettirdi. Ataşehir Çamoluk son sıradaki Öz Alibeyköy'ü 6-0'lık net skorla yenerek ikinci sıradaki yerini korudu. Üçüncü sıradaki Alemdağ,  Reşitpaşa'yı kaptanı Hakan'ın attığı golle yenerek üç puana kurtardı. Alt sıralardaki bütün takımların yenildiği bu haftada Yahya Kemal de kendi evinde İstanbul Kastamonu'ya 3-1 yenilerek önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. Öz Trabzonlular Hasköy'ü 3-2, Çamlıca Gümüşsuyu'nu 4-1 yendiler.

4. Grup: Grubun lideri Dudullu kendi sahasında son sıralardan kurtulmaya çalışan Silivri temsilcisi  Selimpaşa karşısında şok bir mağlubiyet alarak ligin ikinci yarısına mağlubiyet ile başladı.(0-1). Grup ikincisi Paşabahçe orta sıralardaki Ramispor ile 1-1 berabere kalınca Teknik Direktörü Fahrettin Eldek istifa etti. Paşabahçe yönetimi Fahrettin Eldekin yerine Aşkın Karadeniz’i getirdi. Lige flaş bir şekilde giren İstanbul Sinop ise son haftalarda aldığı mağlubiyetlere bir yenisini daha ekledi. Küçükçekmece ekibi ilk maçta deplasmanda 3-2 yendiği Vardarspor'a bu sefer  kendi sahasında aynı skorla 3-2 yenildi. Sanayi Mahallesi son sıralardan kurtulmak için çıktığı maçta Bakırköy'ü ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 yendi. Grubun dördüncü sıradaki takımı Gazi Mahallesi, Kurtköy deplasmanında attığı iki gol ile galip geldi. Son sıralardaki Çankırı Maruf ile Zeytinburnu Yıldız'ın maçından ise gol sesi çıkmadı.

5.Grup: Lider Zara Ekinli kendi sahasında Çağlayan Gençlerbirliği'ni 4-0'lık skorla geçerek en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 11'e çıkardı. Güneşli ilk maçta 3-1 yendiği Damlaspor'u deplasmanda da 6-2'lik skorla yendi. İşin ilginç yanı her iki maçta da Damlaspor iki kırmızı kart gördü. Taksim Kocamustafapaşa'yı 1-0'la geçerek 'ikincilik için ben de varım' dedi. Ömerli’den Serdar'ın altı gol, Yamanspor'dan da Ömer'in dört gol attığı maçı Ömerli 7-4 kazandı. Grubun son sırasında bulunan Şile kendi sahasında Kulaksız Okspor'u 3-1 yenerek maç fazlası ile bir basamak yükseldi. Ayazağa-Gülsuyu maçına il hakem kurulu tarafından hakem ataması yapıldı ama hakemlerin protestosu nedeniyle maç oynanmadı. 

6 Grup: Lider Güngören kendi sahasında  yerini sağlamlaştırmak için çıktığı maçta, alt sıralardan kurtulup kendine orta sıralarda yer arayan Yeşilova Esnaf'la berabere kaldı. Sezonun ilk yarısı bittiğinde ligde yenilmeyen üç takım vardı. Bunlardan ikisi bu hafta yenilince namağlup Güngören kaldı. Namağlup takımlardan biride Ortaköy’dü ancak bu hafta İstanbul Bayburt deplasmanında tek golle mağlup olunca bu unvanını kaybetti. Üst sıralardan kopmama mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde Osmaniye İstiklal Silivri Alibey'i 2-1'le geçti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İstanbul Malatya ve İstanbulspor'un karşılaşmasını İstanbulspor 5-2 gibi farklı skorla kazanarak  biraz nefes aldı. Alt sıralarda bulunan İTÜ ile üst sıraları hedefleyen Şile Yıldız'ın maçın kazanan İTÜ  (3-1) oldu. Sultanbeyli ise son sırada olan İçerenköy deplasmanından 3-1 galibiyetle dönerek ikinci sıraya yükseldi.

7.Grup :  Beşyüzevler Fatih Mimarsinan'ı deplasmanda 5 golle geçerek liderliğini devam ettirdi. Batı Trakya grubun güçlü takımı Yeniköy'ü 3-0'lık skorla geçti.  İlk iki için mücadele eden Sutangazi Esentepe, Mecidiyeköy deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü. Dördüncü ve beşinci sıraları paylaşan iki takımın mücadelesini Selimiye ilk yarıda attığı gollerle Beykoz’u 2-1 yendi. Esenyurt İncirtepe, Kartal Belediyespor'U deplasmanda 3-2 yendi. Son iki sırayı paylaşan Okmeydanı Fetih ile Örnektepe 0-0 berabere kaldı.

8.Grup :  Yenilgisiz üç takımdan biri olan Yeşilköy Gürpınar deplasmanında 2-1 yenilerek namağlup unvanını Gürpınar'da bıraktı. Galata genç oyuncularla mücadele eden Topkapı’yı farklı skorla yenerek ikinci sıraya yükseldi. Kaynarca ile Yıldırım Bosna takımlarının yoğun güvenlik altında oynadıkları maçı Kaynarca 6-1'lik skorla kazandı. Peş peş sıralanan iki takımın mücadelesinde on kişi kalan Çeliktepe Alibeyköy Parseller'i 4-2 yenmeyi başardı. Parseller 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2'ye getirmesine rağmen 4-2 yenilmekten kurtulamadı. Sarıyer Yenimahalle son sıradaki Adaları deplasmanda 3-1 yendi. Nişantaşı, rakibi Esen Bayburt  ligden çekildiği için  üç puanı maç yapmadan aldı.

YAZI: YUNUS EMRE

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...