Salı, Kasım 25, 2014

RÖVANŞ ALINMIŞTIR


Tekirdağspor bu hafta sonu bilindiği gibi Edirnespor deplasmanına konuk oldu. Maçın önemini iyi bilen Tekirdağspor takımı bu maça özel olarak hazırlandı. Tabi ki en büyük sorun Tekirdağspor seyircisinin alınıp alınmayacağı yönünde oldu. Maç için günler öncesinden taraftarlar organizasyon düşünmeye başlasa da bir yandan da yasak gelebilme ihtimaline karşın temkinli bir bekleyiş oluştu. Sonuç olarak Perşembe günü toplanan il güvenlik kurulu Tekirdağspor'lu taraftarların maça alınmaması kararını verdi. Gerekçe olarak ‘’Yeterli güvenlik sağlanamaması ve maçın tansiyonun yüksek olması ‘’nedeniyle taraftarın maça alınmaması kararı onaylandı. Buda beklenen bir karardı zaten kimse şaşırmadı..
MAÇ ÖNCESİ
Maç öncesinde zaten herkesin bildiği tek şey maçın zorlu bir ortamda geçeceği yönünde oldu. Tekirdağspor kafilesini şehir girişinde karşılayan polislerin güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Zaten olması gereken de buydu. Polis eskortları arasında şehir merkezine yönelen takım otobüsü stada yaklaştığında taraftarlar tansiyonu yükseltmeye başladı. Tekirdağspor takım otobüsünü gören taraftarlar için polis yoğun güvenlik önlemleri alsada atılan taşlara ve yabancı maddelere müdahale edemedi. Stadın dar bir girişi olması nedeniyle aradaki bariyerler arasından elindeki yabancı maddeleri takım otobüsüne fırlatmaya başlayan taraftarlar bir yandan da küfürler yağdırmaya başladı. Buna kulak asmayan Tekirdağspor'lu oyuncular soyunma odalarına girdiler.
GOL SON DAKİKALARDA GELDİ
Maça üstün bir futbol ile başlayan Tekirdağspor'lu oyuncular oyun kontrolünü de eline aldı. Özellikle zeminin bozuk olması oyun oldukça zorlaştırdı.Oyuncuların zaman zaman kayarak düşmesi zeminin ne kadar kötü olduğunu kanıtlar gibiydi. Zaten saha içinde normal bir şekilde yüründüğünde dahil ayaklarınız çamura batarmış gibi oluyor bir nevi çamur saha diyebiliriz. Böyle bir sahada iki takım oyuncuları da oldukça zorlandı. Tekirdağspor takımı kendi oyununu yavaş yavaş Edirnespor'a kabul ettirse de, ilk yarıda taraftarının da desteğiyle direnen bir takımla karşılaştı. İlk yarı tek kale oynayan Tekirdağspor'lu oyuncular ev sahibi takıma top yüzü göstermedi ve ilk yarı 0-0 bitti.
İkinci yarının başlamasıyla birlikte Edirnespor ilk dakikalarda ataklar yapmaya başladı. Özellikle kanatlardan ve ortadan gelen ev sahibi takım taraftarının da desteğiyle Tekirdağ kalesinde etkili olmaya çalıştı. Gelen tüm atakları yerinde müdahalelerle engelleyen Tekirdağspor defansının başarılı oyununu çok beğendim. Özellikle Murat İle Volkan Sel'in uyumu ciddi anlamda çok başarılıydı. Bu dakikaları gol yemeden geçen Tekirdağspor oyunun kontrolünü tekrardan eline alarak ev sahibi takımı abluka altına aldı. Temsilcimizin atakları karşısında çaresiz kalan Edirnespor takımı daha fazla direnemeyerek 89.Dakikada golü kalesinde gördü. Tekirdağspor'un ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta oyuna sonrada giren Ceyhun ceza sahası içinde şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Golden sonra stad da soğuk rüzgarlar esti. Gol sevincini Tekirdağspor'lu yöneticilerin bulunduğu misafir takım tribünüyle paylaşan Tekirdağspor'lu oyunculara Edirneli taraftarlar küfürler yağdırarak yabancı maddeler attı. Maçta uzatmaların da tamamlanmasının ardından başka gol olmayınca Tekirdağspor 3 puanın sahibi oldu.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.