Perşembe, Ekim 30, 2014

BÜYÜKÇEKMECE-TEKİRDAĞ MAÇININ ARDINDAN

Araç ve kuralları aynı olsa da amatörler profesyonellin dünyasında amaç tamamen farklıdır. Amatör platformda profesyonel anlayışa bağlı kalmanın sakıncaları olabilir çünkü amatör ruh ortadan kalkar. Bunun örneği Büyükçekmece’de yaşanıyor.


Kulübün mali ve fiziki şartları profesyonel kulüpleri kıskandıracak düzeyde. Gerekli tüm malzeme mevcut ama helva yapılamıyor.

İdari ve teknik kadroyla oyuncuların CV’lerine bakıldığında sahadaki görüntüyle uyuşmuyor. Yönetim üstüne düşeni yapıyor. Hoca olabileceklerin en iyisi. O zaman iş oyuncularda tıkanıyor. Hepsi bir yerlerde oynamış iyi oyuncular ama hepsi bir arada acemiler mangası gibiler.

Topu kullanan oyunu yönlendiren yok. Topun peşinden koşup yüzü nereye dönükse o yöne mümkünse en uzağa vuruyorlar.

Tekirdağ maçında bir ikisi hariç çoğu sadece kesici özelliği ile dikkat çeken tek hamlelik oyuncular. Futbolun temel prensiplerini unutmuşlar topa gitmiyorlar.

İlginç bir telaş panik halinde aşırı güç sarf ediyorlar. Özgüvenlerini yitirmiş, seyirciden medet umuyorlar. Nasıl pozisyona girecekleri, nasıl gol yapacakları belli değil.

Her şey doğaçlama gelişiyor.
Hele bir pozisyon var ki olacak şey değil.
Rakip beşe üç gelip ceza sahası dışından şut atarken beş Çekmeceli oyuncu santra civarında yürüyerek geri dönüyordu!

Çekmece takımı bu gruptan çıkmak istiyorsa bu pozisyonda yürüyenlerle bu iş olmaz bunu bilmeli.

Topu kesip uzaklaştıranlarla da bu iş olmaz.
Fiiii tarihinde falan yerde oynamış olmak iyi para almaya yetebilir ama amatör ligde maç kazandırmaz.

Bireysel yetenek biraz da özveri katmak lazım.
Profesyonellik elinden geleni değil, yapılması gerekeni yapmayı gerektirir.


YAZI: ENGİN AKIN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sezon başından beri çekmeceyi izliyorum ama bu takımı kim yaptıysa bu işi bilmediği aşikar sadece çok maç oynadı diye oyuncu almak doğru değil bal liginin amatör ligin kalibresini bilen oyuncular alınmalıydı iş bilmez yöneticilerle idarecilerle bu iş olmaz teknik kadro teknik menajer hatta yönetime gerçekten işi bilenler gerekli saygılar engin bey.

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.