Cumartesi, Eylül 13, 2014

Yemen Ekşioğlu uyardı

TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, İstanbul’da yarın oynanacak olan maçlar öncesinde Kulüplere ve taraftara uyarıda bulundu.



Bir sezonda 30 bin civarında resmi müsabakanın oynandığı İstanbul’da Süper Amatör Lig (SAL) maçları geçtiğimiz hafta başlamış, 1 maç yarıda kalmış, bir maçta ise ciddi olaylar çıkmıştı. İstanbul futbolunun patronu, yarın Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve 1.Amatör Lig maçlarının da başlayacağını anımsatarak bazı uyarılarda bulundu.

 

Geçtiğimiz hafta 2 maçta olay çıktığını ve 3 takımının dosyalarının Ankara’ya Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiğine vurgu yapan Ekşioğlu, "3 takımın dosyası Ankara’da, bu dosyalar artık benden çıktı. İstanbul İl Başkanlığı olarak yeni talimatlar gereği, bu tür olayların kararlarını İstanbul’dan değil, Ankara’dan (AFDK) karar bağlayacağız." dedi.

 

"Bir kişinin bile burnunun kanamasını istemem"
Alibeyköylülerin 'biz mağdur edildik, 2 taraftarımız darp edildi' şeklindeki serzenişlerini ilettiğimiz Ekşioğlu, "Ben Alibeyköyspor’un ya da Çayırbaşıspor’un kesin suçlu olduğunu bilseydim bir tanesini hükmen mağlup ilan ederdim.  Bu maç, Çarşamba günü Selimiye Stadında aynı Hakemlerle, kaldığı yerden devam edecek" diye konuştu. 'Ben bir saat sahayı boşaltamadım, güvenlik sağlansa maç devam ederdi' diye konuşan duayen spor adamı "bu maç sadece tribünlerin boşaltılması halinde oynanırdı. Biz Alibeyköyspor taraftarını 21.15’de ancak Stattan gönderebilirdik. Ben Stattan ayrılmadım. Biz bu iki takımın taraftarını stadın dışına aynı anda alsaydık, dışarıda olay devam edecekti. Diyelim 2 saat sonra tribünler boşaldı, bu maç yeniden başlar mı? Mümkün değil… Sonuç olarak ben bir kişinin bile burnunun kanamasını istemem. Ben bir takıma menfaat sağlayacak olsam, maçın tekrar kararını vermezdim. 4 tane Polis ile güvenlik sağlanamaz. Bu olaylar hep Profesyonel takımlardan kaldı. Çayırbaşı tribünündekiler kendi Yöneticilerini tanımıyorlar, Yöneticiler kendi taraftarlarına 'sakin olun' diye uyarıda bulunuyor ama adamlar kendi Yöneticilerini tanımıyor, taş sopa atıyorlar… Pekala kim bunlar? Burada ilginç bir bilgi vereyim, hem Çayırbaşıspor hem de Alibeyköyspor taraftarı geçen sezon hiçbir olaya karışmadılar. Ya da bana rapor edilen bir vukuatları yok. Bunlar maalesef pasolig ve 6222 sayılı yasadan sonra tribünlerde olay çıkartamayan bazı Profesyonel Kulüp taraftarının aralara sızarak çıkarttığı olaylar bunlar. Üst liglerde gücü kalmayanlar benim ligimi karıştırıyor. Ben de diyorum ki, bundan sonra yapın da göreyim, tolerans göstermeyeceğim.

 

"Tüm desteğinizi takımımıza yöneltiniz"
Ekşioğlu son olarak da "Benim tüm taraftarlara buradan bir mesajım olacak “Takımını iç saha dış saha fark etmeksizin yalnız bırakmayan taraftarlardan beklentim ve dileğim; tüm desteğinizi takımımıza yöneltiniz, misafirperverliğinizi rakip takıma ve rakip sporseverlere gösteriniz. Aksi halde, takımınız ceza alacak ve olay çıkmasına sebep olan sizler takımlarınızı uzun bir süre destekleme şansından mahrum kalacaksınız." diye uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...