Cuma, Eylül 19, 2014

Kendinize güvenin yeter

Hafta sonu, 3.Lig ekiplerinden Silivrispor’un üç puan almayı beklediği bir Kayseri Şeker maçımız var. Müsabaka sınavların varlığından dolayı alışılmışın aksine Pazar değil de Cumartesi oynanacak.



Cumartesi oynanacak maçta teknik ekibimize ve futbolcularımıza başarılar diliyorum. Takip ettiğim Üsküdar ve Eyüp maçlarından sonra iyi bir grafik sergileyen oyuncularımıza güvenim sonsuzdur.

 

Evet, ben futbolcularımıza güveniyorum güvenmesine de önemli olan oyuncularımızın kendilerine güvenmeleridir.

 

Grubumuzdaki takımların birbirleriyle oynadıkları maçların ardından performanslarını tahmin etmek zor değil.

 

Puan tablosuna bakıldığında bizim ekibimizin diğer takımlarından eksiğini görmüyorum. Tüm takımlar hemen hemen eşit veya birbirine yakın kalitede. Maç günü hangi takım formundaysa, kararlıysa, gerekli mücadeleyi sergiliyorsa, genelde o takım sahadan başarılı olarak ayrılmaktadır.

 

Maçı kazanmak için öncelikle futbolcuların özgüveninin yüksek olması şarttır. Özgüveni olmayan futbolcuların maçlarda başarılı olmaları imkânsızdır, ayakları birbirine dolanır, ne yapacağını şaşırır.

 

Oysa özgüveni yerinde olan oyuncular, ne yaptığını bilir, sergileyeceği futbolu gereken şekilde oynar ve takımının kazanmasına katkıda bulunur.

 

Bizim oyuncuların ben şahsen özgüvenlerinden yoksun olacağını sanmıyorum. Çünkü ekibimizde görüldüğü kadarıyla başarıya perde olacak olumsuzluk gözükmüyor şimdilik.

 

Yani takımımız her maçına galibiyet amacıyla çıkacak ve hedefine ulaşacak moral motivasyona sahiptir diyorum.

 

Hafta sonu bizim için önemli. Alınacak olan mutlak üç puan ligin gidişatında önemli bir yol çizecektir. Kendi sahamızda puan kaybetmediğimiz süre içinde ilk beş için her zaman iddiamızın varlığını bilmeleri yeterli olacaktır. Bu bilinç sadece oyuncular için değil yöneticiler için de geçerlidir.

 

YAZI: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...