Cumartesi, Temmuz 19, 2014

Örnektepeli futbolculara bir çift sözüm var

Sizleri 2. Amatör'de oynarken tanıdım çoğunuz henüz genç takıma yaşı tutmazken yürekli adamlar sizi ikinci amatörde mücadele etmeniz için forma vermiş sahaya sürmüşlerdi.



Kaptan İsmail ve Kaleci Engin abinizin haricindeki futbolculardan askerliğini yapmış olan yoktu sanırım. Bekir Tarı’yı yani başkanınızı yeni tanımıştım. Abi dedi bizim takımı seyreder misin? Sizin birçok maçınızı seyrettim ve kendisine şunu dedim: Sakın bu takımla fazla oynama onlar seni başarıdan başarıya alıştıracaklar.

Ve benim dediğim gibi oldu. Başarılar Kaptan İsmail ve Kaleci Engin ile gelirken siz gençler sporda disiplini ve arkadaşlığı yaşıyordunuz. Şampiyon oldunuz hatırlarsınız değil mi? Size Belgrat Orman'ında çalışma sonrası mangal yaptıklarında çoğunuzun yaşı daha yirmilere gelmemişti. Hayatınızın sporcu olarak değişmesini bekleyemediniz. Bekir Başkan üzgün idi. Bana telefon ederek şöyle demişti üzgün olarak: Abi benim çocukları tanıyamadım, hepsi para peşinde. Gelecek onları beklerken beni ve kulübü çok üzdüler lige girmeyebilirim.

Şimdi değerli gençler ne kazandınız takım lige girmiyor? Kaç para kazanacaksınız? Hayatınız kurtulacak mı yoksa ben para aldım diyemi övüneksiniz? Yazık ettiniz. İçinizden belki biri Süper Amatör'de oynayacaktır diğerleri dağılacak ve çoğunuz hayallerinizin çok uzağında kalacaksınız. Amatör ruhu tam yakalamış bir kulübü terk ediyorsunuz ve yazık ettiniz önce kendinize sonra ÖRNEKTEPESPOR'A... Neden biliyor musunuz? Kısaca anlatayım ister okursunuz ister okumazsınız:

Bir kere gençlere yönelen idealist yürekleri öldürdünüz idareci olarak. Başarı ve Şampiyonluk demek ki her şey değilmiş diyerek yönetici abileriniz ceplerinden beş kuruş bile harcamazlar bundan böyle. Hasta çocuğun ilaç parasını Gökhan için İsmail için artık cebinden çıkarmaz. Nasıl gelirsen gel der çare üretmez ve sizler zaman içerisinde kendi semtinizde yabancı olacaksınız. Gönül isterdi ki sizler bir iki takviye ile İstanbul Süper Amatör Lig'de mütevazı mücadele ederek başarılı futbolunuzla bazılarınız profesyonel ligde forma giyecektiniz. Gelecek sezonlarda bu yetenek birlik ile gelişecek ve kendinizi her zaman o forma içinde görecektiniz.

Semtin gençlerine güvensizlik aşıladınız. Semt ruhu sizler ile örnek olmuştu ama sizler başkalarının tavsiyelerini dinlediniz kimseye gitmeden sizleri bağırlarına basanları keşke dinleseydiniz.

Neyse sizlere başarılar dilerim. Yeni takımlarınızda başarılı olmanızı isterim. Bekir Başkan ve yönetim kurulu zannederim radikal kararlar ile yeni bir ekol için kolları sıvadılar ama içleri buruk kalpleri kırık olarak.

YAZI: ORHAN BUDAK

4 yorum:

amatörgenç dedi ki...

Orhan abicim iyi yazmışsın , güzel yazmışsın ellerine sağlık ama maalesef biraz polyanacılık olmuş.Örnekspor'lu gençler çok iyi bir performans sergileyip süper amatöre çıktılar.Kardeşlerimiz bu sene para istemekte haklı o kadar idman yapıcaklar, başarı da istiyorsa kulüp o parayı vermek gerekir.Bir de kardeşlerimiz genç üzerlerinde aile baskısıda oluşuyor.Evde anneleri babaları kaç yaşına geldin hala top peşinde koşuyosun tarzı laflarla onları bu duruma itiyor.

kadir dedi ki...

orhan abi hakıkaten amatör bır ruhla her zamankı gıbı cok güzel bır yazı yazmıssın ama sadece olaya yonetım ve başkan tarafından bakmışsın
futbolcular cok anormal olmamak koşulu ıle para ıstemek hakları alın terlerını dökmüşler ve sampıyon olmuşlar artık onlarda ceplerıne bıraz para gırsın ısterler kaldıkı süper amatörde oynayan futbolcuların
aldıgı paralarda oyle cok yüksek degıl. semtin genclerıne guvensızlıgı bence başkan aşılamış bu kararla her halukarda parası olmasa bıle süper amatore u-19 taki futbolcularla katılabılırdı. kaldıkı süper amatörde böyle cok takım var.su ankı süper amatörün enıyı takımlarından olan selımıyenın yas ortalamasına baksın o zaman kımse başkana kızma hakkı olmazdı ve bu yaptığı olay takımı süper amatörden çekmek ornektepe semtine ve taraftarınada buyuk bır haksızlık olmuş.yazıkk...

serkan dedi ki...

Saygıdeğer orhan abi iyi yazmışsın güzel yazmışsında başkanın ağzından yazmışsın yazık sana Yakış madı hiç sen o gençleri dinledinmi hic o çocuklar 5kuruş para isdemeden almadan o takimi canla başla süpere çıkardılar ha doğrudur aylik 50.100verildi her maça canla başla hatda macdansonra dayak yiyerek takımı süpere çıkardılar bu çocuk ları ückuruş almaları cokmu sıkıntı artı başkan kackete kokuşmuş bu çocuklarla neden kendi söylememiş bu çocuklar sizin tapulu malınızmı takımdan 3yada4kişi gitdidiye takımı ligden cekdiniz alt yapıdan bahsediyonuz bi takımda hicmi u19da yolcu yok yoksa o3kuruşu da veremediniz icinmi cıkamadınız bu çocuk lara haksızlık yapmayın hepsi delikanlı onnumura çocuklar gerisi ise hikaye

Engin dedi ki...

Eyvallah Orhan Abi ; Bu takımın içinden biri olduğunu bilmesem bu zamana kadar yaşananları ne şartlar da futbol oynandığını bilmesen dicem ki yabancı dır bilmiyordur olayları yazmışdır . Şimdi sen bizlere arkadaşlarımıza parayı terci ettiler demişsin , hangi parayı tecih etmişler ortada konuşulan paraları bilsen sanırım bunu yazmazdın artı arkadaşlar sonuçta futbol oynayan bunu belki meslek belki bir geçim kaynağı olarak görenler aramızda var bell bir miktar istemeleri normal bunu karşılıklı anlaşarak çözmek gerekirken takımı lig den çekmek ne demek bizim bu zamana kadar vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını kim verecek bu kulüpte bir bardak çaya top oynayan arkadaşlar var bunu herkes iyi bilir iki üç kişinin para muhabetti yapmasına bütün takıma mal ederek davranmak ne kadar doğru bir karar bunun cevabını da sen ver orhan abicim...Ama gene de benim üzüldüğüm tek nokta hadi kendimizden geçtim bizim için gençler için bu kadar emek harcayan Selçuk Hocamızın alın terine yazık...

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...