Cumartesi, Temmuz 19, 2014

Dünya Kupası bitti amatör ligler başlayacak

Dünya Kupası heyecanını futbol seven bütün dünya futbol severleriyle bir ay müddetince paylaştık. Dünya markası Milli takımlar yenilmez derken bozguna uğradılar.



 

Dünya şampiyonasına 'Şampiyon' giden İspanya daha ilk maçta bozguna uğrarken Futbolda dünya prensi olan ülke Brezilya tarihinde görmediği gol sağanağına Almanya karşısında uğradı. Şampiyonanın favorisi olan Brezilya kalesinde yedi gol görünce üçüncülük maçında da üç gol birden gördü. Tribünlerde ağlayan, gözyaşlarını bayrakları ile kapatan futbol severler gördük ama dillerini bilmediğimiz halde küfür edeni, hakaret edeni su şişesi atanı v.s görmedik. Ülkelerini temsil eden dünya starı futbolcuların birbirlerini boğazladıklarını da görmedik ne hakem kovalayanı, ne de hatalı gol yiyen arkadaşının üzerine gideni görmedik. Muhteşem tesisler harika seyirciler gördük. Her ne kadar sevdiğimiz ,tuttuğumuz milli takımlar olsa bile önce futbolu sevdik galibi alkışladık ama rakibini de alkışladık.

Muhteşem maçların bizlere öğrettiği, gösterdiği sporun milli mücadelede olsa hele turnuvaların maç sonunda bir galibi olduğunu bir kere daha gösterdi... Takımların sahaya çıkarken o güzelim tesislerin izleri futbolcu adaylarının beyinlerine kazındı kalplerinde yer etti ,diye düşünüyorum. Şimdi önümüzde İstanbul Amatör liglerinin o muhteşem heyecanı başlayacak. Seksenin üzerinde stat bu maçlarda ev sahibi olacak. Tabi bir Maracana Stadı beklemiyor kulüplerimiz ama soyunma odaları hijyenik, suları akan tuvaletleri temiz sağlık bakımından sporcu ve yöneticileri memnun edecek olan tesisler istiyor. Genç sporcuları ve genç hakemlerimizi kazanabilmek önce Türk futboluna sonra Dünya futboluna sunabilmek için bunlar şart. Öyle sahalarımız var ki sahanın ortasında koca kara delikler halı saha olarak da belli saatlerden sonra kiraya verildikleri için açılmış bunlar olmasın isterler.

Tribünlere daha sonra geleceğim ama genç hakemlerimizin soyunduğu bazı öyle soyunma odaları var ki odalarında ne su var nede tuvalet. Çok ihtiyaçları olduğu zaman tedbirli kıyafet ile tuvalete gidiyorlar yada boş bir su şişesi ile idare ediveriyorlar. Sağlıkçı bulmak ne mümkün statların çoğunda.Dünya Kupası'na dikkat ettim sedye bile değişmiş.Sakatlanan sporcu belki düşer diye daha korumalı sedye kullanılıyor. Ben isterim ki sahalarımızda, statlarımızda tentürdiyot ve pamuk olsun birde ilk müdahaleyi yapacak sağlıkçı. Hele sahaların içinde bulunan kazaya her an sebep olacak yangın muslukları ,demir merdivenler gibi tehlike arz eden kaza sebeplei olacak tehlikeli maddeler temizlendi mi?.Ben şahsen statlarda polis görmek istemiyorum onun yerine centilmence mücadele edecek sporcular,polisin yerine ilk müdahaleyi yapacak sağlıkçı.Halı sahaların siyaha kaçan beyaz çizgilerinin beyaz olmasını isterim. Pis kokuların yerine deterjan koksun isterim.

Hakemlerin, sporcuların sağduyularının sahaya yansımasını isterim. Çok şey mi istiyorum birde bu statları kontrol edecek, hazırlayacak tertemiz olmayanı cezalandıracak federasyon isterim bu statlara para ödemiyor mu federasyon?. Seçilmek kadar görev yapmak kutsaldır. Onbir ay mücadele edilen bu zeminlerde her yaştan sporcu mücadele etmekte onların spor hayatını karartmayacak yöneticiler isterim. Bilmem çok mu şey istedim acaba spor adına?

Bu gün amatörlerin Türk Futboluna kazandırabileceği yıldız futbolcuların önü spor kulüplerinin önü kesilerek kesilmektedir. Hayat pahalı amatör spor kulüplerinin mücadele edecek sporculara amatör ruhu aşılayabilmeleri sorun olurken nasıl yıldız futbolcu yetişecektir? Dünya kupası maçlarında sayısız genç futbolcuyu sahaya süren teknik adamlar bile o imkanlar ile terlerken bizim amatör kulüp yöneticilerimiz bir mucizeyi yıllardır başarmaktalar.Yıldız futbolcu adayları amatör takımlarda oynarlarken eğer para kazanmak istiyorlarsa önce amatör ruhu yakalamaları şarttır.Geleceğin hayalini çok çalışarak hayalden gerçeğe geçirmek için fedakarlık yapılırsa başarı gelir..Yeni sezon hayırlı olsun futbol severlerimize spor severlerimize..

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...