Pazartesi, Mayıs 19, 2014

Onur Kurulu Üyeleri, Yürütme Kurulu ile toplandı

İstanbul Amatör Spor Kulübü Federasyonu'nun Onur Kurulu Üyeleri, kahvaltılı toplantıda İASKF Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundular.



17 Mayıs 2014 Cumartesi günü Orhan Saka Amatörler Evinde düzenlenen toplantıya Ayhan Yarkın, Aykut Erdem, Bogos Monosyan, Ercan Benian, Gökmen Erday, Kemal Bektaş, Ramiz Gökbudak, Şerafettin Katip Yaşar Saçalan, Ali Düşmez, Hasan Cevahir, Ali Tanrıyaşükür, Ahmet Karaman, Ali Yazlı,  Asım Özdemir,  Fikret Sivri, Metin Çırpan, Mehmet Hepgül, Necdet Bakır,  Osman Ünal, Ömer Tüfekçi ve Tamer Cambaz katılırken, Onur Kurulundan bazı üyeler rahatsızlıkları sebebiyle mazeret bildirerek katılmadılar.

 

"Kongre Haziran’ın ikinci haftasında"
Toplantıda ilk sözü Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve İstanbul Amatör Spor Kulübü Federasyonu Başkanı Ali Düşmez aldı. Düşmez, Soma’daki facia nedeniyle hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan sabır dileyerek başladığı konuşmasında özetle, İASKF olarak çok çalıştıklarını, bu görevi kutsal bildiklerini, daha iyi yönetimler oluşturarak görevlerini sürdürmek istediklerini söyledi ve Onur Kurulu Üyeleri’nin desteğini beklediklerini söyledi. İASKF’nın 200-300 kişilik kongrelerinin ardından 1200 civarında katılımlı Kongreler yapmaya başladığını ifade eden Düşmez, seçimin Haziran ayının ikinci haftasında yapılmasının planlandığını, yer olarak ise merkezi kabul edilecek bir Kongre Salonunun düşünüldüğünü ve bu Kongre için İASKF’den salon ve yer parası vermemek için uygun bir mekan aradıklarını sözlerine ekledi.

 

Düşmez: "Burada iyi insanlar olmalı"
Düşmez ayrıca, İASKF’de her yöneticinin bir Kulüple anıldığını, kendisinin Yeniköyspor’da 20 yıl Başkanlık yaptığını ve halen Yeniköyspor ile bir konu olduğunda içinin titrediğini ifade ederken, Orhan Saka Amatörler Evini kastederek "bu binaya Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TASKK arasındaki anlaşma ile 1.4 trilyonluk para harcandı. Biz Yöneticiler sürekli olarak para bulup iş yatırmak zorundayız. Burası Padişahlık değil, burada iyi insanların olması gerekir. İnsanlar önce kapısının önünü süpürmeli sonra başka görevlere talip olmalı" dedi.

 

"Bu memleket sporcu ve inanç çokluğu ile yükselir" diyen İASKF Kurucularından ve Onur Kurulu Üyesi Kemal Bektaş, besmele ile başladığı konuşmasında "Soma’da meydana gelen maden faciasının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Milletçe derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bu vesileyle, bir kez daha ekmeğinin peşinde koşarken hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin ve yakınlarının acısını paylaşıyorum" dedi ve Soma’daki faciada hayatını kaybedenler için dua etti. Bektaş ardından yaptığı kısa konuşmasında geçmiş yıllarda birlikte görev yaptıkları takım arkadaşlarını övdü ve bazı anıları kısaca anlattı.

 

TFF İstanbul İl Başkanlığı Danışmanı ve Onur Kurulu Üyesi Ayhan Yarkın ise konuşmasında Futbol Tertip Komitelerinin 72 kişi olarak belirlenmesini ve amatör maçlarının dağılımını bu ekibin yapması gerektiğini ifade ederken, geniş bilgiler verdi ve İl temsilciliğinin işleyişi hakkında bilgiler sundu.

 

Toplantıda ayrıca Onur Kurulu Üyeleri, Yüksek Divan Üyelerinin, İASKF Yönetimlerini denetlemesi gerektiğini söylediler ve bunun tüzüğe eklenmesini talep ettiler. İASKF kanadı ise bu öneriye sıcak baktıklarını belirtti.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

[gallery link="file" columns="4" ids="127366,127367,127368,127369,127370,127371,127372,127373,127374,127375,127376,127377,127378,127379"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...