Perşembe, Mayıs 15, 2014

Eflatun Bir Hüzün: Eyüp Düştü

11 Mayıs 2014 tarihi Eyüplüler için çok hüzünlü bir gün oldu ve semtin futbol takımı uzun bir aradan sonra küme düşerek taraftarını hüzne boğdu.


Futbolcular, Taraftarlar ve Unutulmaz Maçlar

Güzel İstanbul, mazileri asra yaklaşan yada aşan çok sayıda kulübe ev sahipliği yapmakta.

Eyüpspor, Kasımpaşa, Karagümrük, İstanbulspor, Beykoz, Yeşildirek, Feriköy, Vefaspor gibi kulüpler; sporcuları, taraftarları, başarıları ve tarihleriyle İstanbul'un güzelliğine katılan önemli değerlerden oldu.

Eyüpspor ise futbolcusu, taraftarı, son maçta kaçırdığı şampiyonluklarla ilginç bir tarihe sahip güzide bir kulübümüz.

Futbolculardan orta sahanın dinamosu 'Manca' Muharrem, kalesini sık sık terk etmesiyle ünlü unutulmaz kaleci Şevki, Gol makineleri Raif ve Ali Tepeler, Büyük Kaptan Beytullah,emektar Adnan, genç yaşta hayata veda eden;  'Güzel İnsan, İyi Kaleci' Çetin ve defansın sigortası, Eyübün has evladı Şerifin yeri taraftarın gönlünde ayrıdır.

Taraftarı ise içinde bambaşka dünyalar barındıran güzel insanların yuvasıdır.

Her bir deplasmanı yada iç saha maçını şölene çeviren sempatik 'Kırmızı'sı, 'Deve' Sadullahı, Terzi İsmaili, tribün bestekarı Öneri ve gençlerin Aslan Abisiyle hoş bir Türkiye resmidir Eyüp tribünleri.
Final Maçlarının Daimi Kaybedeni

Eflatun-Sarılı kulüp tarihinde 'final' diye tabir edilen maçlara birçok kez çıksa da, çoğunu kaybetmiştir. Öyle ki 17 Mayıs 1999 tarihinde Aydın ilinde düzenlenen 2.lige yükselme maçlarının final müsabakasında Eyüpspor, rakibi Konya Endüstrispor takımından tam 10 gol yemiş, takımının şampiyonluğunu görmek için kilometrelerce uzaktan gelen taraftarını yine kahretmiştir.

Alt liglerdeki mücadeleyi takip eden herkes Eyüpspor'un son maç hatıralarını çok iyi bilir. O zamanki adıyla Tepecik Fıratpen, Lüleburgazspor, Beykoz 1908, Maltepespor, Konya Endüstrispor takımlarının isimleri dahi duymak taraftara son maçlarda kaçan tüm şampiyonlukları taraftara en derinden hatırlatır.
Bir Anı
Deplasman, Merak ve Skor Tabelası

Küçüklüğümüzde Eyüpspor deplasmana gittiğinde içimizi hep merak kaplardı. O gün bizim için en önemli konu; maçın sonucuydu.

Maçın bitmesini bekler, sonrasında eski Rıza Pastanesinin karşısında bulunan skor tabelasını kontrol ederdik. Gelirdik giderdik ama tabelaya herhangi bir skor işlenmemiş olurdu. Derken bir ağabey gelir, A4 boyutunda bir kağıda yazdığı sonuçla büyük bir sevinç yaşamamıza vesile olurdu.

Gerçi sonraları Teletext'e dadanmıştık. Sağ olsun TRT maçlar bittikten sonra tüm maçların sonuçlarını Teletext aracılığı ile tüm Türkiye'ye duyurur, biz de nasiplenmiş olurduk.

Eyüp'ü Sevmek Kalbi Bir Harekettir

Eyüp semtini ve takımını sevmek kalbi bir harekettir.

Ve kalpten gelen  her şey masumdur, saftır.

Sevenlerinin kalbinden gelen her duyguyla bağlı olduğu ve Semt-i Mukaddes'in önemli bir değeri olan Eyüpspor, 11 Mayıs 2014 günü düştüğü durumdan en kısa sürede ayağa kalkacak, kendisini sevenleri tekrar sevince boğacaktır.

YAZI: FERDİ BAYRAKTAR

2 yorum:

ersin dedi ki...

hacı muratlar,Veyisler,gökhanlar,Ertuğrullar yazık koca çınara HADİ BEKİR KABATAŞ,AHMET MALATYALI KURTARIN BU TAKIMI YERİN DİBİNDEN.

tuğrul dedi ki...

bu yazıyı yazan asıl eyüp spor un gerçek sporcularını unutmuş işte gerçek düşüş bundan kaynaklanıyo yazanda oynıyanda aynı zihniyet şöhret ve sadece tanıdığı gerçek eyüplü olmayanlara hayranlık duymak.tırnak içinde-sevgili manca muharrem ve kardeşim adnan.ı-ayırıyorum.türkiye ikinci ligini 3 puan farkla ikinci bitirdik-3.ligde 1 şampiyonlık.1.ikincilik.1. üçüncülük.tüm liglerde fenerbahçe.nin ardından en fazla gol atan takım.ünvanlı takımlarda kimlerin oynadığını araştırırsanın eyüpte bir sürü hala hayatta olup yaşayan efsaneler var bulup buraya taşırsınız zaten yazdığınız gibi eyüplü olmayan sporcular olduğu için bu takım bu hallerde.tabiki taraftarda kalmadı.çok sevgiyle sadece hatırlatıp araştırarak bir şeyleri köşenize taşırsınız diye böyle bir yorum yazdım yazınıza amacım sizi tenkit etmek veya kırmak değil sevgili ferdi BAYRAKTAR.sevgiyle kalın.

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...