Pazartesi, Mayıs 12, 2014

Edirne'de Anafartalarspor BAL'a yükseldi

Edirne'de oynanan Bölgesel Amatör Lig baraj karşılaşmasında Keşanspor'u 1-0 mağlup eden Anafartalarspor BAL'a yükselirken, Keşanspor Süper Amatör Lig'e geriledi.


Karşılaşmanın ilk yarısında takımlar birbirlerini denediler ve maç bir orta saha mücadelesi şeklinde geçerken ilk yarının uzatma dakikalarında Anafaratalarspor’un geliştirdiği atakta Ufuk’un pasıyla Keşanspor ceza sahası içinde buluşan Berktan yerden bir vuruşla Anafartalarspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golün ardından Keşanspor’un yaptığı santradan sonra maçın ohakemi Süleyman Akçit’in düdüğüyle ilk yarı Anafaratalrspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 


Karşaılaşmanın ikinci yarısında da takımlar dengeli oyunlarını sürdürürken, 71.dakikada Anafartalarspor’un kazandığı penaltı atışında Ufuk’un vuruşunu kaleci Cemil kurtararak kornere gönderdi. 84.dakikada Emrullah Anafartalarsporlu Şahin’e sert bir faul yaptı. Hakem Süleyman Akçit eline kırmızı kartını alıp Emrullah’ı oyundan atacağı sırada Rıfat ve kaleci Ömer Emrullah’ın üzerine yürüdüler ve saha bir anda karıştı iki takım futbolcularından bazıları birbirine girdi. Hakem olayların yatışmasının ardından Anafartalarspor’dan Ömer ve Rıfat’ı kırmızı kartla oyun dışına gönderirken, olaylara neden olan Keşanspor’dan Emrullah’a ise kart göstermedi ve karşılaşmayı izleyen taraftarlardan büyük tepki aldı.  Bu dakikadan itibaren iki takım oyuncularının olaylarını protesto eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan protokolden ayrıldı. Anafartalarspor’da Çağrı oyundan alınarak yerine kaleci Erdal oyuna dahil oldu. 6 dakikalık uzatma dakikalarında Keşanspor’un 9 kişi kalan Anafartalarspor kalesine gerçekleştirdiği ataklar gol getirmeyince maç  Anafartalarspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.  Bu skorla Anafartalarspor 2014/2015 sezonunda tarihinde ilk kez BAL Ligi’nde Edirne’yi temsil etme hakkı kazanırken, Keşanspor ise Edirne Süper Amatör Ligi’ne düştü.


Öte yandan Anafartalarlı futbolcular Hakkı Çelebi ve Ufuk Deniz iki yıl önce Antalya'ya kampa giderken kaza geçirip vefat eden Keşansporlu futbılcular Güner Yıldız ve Can Çetinkaya ile iki yıl önce Şehit olan asker Mustafa Kayın'ı giydikleri tişörtlerle andılar.


 


KAYNAK: www.kesanpostasi.com


 


[gallery link="file" ids="126352,126351,126350,126349,126413"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...