Pazartesi, Mayıs 12, 2014

Düşmez, Dudullu ve Ataşehir'den memnun ayrıldı

Haziran ayında seçime gidecek olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun mevcut başkanı ve yeniden adaylığını açıklamış bulunan Ali Düşmez yoğun mesaisine devam etmekte. Beykoz ilçesinin de  destek verdiği Düşmez, hafta sonunu Anadolu Yakası ziyaretleri ile geçirdi.
Önce Ataköy Kulüpler Birliği Merkezinde bölge takımlarından oluşan katılımcılar ile buluşan Düşmez ve ekibi ardından Dudullu'da Bölge Spor Kulüp temsilcileri ile bir yemekte buluştu.


Her iki ziyarette de 3 yıllık görev süresince yaptıklarını ve yeni döneme ait projelerini açıklayan Ali Düşmez olumlu izlenimler ile ayrıldı. Seçim sürecince diğer adayın yaptığı ziyaretlerde yanıltıcı bilgiler aktardığını ileri süren Düşmez, 3 yıllık süreçte oldukça şeffaf ve katılımcı bir yönetim tarzı benimsediklerini söylerken Amatörler için daha çok yapacaklarının olduğu mesajını da vermeyi ihmal etmedi.


Ali Düşmez her iki ziyaretinde de başlıklar halinde aşağıdaki ifadeleri kullanırken, bazı çevrelerce haklarında ortaya atılan iddialara net cevapları da vermiş oldu ;


-3 Yıl önce göreve geldiğmizde TASKK’dan ihraç edilmiş bir İASKF vardı ve –o- bütçe ile teslim aldık. Daha sonra 300 Bin Lira avans aldık.


-Türkiye’deki tüm ASKF binaları TASKK’a ait ve orada herşey resmidir.TASKK Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından her dönem denetlenmektedir. Dolayısı ile 25 kuruş dahi olsa havadan girip-çıkaramzasınız. Şeffaf, anlatılablir bir düzeni vardır.


-Sayın Spor Bakanımızın ikinci gelişlerinde binanın yapım kararını çıkarttık, biz İASKF olarak 1 kuruş para harcamadık, tamamı bakanlığımız kanallı ile gelen para ile sıfırdan bir bina yapıldı. İğneden ipliğe el değmeyen bir yer kalmadı.


-İASKF olarak 500-600 bin liraya denk düşen bir bütçemiz var. Biz bu markayı büyütme amacı ile göreve gelmiştik. Hem moral hemde sizleri ağırlama imkanlarımız arttı. Bütçemizin % 60’ı çalışanlara gidiyor. 12 çalışan ile göreve geldik, şu anda da 12 çalışanımız mevcut.


-Daha önceleri Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tanınmıyor idi, biz herkesçe tanınmak, bilinmek istiyorduk ve de 100’ü aşkın İstanbul Genelinde ziyaretler yaptık.


-Dağıtılan spor malzemeleri iyi değil diye eleştiriler var, “Bizim malzeme dağıtacak kurum ve makamlara şu markadan malzeme istiyoruz” diyemeyiz, Belediye Başkanımız ve Bakanlık ne vermiş ise onları alırız. Ben kendi ayakları üzerinde duran, belli bir geliri, üst seviyede geliri olan Yeniköy Spor Kulübü bünyesinde bu malzemelerin kullanıldığını söyleyebilirim.


-Uygulama, statüleri içeren kitapçık daha önceleri maçların başlamasına sayılı günler kala hazırlanırdı, çmdi Haziran sonu ile Temmuz başında tüm kulüplere dağıtımları yapılmakta. Bu kitapçık basılıp dağıtılmadan önce 78 ile göndrilmekte, varsa öneri ve katkılarını bildirmeleri istenmekte en son olarak 31 Amatör Kurul Üyesi ve Başkanın son halini belirlemesi ile basılıp dağıtılır.


-Mini Minikler ve alt liglerde oyuncu değişim sayısını 5’e çıkarmak sureti ile takımların kadrosundaki tüm oyunculara oynama imkanı sağladık, son 30 yıllık ortalamalar dikkate alındığında bu dönemde altyapı anlamında futbolcu sayısını arttığını görürsünüz.


-Spnsorluk düşüncemiz kapsamında anlaşma imzalayı 5 yıllık süreçte her yıl 100 bin lira gibi bir katkıyı ortaya çıkardık.


-Altyapı liglerinde şampiyonluk yaşayan takımlara Türkiye Şmpiyonalarıa giderlerken her etap için bin lira yardımda bulunduk.


-Kulüplere ait sahalara çeşitli kalemlerde yardımlar yaptık, ancak gün geldi bazı kulüpler bazı kulüpler bu yardımları transfer harcamaları gibi değişik yerlerde kullanmaya başlayınca maalesef yardımı  kestik, kurunun yanında yaş da yanmış oldu.


-Yıllarca şampiyonluk yaşadığı halde kupasını alamamış kulüpler vardı, ki bunların içinde Benim Başkanlığını yaptığım Yeniköy Spor Kulübü de vardı, 65 kupa alacağım vardı. Göreve geldiğimizden itibaren tüm şampiyon takımlara kupalarını sahada vermeye başladık.


-Sağlık işini çok önemsiyorduk, bugün İstanbul geneline bakıldığında 39 ilçede 200 Ambulans ile hizmet verilmekte idi ki bunun sahalara tahsisi yetesiz araç nedei ile mümkün olamıyor idi. 2 Bakanlık ve diğer kurumların da katılımı ile Amatör sporcular sağlık güvencesine alındılar. Şu anda sahalarda görev alacak sağlıkçılar için emekli sağlık görevlileri ve tıp son sınıf öğrencilerini değerlendirmeyi düşünen bir proje üzerinde çalışmaktayız. Mevcut sağlık görevlileri Tam Gün Yasası Kapsamında maalesef sahalarda görevlendirilemiyor. 700 bin sporcunun sağlık güvencesine kavuşturulmasının ciddi bir olay olduğunu düşünüyoruz.


-Sarı/ Kırmızı Kart cezaları ile uğraşan / hake raporları ile uğraşan bir başkan olarak anılmak istemem. Adaletsizliğin, haksızlığın binası olmaz hak eden kazansın dedik. Müdahaleci olmadık, benim yıllarca başkanlığını yaptığım Yeniköyspor BAL liginden düştü. Bizlerinde kulüplerin de eğitime ihtiyacı var. 85 bin maçın hakem raporları ile uğraşamayız, kararları değiştiremeyiz.


-Binamız yapılırken sadece elektirik idaresi tarafından 150 metre kablo çekimi gerketiğinden ve onun geçceği noktada mermelerin kırılıp yeniden yapımı gerektiğinden 30-40 bin lira gibi bir meblağ bizden çıktı. Bir buçuk milyon gibi bir işte bu rakımı sizlerin takdirine bırakıyorum.


-İASKF’nin 3 senelik parası nerede dediler, ihraç edilmiş bir federasyonun parası olur mu?


-750 Lira olan Lisans bedelinde 50 liralık bir indirime gittik, bu bazılarına göre az gelebilir ancak tüm Türkiye Genelinde bunun gerçekleştiği düşünüldüğünde ortaya çıkacak rakak azımsanmayacak bir boyutta olmakta ki TFF’ye 2 milyona patladı bu indirim. Filiz Lisans çıkarımından para almıyoruz. Ortalama 6 futbolcusuna lisans çıkaran bir kulüp bu indirimden dolayı 300 lira kar etmekte.


-Daha önce masrafların % 30’u Federasyon, % 70’i Kulüplerden çıkmakta idi, şimdi ise %32 Kulüplerden % 68 Federasyondan çıkmakta.


-Huzur hakkı alan yok, bunu söyleyenlere itibar etmeyin, inanmayın.


-Sporcular için iş imknaı sağladık, özel bir firma ile part tıme çalışma koşullarında sporculara katkı olacak bir uygulama başlatıldı, ancak nedense ilgi az oldu. Özel bir eğitim kurumu, Yüksek Okuldan %100’e varan oranlarda Burs imkanı sağladık.


-U14 İlçe Karmalarının kurulması ile ilçeler arası sağlam diyalogların kurulmasına vesile olduk.


-16 Mayıs Atatürk Yol Koşusuna 3 yıldır ayrı bir önem verdik, değişik sponsorlıklar yolu ile ödüllerin dağıtılmasını sağladık, her geçen sene katılımın dahada arttığını gördük. Bu rakam 2 senede neredeyse 5 kat arttı.


- İlk kez Amatörlerevinde geniş kapsamlı bir iftar yemeği terip ettik ve 900 kişinin katılımı ile, milletvekillrimiz ile genel müdürümüz , Belediye yBaşkanı ve diğer kurum temsilcileri ile amatörleri aynı ortamda buluşturduk.


-Bir zamanlar Amatörler Evine İl Spor Müdürü bile gelse kapıda karşılanırdı, fazlaca kurmlardan makamlardan ziyaretler olmaz idi, bu süreçte defalarca Bakan ve milletveilleri ve diğer birim temsilcilerini ağırladık. Sizler kulüp ve birliklerinizde güçlü olacaksınız ki biz de o gücü ardımzıda hissedip ve hissettirip daha da güçlü olalım.


-Tüm spor branşlarının il temsilcileri ile Amatörlerevinde buluştuk, karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk, onların İASKF’ye üyelikleri için çağrıda bulunduk, burasını sadece futbol ile anılır bir yer olmaktan çıkarma düşüncemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda kulüplerimiz için belirlenen 4 spor dalında faaliyetlerde bulunmaları için her türlü desteği verme kararını aldık.


-Ecri misil konularınızın da değerlendirilip hukuksal destek verildiği bir birimi kurduk, haftanın 1 günü kulüplere tahsis ettik. Ecri misil konusu İstanbul’da 80 Türkiye genelinde 300 kulübü ilgilendiren bir konu ev 4 ayrı bakanlık ile bağlantılı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde  toba yasa içerisinde bu sorunu çözecek eklemeleri n yapılması yönünde bakanlıklar nezdinde bir çalışamanın yapılmasına vesile olduk.


-Yeni dönemde sponsorluk olayını daha da geliştirmek istiyoruz, buradan gelecek kaynakları kulüplerimize enjekte etmek düşüncesindeyiz.


-Bir diğer yapmayı düşündüğümüz proje, Amtörlerevinnin bir bölümünde bir kalp merkezi kurulma düşüncemiz idi. Daha sonra burasının çeşitli sağlık müdahaleleri gerektiğinden bir Kalp Hastanesi, Merkezi nezdinde kurulması düşüncesi belirdi. Bu kapsamda Halkalı^’daki Mehmet Akif Ersoy Kalp Merkezi ile Hastane Bhçesinde 200 metrekareleik bir alanda bir yer yapılaması konusunda mutabık olduk, buraya son derece modern cihazlar, aletler alıncak, maddi kaynağımız hazır. ABD’de netür bir kalp taraması yapılıyor ise burada sporcularımza da aynısı yapılabilecek. Erken tanı amacı ile alt yaş kategorisinde çalışmalarımız başlayacak U13 Yaş Grubunun ardından tüm sporcularımzı haftanın 5 gününde 10 takım olarak taramadan geçirilecek.


-Bakanlığımızdan 5 tesis yapımı yada yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir söz aladık. Bunu tespit edeceğimiz ancak o bölgede birçok takımın ortak kullanabileceği bir yer olması konusunda hemfikir olduk. Sizlerden öneriler bekliyoruz. 


-Ben bu güne kadar olduğu gibi ayağımızın yere bastığı projelerden bahsediyorum, yapamayacağımzı çalışmaları sizlere anlatmam.Bu benim yapımda yok. Sizlerden içinizden gelen biri olarak bir aile ortamında gönülden yapabileceklerimizi sizlere aktarmaya gayret ettik. Biz bundan 5-10 sene sonra sizlerden biri ile karşılaştığımızda bir hoş seda bırakabilmiş bir durum yakalamak istiyoruz.


İASKF Başkanı ve Yeni Dönem adayı Ali Düşmez hafta sonunda ziyaret gerçekleştiridiği her iki mekanda da kulüplerden gelen sorulara cevaplar verdi. Genel manada Düşmez’in yapmış olduğu açıklamalar katılımcıları tatmin ettiğinden diğer aday bazında yapılan eleştiriler dahi soru olarak gündeme gelmedi. Kulüp temsilcileri yaşadıkları bazı hakem hatalarından, muamelelerden oluşan sıkıntıları yansıtma gayretinde idi. Bazı kulüp temsilcileri verilen 5 saha yapımı ile ilgili kriterlere ait ayrıntılı bilgi isterken bu sahalardan kendi bölgelerine de yapılması için yer önerilerinde bulundu. Bazı katılımcılar ise İASKF Başka ve temsilcilerini daha fazla yanlarında görmek istediklerini söylerken seçim dönemleri dışında da kendilerini beklediklerini söylediler. Bir başka kulüp temsilcisi ise yapmış oldukları çlışmanın hizmetin anlamının büyüklüğünden dem vururken, kötü ve uyuşturucu madde kullanımın her geçen gün daha da alt yaşlara inmesinin ardından kulüplerin sorumluluğunun daha anlam kazandığını söyledi.


Ataşehir Kulüpler Birliğindeki Toplantıya :


Hüseyin Şahin ( Kayışdağı ), Ömer Öz ( İstanbul Site ), Adnan Erol ( Örenk Gençlik ), Mustafa Çakıroğlu ( İçerenköy İdmanyurdu ), İskender Tüz-Dursun Karataş ( Taçspor ), Şükrü Yazıkoz ( Küçükbakkalköyspor ), Recep Erhan Özcü ( Özataşehirspor ), Şeref Uzun ( Yenisahra ), Bilal Güldemir ( Yoncspor ), Ekrem Köse ( Çamolukspor )


Dudullu’daki Toplantıya ise ;


Hüseyin Demir ( 1877 Alemdağspor ), Faruk Erenoğlu ( Alemdağspor ), Erdoğan Temelkök ( Ömerlispor ), Hüseyin Örper ( Taşdelenspor ), Erdal Bulut ( Ortadağspor ), Ahmet Yesevi Öner ( Sancaktepespor ), Muhamammed Ali Cankatar ( Sancaktepe Belediyespor ), İhsan Keleş ( Sancaktepe Ziganaspor ), Serdar Turhan ( Sarıgazispor ),  Ömer Faruk Gerçek ( Sultanbeylispor ), Hüseyin Ak ( Sultanbeyli Belediyespor ), Mehmet Altınay ( Şilespor ), Ali Yazlı ( Dudulluspor ), Seyfullah Aslantürk ( Çakmakspor ), Slim Çetinkaya ( Karabekirspor ), Recep Yoğurtçu ( Ümraniyespor )


Ziyaretlerde Ali Düşmez’in heyetinde ise Ali Tanrıyaşükür, Ufuk Tatar, Osman Ünal, Asım Özdemir, Hüseyin Erkubilay yer aldı.


HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


 

[gallery link="file" ids="126273,126274,126275,126276,126280,126279,126278,126277,126299,126288,126284,126283,126282,126281,126285,126287,126291,126290,126289,126292,126296,126295,126294,126293,126297,126298"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...