Perşembe, Mayıs 08, 2014

Büyük Mükellefler 'büyük' oynadı

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları futbol turnuvası son hafta mücadelesinde Büyük Mükellefler muhteşem bir geri dönüşe imza atarak ilk yarısını 3-0 geride tamamladığı maçta Avcılar Uygulama'yı 5-4 yendi.



C Grubu'nda Mecidiyeköy Denetim'in maçlara çıkmama kararı alması nedeniyle Pendik Uygulama'nın gruptan çıkacak ikinci takım olmayı garantilemesi sonrasında iddiası kalmayan turnuvanın kaliteli ekiplerinden Avcılar Uygulama hızlı başladığı mücadelenin ilk yarısında kalecisi Namık'ın muhteşem performansıyla kalesini gole kapatıp hücumda da istediklerini yapınca devre Neşet ve Anıl'ın (2) attığı gollerle 3-0 sona erdi.


 


İkinci yarıya daha istekli başlayan ve oyunu rakip yarı sahaya yıkan Büyük Mükellefler gününde olan ve üst düzey bir performans sergileyerek rakip fileleri dört kez sarsan Soner'in liderliğinde sahadan galip ayrılan taraf oldu. Büyük Mükellefler'in bir golü de Tarık'tan gelirken, mavi-beyazlı ekibin tecrübeli futbolcusu Orhan Bora da yaptığı asistler ve hücumdaki etkili oyunuyla maçın en iyilerinden birisi olmayı hak etti.


IMG_1967
MAÇIN YILDIZI: Soner Aydın (Büyük Mükellefler)


IMG_1944
MAÇIN EN CENTİLMEN OYUNCUSU: Namık İskender (Avcılar Uygulama)


İki maç oynanamadı
Günün diğer maçlarında ise Beyoğlu Vergi Dairesi ile İdari Mali İşler ve Mecidiyeköy Denetim'le de Pendik Uygulama'nın karşı karşı gelmesi gerekirken, Mecidiyeköy Denetim'in turnuvadan çekilme kararı alması ile maç saatinde sahada hazır bulunan Pendik Uygulama hükmen 3-0 galip gelerek grup ikincisi olarak bir üst tura adını yazdıran taraf oldu. Son maçta ise ne Beyoğlu Vergi Dairesi ne de İdari Mali İşler karşılaşmaya iştirak etmeyince her iki takım da turnuva kuralları gereği 3-0 mağlup ilan edildiler.


 


Tertip Komitesi'nden açıklama
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları futbol turnuvası Tertip Komitesi oynanamayan iki maçın ardından yaptığı açıklamada; "Geçen sene de aynen uygulanan ve bu sene de turnuva başlamadan önce takım temsilcileri ve ilgililere açık şekilde belirtilen çok mühim bir hususu bugün takımların sahaya çıkmamaları nedeniyle oynanamayan iki maçın ardından bir kez daha tekrar etme gereği duyduk. Defalarca şu hususu vurguladık; bu turnuva sosyal bir amaca hizmet etmektedir, kazanmak ya da kaybetmek, şampiyon olup elenmek ikinci planda olmalı. Biz burada Maliye çalışanları arasında bir bağ kurmak, yeni arkadaşlıklara vesile olmak istiyoruz. Ancak bunun için tüm katılımcıların da biz Tertip Komitesi üyelerine yardımcı olmaları gerekmektedir. Turnuva başlarken de "bu sene şampiyon olacağım" demeden, sadece sosyal bir aktivitede bulunmak, spor yapmak amacıyla iştirak eden pek çok takım var. Ancak nedendir bilinmez bu takımlarımız gruptan çıkma iddiaları kalmayınca maçlara gelmiyorlar ve bu durum kendilerinden çok diğer takımlara zarar veriyor. Bugün burada Mecidiyeköy Denetim'in sahaya çıkmaması gruptan çıkmak adına iddiası bulunan Avcılar Uygulama ve İdari Mali İşleri etkilemiştir ki, İdari Mali İşler maçına dahi gelmedi. Elbette ki sahaya çıkmayan takımlara yönelik de bir yaptırım var, çünkü burada büyük bir organizasyon var ve bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda da sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için bazı yaptırımlar şart. Turnuva başında da takım temsilcilerine belirtildiği üzere "bu sene maçlarına çıkmayan takımların önümüzdeki yıl turnuvaya katılım talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir". Geçen sene benzer hataya düşen takımlar turnuvaya katılım için bu sene de başvuru yaptılar ancak şu an sadece saha kenarından arkadaşlarını izleyebiliyorlar. Biz takımlara elimizden gelen tüm yardımları yapmaya çalışıyoruz, lütfen onlar da bize biraz yardımcı olsunlar. Finallerde muhakkaktır ki bu tip bir sorun yaşamayacağız ve turnuvada iddiası bulunmadığı halde devamlılık gösteren tüm takımlara teşekkür eder, yoluna devam eden takımlara da başarılar dileriz." ifadelerini kullandı.


 


HABER: ULAŞ BÜTÜNER


[gallery link="file" columns="4" ids="125674,125675,125676,125677,125678,125679,125680,125681,125682,125683,125684,125685,125686,125687,125688,125689,125690,125691"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...