Salı, Mayıs 13, 2014

Beykoz'un ihtiyarları şaşırtmaya devam ediyor

İstanbul 2. Amatör Lig'de futbolu bırakmış veya bırakmak üzere olan futbolcuların oynadığı Denizcilik İşletmelerispor aldığı skorlarla dikkat çekiyor. Yüksek yaş ortalaması nedeniyle 'İhtiyar Heyeti' lakabı takılan kulüp son olarak lider Maltepe Belediyespor'u yendi.


1995-1996 sezonunda 3. Lig'de mücadele eden Denizcilik İşletmeleri, şu sıralar mütevazı bir kulüp olarak İstanbul 2. Amatör Lig'de mücadele ediyor. Profesyonel liglerdeyken Kasımpaşa'da faaliyet gösteren Mavi-Beyazlı kulüp, kurum bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir'in önderliğinde yeniden yapılanarak Beykoz'a taşındı. Geçtiğimiz sezonlarda altyapı liglerinde mücadele etmeyi yeğleyen takım bu sezon Kamil Çolak yönetimindeki bir grup futbolcu ve antrenörle A takım seviyesinde lige girdi.


Başta zorlandılar, sonra havaya girdiler
Denizcilik İşletmeleri'nin kadrosu oldukça ilginç… Kadroda yer alan isimler ya aktif futbolculuk dönemini sona erdirmiş yahut bitirmek üzere olan isimler. Bu sezon başlarda kondisyon yetersizliği ve oyuncularının ilerlemeye başlayan yaşları nedeniyle sıkıntı yaşayan Denizcilik İşletmeleri, haftalar geçtikçe ligin havasına girdi. Hatta son olarak lider Maltepe Belediyespor 3-2 mağlup edildi ve rakibe ligde ikinci yenilgisi tattırıldı.


'İnşallah fark yemezler dedim'


Denizcilik İşletmeleri Kulüp Başkanı Asım Özdemir, " Kamil Çolak ve arkadaşları futbol camiasına anlamlı bir mesaj vermiş oldu. Nice takımlar var ki genç isimlerden oluşan kadroları ile sahada varlık gösteremez iken, ilerlemiş yaşlarına karşın futbolcularımız her hafta aldıkları sonuçlarla amatör camiayı şaşırtmaya devam etmekte. Takdir etmemek mümkün değil. Demek ki işe profesyonelce yaklaşım, disiplin, emeğe, rakibe ve arkadaşlarına saygı ortamı yakalanınca sürpriz olarak nitelenen başarılar da gelmekteymiş. Doğrusunu söylemek istersem, bana lige katılma yönündeki istekleri ile gelince içimden 'her hafta farklı bir yenilgi almazlar İnşallah' diye de aklımdan geçirmiştim" ifadelerini kullandı.


Yaş ortalaması çok yüksek
Kadrodaki isimler ve yaşlarıysa şöyle: Kaleci Salih Mumcu ( 42 ), Recep Kotan ( 40 ), Yalçın Kum (40), Süleyman Yılmaz ( 38 ), Halit Çolakoğlu (41), Turgay Gedik ( 33 ), Serkan Yılmaz ( 31 ), Cihan Karasay (34 ), Barbaros Özen (36), Yahya Gül (27), İrfan Avşar (40), Kadir Yılmaz ( 30 ), Murat Karasay (37)

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


 


[gallery link="file" ids="126758,126757,126756"]

1 yorum:

Acibadem usk kaptani dedi ki...

Helal olsun abilerime hepsine Allahtan saglik diliyorum ellerinden öperim aeo basarilar

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...