Cuma, Mayıs 09, 2014

Beykoz 1908 A.Ş nereden nereye!

Öncelikle Pazar günü kutlayacağımız Anneler günü dolayısı ile tüm ülke annelerini saygı ile selamlarım, vefat edenleri ise rahmetle yad ediyoruz. Annelik çok kutsal bir olgu, buna ait verilerde fazlası ile mevcut.


Biz işin sportif boyutundan bakacak olursak bugün başarıları ile gurur duyduğumuz nice başarılı, şampiyon sporcunun ardında, annelerinin kendilerine verdikleri destek göz ardı edilemez. Bizlerde görevimiz icabı yaptığımız koşturmacada çocuklarının futbol maçlarını takip eden nice annelere şahit olmktayız. Tribünlerin hep kuyu yerlerinde rastlarız onlara, nedeni ise malum küfür-hakaret-olay.



BEYKOZ 1908’DE NELER OLUYOR?
Beykoz 1908 A.Ş. ya da ilk tanıştığımız ismi ile Beykoz Gençlik Kulübü neler olup bittiğini yıllardır camianın içinde olan biri olrak ben dahi bilemiyorum. Etrafta çeşitli konular konuşulmya devam etse de kulübün geleceğini kimse bilmiyor. Ha, bir kişi biliyor onu atlamayayım Kulüp Başkanı Zeki Aksu. 1908 yılında Romancı-Gazeteci Ahmet Mithad Efendi ve rkadaşlarınca kurulan Beykozspor 1960’lı yılların ortalarına kadar 1.Ligde yer alamış bir kulüp. Sonrasında inişli-çıkışlı grafikler çizse de 2.Lige demir atan bir görüntüsü vardı. Birkaç kez 3.Lige düşse de çıkışlar yaşayan bu asırlık kulübün son 5 senesi spor tarihçileri tarafından incelenmeye değer bir konu.  TFF 2.Ligi Yükselme Grubunda iken üst üste 4 kademe düşen nadir kulüplerden birisi oldular. Geçen sezon düşüş artık tabana kadar ulaştı ve İstanbul 1.Amatör Lige kadar düşüldü.



Beykoz ile ilgili değişik seçenekler hep konuşulmakta, en son olarak Kulüp Başkanı Yücel Çelikbilek ile Çavuşbaşıspor ev sahipliğinde yapılan Kulüpler Birliği Toplantısının ardından Başkan Çelikbilek’e Kulüp Başkanı Aksu bir profesyonel kulüp ile birleşmelerinin söz konusu olduğunu söyleyip bazı konularda yardım talebinde bulundu. Bakalım bu düşünce gerçekle buluşabilecek mi...diğer bir alternatif olarak Bir Bölgesel matör Lig, ya da hiç olmaz ise bir Süper Amatör Lig Kulübü ile de birleşmek de gündemdeki konular arasında. Ben ise meseleye değişik bir açıdan bakarak sıfırdan yeni bir kulüp kurulması yönünde bir görüşü öne sürmüştüm. Hazır altyapı takımlarında yakalana büyük çıkış da ortada iken yeni bir hüviyete kavuşup uzun vadeli bir planlama yapılabilir diye düşünmekteyim. Yeni Çatının ismi Beykoz 1908 A.Ş. olamayacağına göre Beykoz Gençlik Kulübü ya da başka bir alternatif olabilir. İleride bu yapı aslına bir şekilde rücu edebilir.



ALTYAPIDA MAYA TUTTU, SIMSICAK BİR EKMEK ÇIKTI!
Evet, maya çok önemli , özellikle bazı gıda maddeleri için tartışmasız en gerekli olan şey...biz mayanın fırınlanmış halini yani ekmek oluşturan çeşidini dikkate alarak bir yorumlamada bulunursak Beykoz Fırınında ekmeğe katılan maya çok sağlam çıktı, sıpsıcacık taptaze bir ekmek dumanı tüterek tüketime sunuldu. Bu maya için Fırın yani Beykoz 1908 A.Ş. ile 5 yıllık bir süreç için anlaşma imzalayan yeni Fırıncı esnafı yani Altyapı Komitesi Başkanı Mehmet Şahin ve ortakları kaliteli maya için ilçe genelinde bir taramanın ardından en iyilerini fırında denedi. Ortaya dediğimiz gibi mis gibi bir ekmek ya da mecazi anlamdan çıkacak olursak yetenekli yıldız futbolcular çıktı. Nitekim U15 ve U14 Randımanlı ekmekler İstanbul’da kendi alanında, grubunda en iyileri seçildi, Türkiye genelinde de tadılmak için gönderildi.



Ben bu süreci ilk günden beri sıkı sıkıya takip eden, onların ardında medya desteği ile duran bir kişi olarak diyorum ki, Beykoz 1908 A.Ş. Takımı Altyapı Devrimini başarı ile gerçekleştirdi, sıra üst yapı devrimie geldi.  Bu düşünce Çavuşbaşıspor Altyapısından tanıdığımız Mehmet Şahin ile, Beykoz 1908 A.Ş.Yönetim Kurulu Üyesi de olan Antrenör Osman İnan ile, Futbol Altyapı Takımlar Baş Antrenörü Bülent Cömert, Hakan Kuş, Eyüp Aşık, Murat Karakartal ile başladı. İlerleyen dönemlerde Hakan Kuş ve Eyüp Aşık ile yollar ayrıldı. Murat ve Emrullah Hocalar Teknik Kadroya dahil oldular. U15, U14 takımlarının ardından  şimdi de U13 ile bir şampiyonluk beklentisi var.
Şimdi altyapı takımları bu derece başarılı olna bir kulüp üst yapı anlamında gereken adımları atmak zorunda. Kulübün son 20 semesine acısı ie tatlısı ile damgasını vuran isim olan Zeki Aksu Başkan da artık noktayı koymalı. Ortada hesap-kitap anlamında çözülecek sorun da var, borcun büyük bölümü kamuya olanlar bildiğim kadarı ile diğer borçlar için muhatapları ile bir masa etrafında toplanıp herkese yeni oluşum düşüncesi kapsamında bir ödeme planı sunulmalı. Başta Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olmak üzere bu mesleyi son kez görüşüp artık nihayete vardırmak camianın beklentisi olmuştur. Bu işe gönülden katkı sunacak bir yapı ortaya konmalı, bölgedeki Türkiye çapında tanınan iş adamlarından sağlanacak reklam katkısı ile, bağışlar ile bu kulüp ayağa kaldırılmalı. Yakın bir zaman içinde yıkımı yapılıp yeniden modern bir halde yapılacak olan yeni Beykoz Stadı etrafına yapılacak dükkanlardan gelecek kira bedelleri ile kendi ayakları üzerinde durmaya başlayacak bir yapı oluştutulacaktır. Nacizhane görüşlerim bundan ibaret.


YAZI: TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...