Salı, Mayıs 13, 2014

'Selimiyespor BAL'dan çekildi çünkü...'

Türkiye U17 şampiyonu Selimiyespor'un başkanı İdris Kalaycı emekli maaşıyla kulübü idare ettiğini, 7-8 bankaya borcu olduğunu söyledi. Kalaycı, BAL'dan çekilme nedenlerine de açıklık getirdi.



Kalaycı, "Zaten yerel yönetimlerin her yıl bütçesinden ayırdığı bir para var. Örneğin Üsküdar'da 70'in üzerinde kulüp var, Fatih'te 55, Şişli 'de 40'dan fazladır. Başvurup paralarını alırlar. Belediyeler de ses çıkarmıyor, 'Bakın ben sporu ne kadar çok destekliyorum' diye. Ama sormuyor sen kimsin, futbol takımın nerede demiyor. Olan amatöre oluyor" dedi.


Belediye desteğinin önemini vurgulayan Kalaycı, kulübün çarklarının banka kredileri ile döndüğünü söyledi ve "Dışarıdan göründüğü gibi değil, üyeler atıp tutar ama yardımları olmaz" dedi. Başkan Kalaycı, "7-8 bankaya borcum var ve sadece emekli aylığımla kulübü yönetmeye çalışıyorum. 3 Mayıs'ta U17 Takımları Türkiye şampiyonu oldu ama ne teşvik aldık ne de tebrik" diye konuştu.


Borçla şampiyon
Kulübün masraflarıyla ilgili Kalaycı'nın, kabaca hesabı şöyle: "Ortalama 20 bin hoca ve teknik ekip masrafı,  her şeyiyle 50 bin lira. Kulübün ana geliri ise lokal ve halı sahadan sağlanıyor."
Kalaycı, takımlarının Bölgesel Amatör Lig'e çıkması sonrası yaşadıklarını şöyle anlattı: "25 bin lira teminat bulamadım. 300 bin lira borcum vardı. Bölgesel'de nasıl oynayayım?"


"Futbolcuya amatörde para yok" diyen Kalaycı, maç başı ve primlerle, futbolcuların sezonluk 15-20 bin arasında kazandığını söyledi. Maç başına ise 300 lira, galip gelirsen. Kalaycı, stada yıllık bin liraya reklam bulmadığını belirterek bulundukları durumu özetledi.


HABER: ORHAN ORHUN ÜNAL - YENİ ŞAFAK

2 yorum:

ugur dedi ki...

sonuna kadar haklı !!! sonuçta bir kulüp bedava dönmüyor destek lazım heleki semt takımları için daha fazla çünkü gençliğin bataklıktan kurtulması ve saglıklı yaşam arkadaşlık ortamı sosyal ortamlar edindiği alanların desteklenmesi gerekir bunlara belediyeler iş adamları artık kim olursa destek verilmeli ki kulüplerde ilerilere gidebilsin en azından sporcularına sağlıklı ortamlar hazırlayabilsin...

Kaan dedi ki...

Idrıs bey emekli maaslıyla yonetıyorum demıs a takım prım sıstemıne bakılsın selımıyenın ıdrısbey kac para emeklı maaşı alıyor hayret kac tane futbol okulunda ogrencı var onlardan para almıyormu sahanı halı saha olarak 2 bölüyor kıraya verıyor aylık ne kadar gelıyor kulübünüzde ne kadar ciro yapılıyor selımıyenın gelırı 2 liği kaldırır kımseye gazel okumayın lütfen

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...