Çarşamba, Mayıs 14, 2014

Ali Düşmez, Beykoz'da ziyaretlerde bulundu

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, Beykoz ilçesinde 3 ziyaret yaparak çeşitli konularda görüş pylaşımında bulundu.
Düşmez ve berberndeki çalışma arkadaşları ilk olarak Marmara Üniversitesinin Anadoluhisarı Semtindeki Kampüsüne giderek Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürlüğüne nezaket ziyaretinde bulundu. Burada BESYO Müdürü Birol Çortuk, Beykoz İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Serkan Öçalmaz bazı bazı ilgililer ile gerçekleşen görüşmede Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı Yerleşkesi içerisinde bulunan Spor Akademsi Stadlarının kullanımına ilişkin yaşanan bazı sıkıntılar gündeme geldi.
 
DÜŞMEZ A.HİSARI İLE ÜNV.ARASINDA ARABULUCULUK YAPTI !
Bundan bir süre önce futbol kamuoyuna ansıyan haberlerde Akademi Besyo Müdürlüğü tarafından maçlarını oynamk için tesislere gelen takım futbolcuları sahaya geçikmeli sokulmuştu. Marmara Üniversitesi ile daha önce gerçekleştirilen bir protokol kapsamında İstanbul Amatör Lig müsabakalarından bazıları Yerleşke Hudutlarındaki 2 sahada gerçekleşmekte idi. Yaşanan bir-iki münferit olayın bir daha tekrarlanmaması için her iki kurum arasında sağlıklı diyalogların kurulması, maç planlamalarının  Marmara Üniversitesinin kullanım saatleri ile çakışmaması için ortak çalışma ypılmasına karar verildi.


BESYO Müdürü Birol Çortuk ise bazı müsabakalarda yaşanan istenemdik olayların ve şiddet görüntülerinin Yerleşke sınırları dahilinde eğitim görülmesine negatif etkisi olduğunu ve bunun da bazı kararlar alınmasını da düşünce anlamında gündeme getirdiğini söylerken alt yaş grubu maçları için sahaların ardında kadar açık ancak A Takımlar düzeyinde olay çıkarmaya neyilli kulüp takımlarının buraya maçlarının verilmemesini talep etti.

ÜNİVERSİTE İLE BİR ORTAK ÇALIŞMA GRUBU KURULACAK
Öte yandan yapılan nezaket ziyaretinde Üniversite ile Anadoluhisarı İdmanyurdu Kulübü arasında yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması yönünde adımlar atıldı.  A.Hisarı takımın antrenman ve maçlarında eniden  bu sahayı kullanabilmesi için karşılıklı iyi niyetli mesajlar verildi.


Bu arada yapılan ziyarette sadece futbol ile değil diğer spor branşlarına ilişkin de tesislerin kullanımı, okulda eğitim gören son sınıf öğrencilerinin bu tür faaliyetlerde kulüplerce değerlendirilmesi, görevlendirilmeleri konusu da gündeme geldi. Ali Düşmez kendi kurumlarının sadece futbol ile ilgili bir yer olmadığına dikkat çekerken geçtiğimiz ay İstanbul’daki tüm spor dallarının il temsilcileri ile bir toplantı yaptıklarını hatırlatıp, “Biz bunun yansımasının bugünkü ziyeretimiz ile daha da anlamlandırılacağı, çocuk ve gençlerimizi sadece futbol ile değil değişik spor dalları ile de buluşturulabileceği inancını taşımaktayız. Bu konuda yapılabilecek işbirliği için bir çalışma grubu kurulması ve oradan çıakcak sonuçlar dikkate alınarak bir faaliyet takviminin çıkarılmasının doğru olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


Ziyarette gündeme gelen bir başka konu ise Türkiye’de Bayan Futbolu denince ilk andan itibaren katkıları olan ve önemli bir konuma sahip Marmara Üniversitesinin Bayan Futbol Takımı ile ilgili de yapılabilecekler konuşuldu, bu takımın yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için sponsorluk ya da bir başka kulüp ile bütünleşebilmesi konularıda masaya yatırıldı.


Ali Düşmez ve beraberindekiler daha sonra Türkiye’nin 100.yılını devirmiş, geride bırakmış spor kulüpleri arasına dahil olan 1913 yılı kuruluşlu Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübünün Göksu’da bulunan Merkezine bir ziyaret gereçkleşti. Burada Kulüp Başkanı Adem Deniz yaşadıkları problemlere ilişkin bilgi aktarımında bulunurken, Ali Düşmez ise bunları not aldıklarını söyledi. Düşmez, kulüp tesisinin bulunduğu Beykoz Belediyesine ait binanın dışında gördüğü, dere kıyısınındaki bir yere dikkat çekerek, “Burası atıl durumdaki halinden kurtulup su sporları, kürek ve diğer su branşları için kullanıma uygun bir hale getirilebilecek konumda. Değerlendirilmesinin faydal olacağı inancını taşıyorum” diye öneride bulunurken. Yerin mevcut bazı bölümünün milli emlak bazı bölümünün ise şahısa ait olduğu ilk açıklanan görüşlerde belirtildi.

KÜÇÜKSU YENİMAHALLE ZİYARETİNDE ENİ TESİS KONUSU GÜNDEMDE İDİ
Ali Düşmez ve beraberindeki heyetin son ziyareti ise Küçüksu Yenimahallespor idi. Yıllardır kullandıkları binası ve halı sahası yan tarafta bulunan Okulun deprem güçlendirme çalışmaalrı kapsamında ellerinden alınması ile zor bir süreç yaşadıklarını söyleyen Küçüksu Yenimahallespor Başkanı Mustafa Arman ev diğer yöneticiler, Orman Arzisinden çıkarılan ve kulüplerine tahsis edilmek üzere spor alanı olarak bir konuma kavuşan arazi ile ilgili gelinen noktayı özetledi. Ali Düşmez ise bahse konu alan ile ilgili kendilerinin de resmi makamlar nezdinde konunun takipçisi olacağını belirtip, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Serkan Öçalmaz nezdinde işin sıkı bir takibi yapılması talebinde bulundu.


Daha sonra Beykoz’daki temaslarını sona erdiren İASKF Başkanı Ali Düşmez, İASKF Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, Sekreter Yardımcısı ve Beykoz Kulüpler Birliğ Başkanı Asım Özdemir, bir başka program için ilçeden ayrıldılar. Düşmez’in temaslarında Beykoz Kulüpler Birliği Yönetiminden ve kulüplerden bazı isimlerde hazır bulundu.

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...