Cuma, Nisan 25, 2014

TFF'nin ilginç 'tarafsız saha' anlayışı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Halide Edip Adıvarspor-Sorgun Belediyespor maçını 1989'da kadar Yozgat'ın komşusu olan Ankara'da Ostim Stadı'na verdi.



BAL'dan 3. Lig'e Yükselme ilk tur play-off turunda İstanbul ekibi Halide Edip Adıvarspor'la Yozgat temsilcisi Halide Edip Adıvarspor eşleşti. Statü gereği tarafsız sahada oynanması gereken maç, Sorgun'dan 265, Şişli'den 456 kilometre uzaklıktaki Ankara'nın Ostim Stadı'na verildi.


Yerel Futbol'un edindiği bilgiye göre TFF kulüplere 'güvenlik' gerekçesiyle sadece Ankara ve Konya seçeneklerini sundu. En uygun tarafsız saha konumunda olan TFF'nin birçok Türkiye Şampiyonası grubu verdiği Eskişehir'se nedense bu kez değerlendirme dışı bırakıldı.


Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde güçlü gözüken İstanbul'un burada kendi temsilcisi lehine lobi yapamaması ve maçı en azından daha tarafsız sahaya aldıramaması da bir başka nokta.


TFF'nin ilk vukuatı değil
TFF  2009'da da 3. Lig terfi maçlarında ikinci kademede İstanbul temsilcisi Ümraniyespor'u Antalya grubuna vermiş, bu gruptan Antalya'nın komşusu Muğla'nın temsilcisi Muğlaspor çıkmıştı. Finalde seyirci desteğini arkasına alan Muğlaspor, Ümraniyespor'u 3-1 yenmişti. TFF yetkilileri o dönem "Antalya Muğla'ya çok yakın değil" şeklinde savunma yapmıştı. 


HEASK--Sorgun Belediyespor maçı 27 Nisan Pazar günü saat 15.30'da Ostim Stadı'nda oynanacak.


HABER: EFKAN BUCAK

5 yorum:

amatör göz dedi ki...

Komedyenler kurumu Türkiye Futbol Federasyonu:)

Ogün Koca dedi ki...

Sayın değerli arkadaşım Efkan Bucak ;
Çok güzel bir konuya değinmişsin , sana yakışacak şekilde çok abartmadan üstten bir yazı olmuş eline sağlık.

Aslında İstanbul'umuza ve İstanbul takımlarımıza yapılan haksız statüler herkes tarafından bilinmekte. İnşallah zamanı geldiğinde İstanbul'umuzun hakları korunacaktır.

Atalarımız ne demiş , TAŞ UZAKTAN GELMEZ !!!
İnşallah HEASK takımımız kendinden beklenileni yapıp rakibini yenecektir. Kendilerine buradan başarılar temenni ederim.

Saygılarımla ...

ARİF DOĞAN dedi ki...

İstanbul U13 Ligi...Kadıköy'ün iki mahallesinin iki takımının ; Hasanpaşa Yeni Dünyaspor-Fikirtepe Dumlupınar maçı yarın Beykoz ilçesindeki Spor Akademisi Sahasında...Ve bu çocukların pazar günü de maçları var...Yukarıdaki ile aynı hesap bence...

Alparslan Duran dedi ki...

Eskişehirin olmaması muhtemelen Eskişehir Erciyes maçından dolayıdır diye tahmin ediyorum.Pazar günü 19:00'da. Bu tür maçların oynanabileceği ikinci bir stad yok Eskişehir'de.Yine de İstanbul ekibine haksızlık olmuş.Yakın olmasını bırakın Ankarada yaşayan Yozgatlı nüfusu da az değildir. En mantıklı Bolu olurdu bence.

Murat dedi ki...

Bence o kadar da sıkıntı değil Halid'e edip iyi takım çıkar Ankara'da da Yozgat tada istanbulda da kazanır sıkıntı yok

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.