Pazartesi, Nisan 21, 2014

TFF Futsal Ligi başvuruları başladı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan 6'ncısı düzenlenecek olan TFF Futsal Ligi 28 Nisan 2014 tarihinde başlayacak. 16 Nisan tarihinde başlayan başvurular 25 Nisan Cuma günü sona erecek.

 

İstanbul ilinde şuan sadece İstanbul Üniversitesi ve Nişanca Kalespor katılım için başvuru yaptı. Geçen sene İstanbul Şampiyonu olan İstanbul Üniversitesi Kocaeli'deki grup eleme maçları finallerinde Ankara Polis Akademisi'ne 5-4 yenilerek final-four oynayamamıştı. İstanbul 2. olan daha sonra Final-Four'a yükselen Nişanca Kalespor ise Türkiye 3.cülüğünü kazanmıştı.  TFF Futsal Liginde şampiyon olan takım ülkemizi UEFA Futsal Ligi'nde temsil edecek.  TFF tarafindan yayınlanan Futsal Ligi statüsü aşağıda belirtilen gibidir.

 

"2013-2014 sezonu TFF Futsal Ligi Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile işbirliği içerisinde İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Eskişehir, Samsun, Malatya ve Rize olmak üzere 8 ilde, tek yaş kategorisinde organize edilecektir. Belirtilen illerde en az 4 ve en fazla 8 kulüp Futsal Ligi'ne katılabilecektir. Yukarıda belirtilen illerin dışından, TFF Futsal Ligi'ne katılmak isteyen takımlar kendisine en yakın ildeki ilgili ASKF Başkanlığı'nın kabul etmesi halinde o ildeki organizasyonda yer alabilecektir.
 
Kulüplerin kadrolarında yer alan oyuncuların, 31.12.1995 ve öncesinde doğmuş ve lisanslarını vize ettirmiş olmaları gerekmektedir. Kulüpler, 01.01.1996 ve 31.12.1998 arasında doğmuş en fazla 5 tane futbolcuyu müsabaka isim listesine yazabilecektir. İllerde yapılan grup müsabakalarında Futsal Ligi'ne katılan kulüpler, kulübünün yazılı muvafakatini almak şartıyla, o sezon Futsal Ligi'ne katılmayan kulüplerden en fazla 3 lisanslı oyuncuyu müsabaka isim listesine yazabilecektir. Futsal Ligi müsabakalarında profesyonel futbolcular oynayabilecektir. Futsal Ligi'ne katılan kulüpler, yukarıda belirtilen şartlara sahip olmak koşuluyla, kulübe tescil edilmiş en fazla 2 yabancı uyruklu oyuncuyu müsabaka isim listesine yazabilecektir.
 

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...