Pazartesi, Nisan 28, 2014

Sahtekârlık alt yapılara kadar sıçradı!

Değerli spor camiamızın önde gelen yöneticileri, liglere hazırlanırken alt yapılarımızda neler oluyor ne gibi sahtekârlıklar dönüyor hiç merak ettiniz mi?



U13 liginde uzun süredir gözümü ve ruhumu tırmalayan olaylar beni bu yazıyı yazmaya itti. Hazır Alper kardeşimiz alt yapı sorunları ile alakalı yazı yazmışken araya sıkıştırayım istedim.


 


Bilindiği üzere amatör liglerin en anlamlı ve fedakâr olanları alt yapı grubundaki takımlarımızdır. Fakat genelde a-takım bazında sahanın her köşesini tutan yâda protokolde en ön saflarda bulunan kulüp idarecileri alt yapı maçlarında o kadar da özenli görünmüyor alt yapı maçlarına sadece hocalar ve futbol aşkı ile çocuklarını izlemeye giden veliler yer alıyor.


 


Beni rahatsız eden kısmı çok ilginçtir ki sahtekârlığın en alt seviye dediğimiz U13 gruplarına kadar düşmesi. Hani duyarız 1.Amatör Ligde kaçak oyuncu oynatılıyor veya 2.Amatör ligde kaçak oyuncu furyası devam ediyor diye haberler hep çıkar. Ya arkadaş pes artık bu kadar ilgisizliğin olduğu bu camiada sahtekârlığı U13 ligine düşürecek kadar aciz mi olduk. Hocalarımız bu kadar yetersiz mi oldu.


 


İsmi bizde saklı bir kulüp ile oynanan karşılaşmada Saha Komiseri ile esami hakkında bilgi alırken atılan gole şahit olamadığımızdan ilk yarı sonu takım oyuncularından golü kimin attığını sorduğumuzda duyduğumuz isim esami listesinde yok. Maç sonu golü atan oyuncuyu yakalayıp koçum harika futbol oynadın ismin neydi diye sorduğumuzda aldığımız cevap bizleri şok ediyor. Çocuk kaçak oynadığından bi haber direkt gerçek ismini söylüyor.


 


Aynı olay bu hafta yine ismi bizde saklı bir kulübün maçında golü atan oyuncunun ismi ile yapılan tezahürata kulak kabarttığımızda adı geçen oyuncunun esami listesinde olmayışı ile araştırma girişimi başarıyla sonuçlandı nitekim kulüp bu oyuncuyu kaçak olarak sahaya sürmüş aklınca galibiyet kovalıyor.


 


Şimdi sormak isterim kaçak oyuncuların her dönem telaffuz edildiği bu amatör camiada bu tür sahtekârlıklara müsaade eden kulüp yöneticileri şampiyon olsanız bile alınan o kupayı hangi onur ile müzenize koyacaksınız. A-takım bazında yapılan sahtekârlıklarla boğuştuğumuz günlerde bu olayların alt yapılara sıçraması eminim ki beni olduğu kadar siz değerli spor camiasını da üzmüştür.


 


YAZI: MURAT DEMİRCİ

13 yorum:

Gökhan dedi ki...

Aynı şey bu hafta benim başıma geldi golü atan oyuncuya arkadaşları gerçek ismiyle seslenince herşey ortaya çıktı.İşin ilginç tarafı bu çocuğun hiçbir kulüpte lisansı yok ve 3 yaş büyük.Gerçekten çok ayıp...

Muhammed hoca dedi ki...

Madem ki sahtekarlık yapıyorlar niye ismi sizde kalıyor ki !!
Murat abi yapanları da yazın ki herkes bunlara gerektiği gibi davransın...

Namık dedi ki...

Siz türk futbolu nda knayan yaraya parmak bastınız.Daha o yaşta kaçak oyuncu oynatıyorlar diye.Evet günlük başarı için bunu malesefki yapıyorlar.Ben size başka bir şeyden bahsedeyim.1999.2000.2001 vs vs vs Yaşlarındaki futbolculara bir bakın çoğunun doğum tarihleri 01.01 bilmem kaç diye başlıyor.Ve resmen çoğu çocuğun haklarını yıyıyorlar.Hocalar günü kurtarmak adına bunları yapıyorlar.Haaaa bunlar hakkında siz siz olun yazı falan yazmayın ..Çünki ALLAH muhafaza gazeteciliğinizi bitirirler.Nedenmi????? Çünkü bu işleri yapanların ele başları malesefki en başta bizim yere göğe sığdıramadığımız adı üstünde BÜYÜK takımlarımız.Eğer yalan söylüyorsam Hodri meydan.Sizde adımda var internet adresimde.Gelsinler yüzleşelim. YAZIKLAR OLSUN GÜNLÜK BAŞARILAR İÇİN KAREKTERİNDEN VAZGEÇENLERE

Murat Demirci dedi ki...

Zaten bu yazımda kimlere itafta bulunduğumu anlamışlardır. ama çok yazık arakaşlar siz emek sarfedip minicik çocuklara bir şeyler öğretmeye sporun ahlağını öğreteceksiniz birileri gelecek sırf kupa hırsı ile sahtekarlık yapacak. türkiye finallerine kalsan ne yazar arkadaş insan olan minik yüreklerin döktüğü alın terine saygı duyar. emeğini çaldığın çocuk daha 13 yaşında bu kadarmı aciz durumdasınız sahtekar hocalar sözüm sizedir anlayana

Tepeli dedi ki...

Aslında huylu huyundan vazgeçmez yapan takımlar belli..
Yazıkalr olsun onlara hoca değil hırsız demek gerekir

KELMENT dedi ki...

Bu işler ne ilk ne de böyle giderse son olacak. Sahtekarlık maalesef amatörün kalbine saplanmış. En tepeden en alta sahtekarlık almış başını gidiyor. Böyle bir yöneticilik profiline, böyle bir antrenörlük profiline caydırıcı ceza uygulamazsanız bunun sonu gelmez. Bu işlerle gurur duyan insanlar mevcut amatör camiamız da. Bu amatör takımlarımızda yöneticilik, antrenörlük yapanlar Türk futboluna fayda mı sağlamış oluyorlar. Bu arada bu tür olaylar da net olarak ispat ettiyseniz isimlerin açıklanmasında fayda vardır. Tabi ki disiplin kurulunun vereceği cezalarıda takip etmeli ve açıklamalı. Adaletin dağılımı noktasında da ne kadar adaletliyiz.

namık dedi ki...

Kelment kardeşim ispat ediyorum işte.İhbarda ediyorum 01.01 doğumluları götürsünler kemik testlerine iddia ediyorum ki degıl 1 yaş değil en az2 hatta 3 yaş büyükleri oynatıyorlar.Sırf amatör değil profesyoneler bile.Hatta amatörler onların yanında çok masum kalıyorlar

Ahmet Can dedi ki...

U-13 kategorisinde antrenörlük yapmaktayım grubumda bulunan Selimpaşa ve B.Ç Mimarsinan takımı utanmadan sıkılmadan sürekli kaçak oynatıyor. Bunlar hakemlere de söyleniyor ama nafile yapacağım bir şey yok itiraz etmemişsin listeye diyorlar. Listede sorun yok zaten adam soyunma odasında bekletiyor ikinci yarı oyuna sokuyor oyuncuyu neye itiraz edebileceksin ki. Hem itiraz etsen ne oluyor ki hiç bir şey kar etmiyor bu vicdan fakirlerine. Teşekkürler.

ARİF DOĞAN dedi ki...

İsmi bende saklı değil...Yenidünyaspor U13 Takımı'nda 18 numara giyen Emir Şahin...

KELMENT dedi ki...

Namık Bey; size katılıyorum.
Demek istiyorum ki bu tür durumları gün yüzüne çıkarıp ceza verecek icra kurulu kişiler de sıkıntı maalesef.

EROL AYAR dedi ki...

8 KATEGORİDE AMATÖR KULUP OLARAK FUTBOL MÜCADELESİ ETMEKDEYİZ.
SAHALARDA SUNU NET GÖRÜYORUZ TAKIMLARIN BAZILARI ŞAMPİYON OLMAK İÇİN MAÇI ALABİLMEK UĞRUNA SAHTE FUTBOLCU OYNATABİLİYOR BİZ BU YANLIŞI ÖNLEMEK İÇİN HER MAÇDA LİSANS KONTROLÜ YAPIYORUZ TEPKİ ALIYORUZ EĞER LİSAN KONTROLÜ YAPMIYACAKSAK NEDEN MÜSABAKALARA GÖTÜRÜYORUZ GETİRMEYELİM NASILSA ESAME YAZILMIS KONTROLE GEREK YOK HER SEY SERBEST Mİ DİYELİM.OLMASI GEREKEN HER KÜLÜBÜN KONTROL YAPMASIDIR 2 GOLLE ŞAMPİYON OLAMAYAN TAKIM VAR ADALET İÇİN KONTROL ŞART HERKES KADERİNE BOYUN EĞİP ONA GÖRE ÇALISMA YAPMALIDIR.

Selim dedi ki...

Arif Bey peki eminmisiniz?

ARİF DOĞAN dedi ki...

Ali Kemal Bey,kolay gelsin...''İsmi bende saklı değil…Yenidünyaspor U13 Takımı’nda 18 numara giyen Emir Şahin…'' yorumumu silerseniz çok memnun olurum...Saygılarımla...

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.