Cumartesi, Nisan 26, 2014

E biz ligden çekilelim madem!

Muhammed Nurullah Öztekin, alt yapılarda bir kulübe aynı günde iki maç verilmesi ve hafta içine maç koyulması konusunda kulüplerin isteklerini dile getiren bir yazı kaleme aldı...



Sayın Ali (Düşmez) başkan ve Yemen (Ekşioğlu) başkan şimdi ye kadar yaptıklarınız katkılarından dolayı hep teşekkür ettik ve hep arkanızda durduk çünkü doğru işler yapılıyordu. Fakat şimdi ise kulüplerimizi zor duruma düşürüyorsunuz. Bir haftada bir kulübe nasıl 4 maç veriyorsunuz, bir de aynı yaş grupları U11-12 ve 13 aynı güne ve aynı saatlere maçlarını yazıyorsunuz anlaşılır gibi değil. Kulüpçülük yapanlar mı hiçbir şey bilmiyorlar mı yoksa bu işi tertipleyenler mi çok şey biliyorlar?


Kulüpçülerin yaşadıkları sıkıntılarını sanki bilmiyorsunuz. Bir güne 3 maç yazıyorsunuz acaba hiç düşündünüz mü bu kulüpte kaç tane hoca veya yönetici var? Acaba bu kulübün ekonomik durumu ne, kaç maça araba tutabilecek? Bu kulüpler nasıl hizmet edecekler bu zor şartlar altında?


Bu saydıklarımı da boş verelim bir de şöyle düşünün, gelin o maç verdiğiniz 11 ve 13 yaş gruplarına, ‘Sizin bu ligden aldığınız bir tat var mı, zevk alıyor musunuz?’ diye çocuklara sorun. Hem cumartesi hem pazar maç veriyorsunuz. Bir güne hem U11 hem U13 maçı veriyorsunuz ama bu iki ayrı kategoride aynı futbolcuları oynatan kulüpler olduğunu bilmiyor musunuz? Bence biliyorsunuz çünkü bazı kulüplerin Türkiye Şampiyonası maçları için başka kategorilerdeki karşılaşmalarını ertelediğinize hepimiz şahidiz.


Oyuncular rahatsız, veliler rahatsız
Maalesef değdim gibi ya bizler hiç bir şey bilmiyoruz ya da bu işi yapanlar bizden çok şey biliyorlar. Bir hafta da 4 maç veriyorsunuz biz hoca ve yönetici olarak kendimizi geçtik ama oyuncularımız bu işten çok rahatsızlar, aileler rahatsızlar, bu oynayanların hafta sonları dershaneleri olanları var, çoğu takımlar saden kalabalık bir oyuncu sayısı yok ve sizler aynı hafta ya aynı güne 2 maç sığdırıyorsunuz aynı yaş grubunu ve bu cocuklar “Hocam ben ne yapayım nasıl iki maç ben aynı performansı göstereyim” diyorlar. Bir de şampiyonluğa oynayan takımlar ne olacak rakipleri iyiyse ne olacak, nasıl kaldıracaklar. Biz de biliyoruz bu grupların yarışçı takım olmadıklarını ama her halükarda birileri şampiyonluğa oynayacaktır, bazı takımlar takımı fizik kalite olarak iyi olacaktır.


Bir de bunlar yetmiyor çoğu gruplarda hafta içine maç verdiniz. 1 maç dahi olsa bu durum çoğu takımı etkiledi. Küçük yaş gruplarını okullarını, büyükler ise işlerinde sıkıntı yaşıyor.


Yetersizsek...
Madem ki ülke olarak yetersiziz hem saha, hem hakem olarak, o zaman başka alternatif bulmaya çalışacaksınız ya da bu şekilde yapmayacaksınız. Bu kadar grup oluşturmayacaksınız.


Ben sizleri bu kadar eleştirdim, sizler de dersiniz ‘Sen de o kadar gruba girme’ diye… Siz de haklı olursunuz ama şu şekilde yaparsanız haklı olursunuz: Sezon başında, “Bazı gruplarda bir hafta sonu bir hafta içi maç verilecektir, diğer gruplar kesinlikle hafta içine veya aynı hafta ya 2 maç verilmeyecek” dersiniz, o zaman kulüpler de kendilerine ona göre ayarlarlar ve ona göre lige girerler. Hem bu şekilde tesisi olan kulüpler, durumu iyi olan kulüpler bu liglere girerler. Sizler de bunların maçlarını daha uygun saatlere veririrsiniz hem o kulüpler mağdur olmazlar hem bütün kulüpler liglere girip yoğunluk olmaz. Diğer kulüpler de imkanları kadar hafta sonu gruplarına katılırlar.


Sizlere bir kez daha burada sesleniyorum lütfen bu işi daha dikkatli yapalım. Özelikle 15-14-13- ve 11 yaş gruplarını maçlarını daha düzenli ve hafta da tek maç olarak verelim. Hem bir sezon boyunca ligi bekleyen kardeşlerimizi sevinçlerini kursakların da bırakmayalım ve bu oynadıkları maçlar da zevk alsınlar, 1 ay içerisinde bittirmeyelim, alelacele getirmeyelim. Ama eğer  illaki ligi erken bittirmek istiyorsanız toplu olarak takımlarımızı ligden çekelim.


YAZI: MUMAMMED NURULLAH ÖZTEKİN
Haznedar Çetinkayaspor Kulüp Yöneticisi ve Antrenörü

9 yorum:

Ali Haydar Şahin dedi ki...

Bu da bir şey mi hocam. Biz, başımıza geleceği önceden bildiğimiz için İl Temsilciliği'ne dilekçe verdik. Özetle; bizim U11 ve U13 takımları hemen hemen aynı çocuklardan oluşuyor, üstelik U13 takımımızı Sultangazi grubuna, U11 takımımızı ise Beyoğlu grubuna koymuşsunuz, İstanbul'da ulaşım da malum olduğu için o aynı güne maç koymayın, koyarsanız da birini sabah, diğerini öğleden sonraya koyun dedik. Keşke hatırlatmasaymışız. İlk hafta U13 takımının maçı Gazi Mahallesinde 10:30'da, U11 takımının maçı 12:00'de Sütlüce'de. Değiştirilmesi için müracaat ettiğimizde bir sürü azar işittik, yetişirsiniz, yetişirsiniz şeklinde motive edildik. Çocuklar perişan olmuş, hocalar o sahadan bu sahaya koşuşturmuş, maça yetişilmiş, yetişilmemiş, altyapıdan sporcu çıkmış, çıkmamış kimin umurunda ki! Devran yürüyor mu, yürüyor. O zaman mesele yok!

Kemal dedi ki...

kusura bakmayın hocanız yoksa lıge katılmayın

lütfü dedi ki...

katılma diyorsun her hocaya maaş gerekiyor kulubün durumu olsa zaten her yaş grubuna hoca alırlar

lütfü ismail dedi ki...

her yaş grubuna hoca derden bulucak kuluplerin zaten maddi durumları belli

Muhammed hoca dedi ki...

Kemal kardeşim çoğu kulüblerimiz hocasız çalışıyorlar,anlatmaya gerek yok eğer bu işin içinde iseniz...
Benim kulübüm de alt yapı da çalışan bir Antrenör ve bir de yöneticim var,ama malesef gene sıkıntı ve bu sıkıntı hocaların dışın da oyuncular da sıkıntılı..

Muhammed hoca dedi ki...

Ali Haydar bey malesef bu işi beceremiyorlar ve beceremedikleri için de ülkemiz bu kadar futbol da geri kalmış.Siz de dediniz gibi devran yürüsün de ,sorarlarsa yaptık işte o grubları başka da amaç yok saden !!

Yunus Hoca dedi ki...

Tebrikler Hocam, çok iyi konulara değinmişsiniz.Bu işleri bilmeyenler çıkarları için yaparlarsa yüzüne gözüne bulaştırırlar bizim futbolda uğraştığımz kadar sizlerde katkıda bulunsanız böyle sorunlar çıkmaz birasda duyarlı olalım bu konuya

cemalettin dedi ki...

bildiğim kadarıyla sezon programlamasında haftanın ne günleri maç oynanacağı önceden belirtilmişdir.isfit ana sayfa sağ yan da istanbulda tüm amatör maçların bir sezon içindeki maçlarının tarihleri bellidir.haklı olduğunuz tek konu aynı gün iki grup maçının birinin sabah diğerinin akşam saatlerine verilmesidir.

MUHAMMED HOCA dedi ki...

Cemalettin bey galiba siz dikkatli okumadiniz.Kulublerin hakli oldukları konular çok...
Merak etme herkes biliyorum istfitin hangi yerin de ne yazıldığını.... Biz de onu diyoruz o sağ tarafa düzenli yapilsin... Orda yazmışım ama anlamamissiniz, yani çoğu grublari niye hafta icine veriliyor, standart yapilsin 2 grub verilsin, diğer hiçbir grup verilmesin isteyen o grublara girsin...O senin dediğin sağ tarafa alt köşe o şekilde duzenlesin ki ve makul düzenli olsun. Yani U-19 ( 1.ve 2 Amatörler ) ve A takımları hafta içine verilmesin ozelikle .Diğer grublar da 2 grubu secip yapilsin....Ama senin o sağ taraf dediğin her grubu veriliyor!!!

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.