Cumartesi, Nisan 26, 2014

Altyapı ligleri ve velilerimiz

Muhabirimiz Alper Kaderoğlu, altyapı maçlarının olmazsa olmazı, futbolcu velileri hakkında bir yazı kaleme aldı...



Sevgili Yerel Futbol Sitesi ziyaretçileri... Bu ufak değişiklik yaparak haber değil de bir köşe yazısı ile sizlerleyim. Konumuz ise alt yapı ligleri olacak. Bildiğiniz üzere U14, U15, U16, U17 ve U19 1. Ligi'nde acısıyla tatlısıyla bir sezon bitti. Geçtiğimiz haftalarda başlayan U11 U13 ve  U19 2. Lig takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.


Şimdi gelelim asıl konuya. Alt yapı liglerindeki maçlarda gözüme çarpan bir ayrıntı var. Çocuklarının maçlarına gelen veliler çocuklarından daha heyecanlı oluyorlar. Çocuğu kart gördüğü zaman veya faul yapıldığı zaman veli hakeme bağırarak adeta 'tribünün tek reisi benim'  diyor. Maçın kahramanı yıldız oyuncunun velisi olduğu zaman o kişinin değmeyin keyfine, dünyalar onun oluyor. Bazen takıma idmanlarda ya meyve ya da baklava dopingi yaparak takıma katkı yapıyor. Bunlar güzel ve tolere edilebilir şeyler...


Ama kimi zaman oluyor ki çocuğu kadroya alınmayan veli hemen soluğu antrenörün yanında alıyor, hemen 'Çocuğun lisansını alırım' diyor. Tamam veliler çocuklarının üstüne titriyor, onların iyiliğini istiyor ancak bazen istemeden çocuklarına kötülük yaptıklarını unutuyorlar. Kimi zaman görüyoruz sahada bir şey yokken tribünde veliler arasında olay çıkıyor yahut bir veli sahaya inip hakeme saldırıyor. Çocuğunu da yakıyor kulübü de.


Tüm velilerimiz lütfen bu konuda daha bilinçli olsunlar. Unutmayın sizin kadar antrenör de çocuğunuzun iyiliğini düşünüyor. Çocuğunuz belki oynamaz belki az oynar ancak o kulüpte çok daha önemli kazanımlar elde edebilir.


Alt yapı liglerinde oynayan futbolcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Değerli velilerimiz de sağlıcakla kalın...


YAZI: ALPER KADEROĞLU 

3 yorum:

Melih Öztürk dedi ki...

Velilerin okuyup, kesinlikle oturup düşünmeleri gereken, biricik evlatlarına nasıl faydalarının dokunabileceğini, yada nasıl zarar verebileceklerini anlamalarını, şapkalarını önlerine koyup tekrar düşünmelerini sağlayacak bir yazı olmuş.

Kadir özvatan dedi ki...

Sayın alper bey yazınıza sonuna kadar katılıyorum tam 4 yıldır altını cizdiginiz yaranın davasını veriyorum takımımda veya rakıp takım taraftarlarına bu türsöylemlerin cocugumuza faydasının olmadıgını hatta cok cok zararı oldugunu anlatıyorum dıyorum kıcocuk larımız eger bır gun futbolcu olacaksa eger bu tür davranıslarımızdan dolayı kesınlıkle olamayacagını onlara dektara edıyorum nıye dıye soruyorlar bendefutbolsadece cocugun yeteneklerıyle oldugu kadarıyla da ailenın hal ve davranıslarıda bir okadar paralel oldugunu anlatmaya calısıyorum boyle güzel bir yazıyı kaleme aldıgınız için tüm alt yapı valileri ve kıymetli hocaları adına tebrik ve tesekürlerimizi sunuyorum yolun acık olun .

alper kaderoğlu dedi ki...

Çok teşekkür ederim Kadir bey

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.