Pazartesi, Ocak 13, 2014

Zorlu maçın galibi Topkapıspor

İstanbul 1.Amatör Lig 4.Grup maçında Topkapıspor ile Yedikule, Vefa Stadında karşı, karşıya geldiler. Zorlu maçı Topkapıspor 80.dakikada Gökhan'ın golüyle 1-0 kazanıp, ligi ikinci sırada tamamladı ve Süper Amatör Lig için eleme maçı oynamaya hak kazandı.



İki ekip açısından da hayati önem taşıyan mücadelenin ilk yarısında, süper Amatör Lig hedefi olan Topkapıspor, kümede kalma mücadelesi veren Yedikule karşısında pek etkili olamadı. Puan cetveline bakıldığında Topkapı açısından kolay gibi görünen maç dakikalar geçtikçe gelmeyen golünde etkisi ile konuk ekip Yedikule’ye direnç olarak geri döndü. Orta olan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıdan gol sesi çıkmayınca ekipler soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.


unnamed
İkinci yarıda deplasman takımı Yedikule kümede kalma aşkına, karşı kalede baskı kurmaya çalışsa da, Topkapı savunmasında Tarkan ve kaptan Gökhan engelini aşamadılar. Savunmayı geçtikleri tek pozisyonda ise karşı karşıya pozisyonda kaleci Enes’in ayaklarıyla yaptığı başarılı kurtarış vardı. Her ne kadar kalesinde çok pozisyon vermeyen bir Topkapı takımı izlesek te hücumda bir türlü organize olamadılar. Bu konuda en büyük etkenlerden biriside, geçtiğimiz haftalarda takıma hem skor hem de atakları organize etmek anlamında katkı sağlayan takımın emektar ismi Ufuk’un gününde olmamasını söyleyebiliriz.


 


İkinci yarının ilk 15 dakikasına kadar sahasından çok çıkamayan ve biraz da panikledikleri gözlenen Hüseyin Göksu’nun talebeleri, bu dakikadan sonra baskıyı üzerlerinden atıp, oyuna sonradan giren Gökhan’ın getirdiği hareketlilikle beraber karşı kaleye yüklenmeye başladılar.


 


Vefa Stadının tabelasında dakikalar 80’i gösterdiğinde ileriye atılan uzun topa, mükemmel şekilde yükselen Onur, kafa ile Gökhan’a adeta pas verdi. Gökhan’da bu güzel pas ile birlikte savunmayı geçip sağ çapraza doğru hareketlenip kalenin soluna mükemmel bir vuruş yapınca top ağlarla buluştu. Bu golden sonra sevinç yumağı oluşturan Topkapıspor ekibinin sevinci görülmeye değer olup, takım içindeki arkadaşlık seviyesinin de ne denli yukarıda olduğunu bize gösterdi.


 


Golden sonra en azından bir puan almak için yüklenen Yedikule, defansında açıklar da vermeye başladı. Ancak iki ekipte gol atma başarısı gösteremeyince Topkapıspor, Altıntepsi Makel ve Beyoğlu Yeniçarşı’nın berabere kaldığı haftada tekrar 2’ncilik koltuğuna oturmayı başardı. Maçtan sonra Topkapıspor soyunma odasındaki sevinç ise görülmeye değerdi.


 


Topkapıspor Teknik Direktörü Hüseyin Göksu’ya da kısaca değinmek gerekir. Geçtiğimiz sezon 1.Amatör Ligde Küçükpazar’ı Süper Amatör Lige taşıyan Göksu, 2.Amatör Ligde ise Altınok’u 1.Amatör Lige yükseltmeyi başarmıştı. Topkapıspor’u da terfi için Play-Off maçına taşıyan Hüseyin Göksu, takımı bu maçı kazanırsa 2 sezonda 3 takımı şampiyon yapmış olacak.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR / MELİH ÖZTÜRK


 


[gallery link="file" columns="5" ids="104862,104863,104864,104865,104866,104867,104868,104869,104870,104871,104872,104966"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...