Cuma, Ocak 24, 2014

"Şampiyonluk uğruna sporun dibine dinamit koyuyorlar"

Sevgili futbol severler, her geçen gün bizlerden bir şeyler alıp götürmekle birlikte spor kültürümüzü de kazanmaya endeksli bir hale getirip insanları her ne şekilde kazanırsan kazan.



Çok tehlike arz edecek durumlara doğru yol almaktayız, amatör, adı amatör… Öyle ki artık literatürde yazan amatör kavramı, realitede profesyonel kavramına yakın durum almaya başlamıştır. Bu da beraberinde kirli oyunları, kavgaları, bir sürü toplum birlikteliğini bozacak unsurlar oluşturmaktadır.


 


Amatör futbol da artık başka oyuncunun yerine sahte oyuncu oynatmalar, yedek takımla maçlara çıkmalar, hakem dövmeler, maç almak için baskı kurmalar; yani sporun tanımında olmayan tüm unsurları rakibe karşı hak etmediği bir şekilde uygulamak.


 


Tabi durum böyle olunca bir taraf yaparken diğer tarafta boş durmayacak ya, o da gücü nerden yakalaya bilirse oradan baskı kuracak, baskıyı kuran kurana. Baskı kurun ama giden bizim gençliğimiz, bıçaklanan, başı yaralanan vesaire. Haplanıp birilerinin üstüne salınan da bizim gençliğimiz. Biz şampiyonluk uğruna altına dinamit koyan bir toplum olmaya başladık. Spor bölmez birleştirir, spor kardeşliktir kavga değil. Taraftarların dediği gibi: Yensen de yenilsen de taraftarın senin ile.


 


Keşke dedikleri gibi yapsalar değil eskiden öyle idi. Şimdi bunlara örnek olacak taraftarı da ben şampiyon olarak görüyorum. Onlar takımlarını seven, sahiplenen taraftardır, onları ayakta alkışlıyorum. 12.adam seyirciden sonra Türkiye’mizde çok olan profesyonel yöneticiler nerelerdesiniz? Benim amatör futbolum neden buralarda?


 


Kavga, dövüş, sahtekarlık, kumpas ve hilekarlık… Bizi biz yapan değerlerimiz nerelerde kaldı? Her şey sadece vitrin mi, sadece kürk mü, içindekinin hiç bir değeri yok mu? Yazık gerçekten yazık. Bizi bu duruma getiren ne olursa olsun kazan. Kazanmak için doğruluktan fazlası ile ödün vermemiz, kendi evladımızı bile feda eder olduk bu kazanma hırsında. Pekala ne yapmamız gerekir! Çok basit futbolu futbol oynamak için yap. Futbolu futbol seyretmek için seyret. İyi hazırlan, saha içerisinde oyunu gerçek kuralına göre oyna, rakibine saygı duy, tekme atmadan önce empati kur, inan ki sahada önce sen oyuncu olarak böyle davranıp oyununa sahip çıkarsa, taraftar da bu gözle maç izler, takımını desteklerse, senin üzerinden nemalananlar zaman geçtikçe azalacak ve gerçek futbol gerçek kimliğine kavuşacaktır. Yeter ki isteyelim. Futbol oyununa sahip çıkalım. Temiz futbolla kalın, saygı ve sevgilerimle.


 


YAZI: KEMALETTİN DİRİK

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...