Perşembe, Ocak 30, 2014

Tarı: 6 maç kala takımı ligden çekmek istedim

Bu sene İstanbul 1.Amatör Ligde şampiyon olarak Süper Amatör Lige terfi eden Örnektepespor’un Başkanı Bekir Tarı, sitemize açıklamalarda bulundu.


26 yıldır Kağıthane temsilcisi Örnektespor’a hizmet veren ve son 4 yılda Başkanlık yapan, Başkanlığının ilk yılında takımı kurulan iyi kadroya rağmen küme düşen ve ‘bu başarısızlık beni daha da motive etti, doğru işler yaptık ve şimdi hak ettiğimiz yerdeyiz’ diyen Tarı, Yerel Futbol Sitesine Kulübünü anlattı.


 


Örnektepespor 1965 yılında kurulmuş. ‘Cezmi ağabey ve Abdülselam ağabeyle birlikte o dönemin büyükleri kurdular Örnektepespor’u. Geçenlerde yeni sahamızın temel atma töreni vardı. Cezmi ağabey Tekirdağ’dan geldi. Bu isimler çok kıymetli. Biz terbiyeyi onlardan aldık’ diyor Bekir Başkan.


 


“O’nu şimdi daha iyi anlıyorum”
Örnektepespor’un tarihinde birincilik kupası yok. Sürekli olarak centilmenlik kupaları alırdık, biz de Cezmi ağabeye sitem ederdik, ‘neden şampiyonluk kupamız yok” diye. Bu kupa daha onurlu, bu unvan daha güzel derdi hep Cezmi ağabey, şimdi o’na hak veriyorum.


 


“Ligden çekilmek istedik”
Bekir Tarı oldukça önemli bir açıklama yapıyor ve Ercan Kutlu’yu da şahit gösteriyor: “Biz Yönetim olarak liderken Örnektepespor’u ligden çekmek istedik. Lig devam ederken bazı hallere çok üzüldüm. Bu durum Hakemlerle falan alakalı değil, lütfen üzerlerine alınmasın. Bir durum oldu, ben çok üzüldüm. Buraya kadarmış dedim. Biz başarının şampiyonlukla eşdeğer olmadığını o anki tepkimiz ile vermek istedik. Şampiyon bir takım olarak değil, centilmen bir takım olarak bilinmek istediğimizden dolayı takımı ligden çekmek istedik. Sonra bu niyetimizi etrafımıza açtık, Kulübümün dışından sözüne inandığımız insanlara gittik, siz bu takımı çekmeyin, çocuklar şampiyonluğa gidiyor. Onların sevincini birlikte yaşayın dediler.”


 


“Bu iş parayla olmaz”
Biz 1 sene küme düştük. 60 milyar para harcadığımız halde küme düştük. Bu işi parayla olmayacağını o zaman anladık. Ondan sonraki sene lige giriyoruz. 10 tane futbolcu var, 10 tane de transfer var. Hoca 4 tane daha transfer istedik. Kulübe geldik, toplantı yaptık. A takımı kapatıyoruz dedik. Yönetimden 4 kişi olmaz dediler. O zaman Selçuk Hoca bizim 13-14 ve 15 yaş gruplarına bakıyor. Çocuklar kendi aralarından toplanmışlar geldiler bana “Başkan bizi A takım olarak Lige çıkart” dediler. Ben de Hocaya sordum kabul etti ama söz aldım futbolculardan; lig bitene kadar birlik ve beraberliğinizi bozmayacağınıza söz verin dedim. O sene biz son maçta İTÜ ile berabere kalsak şampiyon olacağız. 80’lere kadar 3-0 öndeyiz. 90.dakika kaybettik maçı. Takım çıkamadı ama biz onları şampiyon gibi ödüllendirdik. Diğer sene 1.Amatör Lige çıktık.


 


“1 sene yine çıkamadık”
1.Amatör lige çıktık yine genç kadro ile devam ettik. Güzel bir grup denk geldi. Haliç, Yıldıztabya, Irmakspor, Şirinevler, Topçular, Söğütlüçeşme gibi iyi takımlar var. Haliç ve Irmak bir üst lige çıktılar. Hiç üzülmedim çünkü çıkmayı hak edenler çıktı. Bu sene de şampiyon olduk. Bu işin gelişi tamamen Teknik Direktörümüz Selçuk İmamoğlu’dur.


 


“Gelecek sezonun planı hazırdır”
Eskiden mahallede top oynamış ağabeyleri takımın başına getirir Hoca yaparlardı. Ben alt yapıya Hoca arıyordum, bu bölgede kime sorsam bana hep aynı ismi verdiler. Gittik konuştuk, Bursa’da iyi bir izlenimi var. Futbol oynamış, kişiliğini herkes övüyor. Bu işin erbabı dediler. Selçuk Hoca bizim için Hocadan fazla. Adamlığından, kişiliğinden çok memnunum. Planlı ve programlı bir spor adamı. Şimdi ben eminim ki, gelecek sezonda Süper Amatör Ligde takımın programını bile hazırlamıştır. Bugün soralım, önümüze koyar. Ufku açık bir insan. Futbolcu ne kadar iyi olursa olsun, Hoca istemezse biz ilgilenmeyiz. Her şeyi Selçuk İmamoğlu’na bıraktık.


 


“Ben Başkan değilim!”
Bizde Yönetim bir bütündür. Sahada, Federasyonda Başkan benim. Maçlarda Başkan benim ancak Örnektepespor’da Başkan ben değilim. Ben bu Kulübün ağabeyiyim. Ben bu işin mutfağından geliyorum. Bizde tam bir aile ortamı vardır. Şimdi biz futbol oynayanları ben yarınların Yöneticileri olarak görüyorum. Onlara da söyledim, “güzel dostluklar kurun, ikili ilişkileriniz iyi olsun, biz bugün varız, yarın olmayacağız. Bu Kulübü sizler yöneteceksiniz” dedim. Bizim Kulübün aylık giderimi 5 bin TL civarıdır. Bizim Yönetimimizde çok kıymetli isimler var, isim verirsem bana alınır ‘söyleme’ der. Ama öyle güzel insanlar var ki Örnektepespor’da…


 


“Alt yapıda iddialı değiliz!”
Biz alt yapılarda iddialı takımlar kurmuyoruz. Biz sürekli olarak bir ufak yaş grubunu oynatırız. Agresif olmasınlar diye Hoca böyle bir karar aldı. Biz de saygı ile karşıladık. Genç takıma kadar böyle devam ediyor futbolcularımız. Yarışmacı olmasınlar diye böyle yapıyor Hocamız. Şimdi biz şampiyon olduk mahallede hava değişti. Bizim Kulüpte her siyasi partinin mensubu vardır. Amaç birdir, spora hizmet. Kulüp çatısı altında hep bir aradayız.


 


“Kağıthane’de bir Fazlı Kılıç gerçeği var”
Bizim en büyük şansımız Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’tır. Böyle bir insan var mı Allah aşkına sen biliyorsun, söyle gittiğin yerlerde. Anlat, Kağıthane’de bir Fazlı Kılıç var de… Bizim antrenmanlarımız saat 22.30’da bitiyor, bakıyoruz Fazlı Başkan çalışmayı izliyor. Yoldan geçerken iner ve takip eder. Davet ederiz, çocuklar mesaj atar ‘Başkanım antrenman var’ diye… Gelir, tam saatinde gelir, kibir yok, büyüklenme yok, hizmet var, şefkat var, tebessüm var. Böyle bir insan yok arkadaş. Başkanım olmayacak bir işe evet demez. Bizim sahamız Kağıthane’nin en eski sahasıdır. Cezmi ağabeyler kazma ile kürek yaptı bu sahayı. Bu sahanın bir takım sorunları vardı. Başkanımın bir sözü vardı, “ne zaman ecrimisil sorunu halledilir o zaman saha yapılacak” dedi. Biz de çok uğraştık, köprü yaptık Belediye ile Ankara arasında. Sorun bittiği gün Fazlı Başkan sözü verdi. Bizim Başkan birileri gibi atıp tutmaz. (İsim veriyor Bekir Başkan, 2 tane saha projesinden bahsediyor) ve soruyor, nerede bu tesisler? Maketini çıkarttı adam, televizyonda açıkladı, nerede bu tesisler? Fazlı Başkan Bazıları gibi şov yapmaz, icraat yapar. Biz Örnektepe mahallesi olarak, üç ilçeye yakınız. Mahallemin bir ucu Beyoğlu’na bağlı. Şişli ile sınırız ama biz her şeyimizle Kağıthaneliyiz. Şimdi bizim futbolu seven bir Başkanımız var, kıymetini de bileceğiz elbette. 


 


“Biz neyiz Bekir ağabey?”
2 tane kızım var benim ama 350 tane de oğlum var. “Bekir ağabey takımında kaç tane yetimin var?” diye sormuyorsun Biz varoşların takımıyız. Gariban bir semtin takımıyız. Benim Kulübümün imkanları belki çok iyi değildir ama sözümüzü sonuna kadar tutarız. Biz yetimlerin Kulübüyüz aslında. Benim bir evladım var şimdi askere gitti. Bu evladımı 3-4 sene önce bir gün çektim kenara ve sahada çalışan 3 kişiyi gösterdim, dedim ki “oğlum şu 3 kardeşini görüyor musun? Evet ağabey dedi.  Onlara sahip çıkacaksın, onları yanından ayırmayacaksın, onlara sen yardımcı olacaksın” dedim. Niye diye sordu, “onların üçü de yetim ve bana Allah’ın emaneti” dedim. Çocuk baktı gözlerime baktı, baktı… “Biz neyiz Bekir ağabey?” dedi. Bilmiyordum. O an başımdan aşağı kaynar sular aktı, gittim yanından ayrıldım, dayanamadım biliyor musun? Kaçtım oradan, ağlamaya gittim… Ben bu yüzden bu Kulübe hizmet etmek zorundayım, benim Yönetimimle bu zorluğa bu yüzden göğüz geriyoruz. Hep beraber yapıyoruz bazı işleri, yapmaya da devam edeceğiz.


 


“Para verdik sahadan zor kaçtık”
Geçmiş yıllarda bir anımız var. Seneler önce Ligin son maçında 8 puan farkla şampiyonluğumuzu ilan ettik. Final maçımızı Kasımpaşa Stadında oynamak istedik. Çim stattı. Rakibimiz de İlközenspor’du. Dolapdere’nin takımı. Federasyona başvurduk, o zamanın parası ile 2 bin lira yatırdık. Şimdi bu İlközensporlular semtlerinde tabela asmışlar. Örnektepespor ile şampiyonluk maçımıza tüm semtimizi bekliyoruz diye. Kasımpaşa’da kim varsa maça gelmiş, 1-1 berabere kaldık, turu atmak bir tarafta sahadan zor çıktık… Örnektepe ile şampiyonluk maçımıza yazmışlar ilanlara, Kasımpaşa taraftarı orada, darbukacılar gelmiş, tribün yıkılıyor. Galip gelsek vay halimize, gol atmamak için çok uğraştık o gün. Kavacık stadı bize Wembley gelirdi. Şimdi zaman çok değişti, bolluk var şimdi. Kağıthane’de bir tane saha vardı. Şimdi 8’nci sahamız yapıldı.


 


“Kağıthanespor’a Profesyonel Lig yakışır”
İçimizde olan bir yara var. Herkes bir aileye bakacak. Örnektepespor’un Profesyonel Liglerde oynama şansı az. Bizim görevimiz sporcu yetiştirmek olmalı. Kağıthane’de bir takımın Profesyonel olması gerekir. Bu da Kağıthanespor’a yakışır. Benim çocuğum neden başka takımlara gitsin, Kağıthanespor’a gitmeli. Hep birlikte Kağıthanespor’u Profesyonel Lige atmamız gerekir. Belediye Başkanına böyle bir proje ile gitsek, kabul eder ve destek verir. Belediye Başkanımıza hangi proje sunulmuş da Başkan hayır demiş. Şöyle olabilir mesela; Kağıthanespor'un Başkanı Fazlı Başkan'ın önerdiği bir isim olmalı ve diğer tüm Kağıthane Kulüpleri de bu takımda Yönetici olmalı. Kağıthanespor ilçe takımlarından kimi, hangi futbolcuyu isterse almalı. Ben böyle düşünüyorum.


 


"Hanımlara yönelik projelerimiz var"
Semti yaşatmak istiyoruz. Benim hedeflerimin arasında bayanlara özel bir alan yapmak var. Onlar bizim ablalarımız, annelerimiz. Onlara stat dahilinde bir yer yapacağız. Geçtiğimiz senelerde Başkan Yardımcımız Bayandır. Eczacı bir hanım vardı Yönetimimizde. Biz bugüne kadar Kulüp için çalıştık, didindik. Şampiyonluk falan önemli değil. Bir tane çocuk sokaktan kurtulmuşsa bunun sevabı bize yeter.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

1 yorum:

suat levent üzümcü 28 dedi ki...

baskan yüregını ve agzına saglık dusuncelerın ıcın senı canı gonulden kutlarız ***ikizler

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...