Salı, Ocak 28, 2014

'Evrak takibi yapması hiç etik olmadı!'

Nüktedan kişiliğinin yanı sıra, biperva konuşma tarzı ile dikkatleri çeken ve uzun yılladır Türk futbolunda söz sahibi olan Sayın Ekşioğlu’nun açıklamalarının son bölümü çok ses getirecek cinsten.



“Sendikalar beni ilgilendirmiyor”
Uzun yıllardır bu görevi yürütüyorsunuz, bırakmayı düşünüyor musunuz şeklindeki sorumuza Sayın Ekşioğlu “Burada kalmaya hiçbir niyetim yok. Eğer hakikaten güvenebileceğimiz arkadaşlarımız olursa neden olmasın. Benim burada olmam ya da olmamam hiç önemli değil. Mühim olan yaptığımız işi doğru yapmak. Beni sendikalar (ASKF) ilgilendirmiyor. Hiç ilgilenmiyor. Beni sadece insanların belden aşağı vurmaları ilgilendiriyor. Vurulmaması lazım belden aşağı. Dürüst insanların yüzüne konuşmak gerekir. Çok kırgınım bazılarına. Adam diye alıyorsun yanına. Bir yere taşıyorsun, seni ilk satan onlar oluyor. Bundan sonra yanıma alacağım adamın mümkün olduğu kadar Kulüpçülerden uzak olması gerekiyor.


Elimde 3 tane bomba var
Son haftalarda elimde üç tane bomba var. Zeytinburnu-Çankırı Maruf olayı, Elmalı-Heybeliada maçı ve İdealtepe-Acıbadem Üsküdar olayı gibi. Burada ben bir karar verirsem o gruptaki diğer takımları da ilgilendiriyor. Çankırı Maruflu futbolcu Perşembe günü geldi, Cuma günü akşamı da evrakları geldi. Konuyu takip ediyoruz.


“Maçları ben mi yöneteyim?”
Nişantaşı-Vardar maçını Feriköy’de FİFA Hakemi Mete Kalkavan yönetti. Adama laf ediyorlar. Olur bu böyle? Amatör Ligde Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Volkan Bayaraslan, Onur Karabaş maç yönetiyor. Daha ne istiyorsunuz? Daha ne yapayım, maçları ben mi yöneteyim? Hakemin çaldığı ya da çalmadığı düdükler bir tarafı memnun ederken diğerini etmeyebilir. Yunus Yıldırım, Trabzon’da Beşiktaş’ın lehinde çok düdük çaldı. Kimine iyi geliyor, kimine kötü geliyor.


“Hakemler raporları geç gönderiyorlar”
Sahada Yardımcı Hakem olarak görev yapan Mücahit Değirmenci’yi işaret ediyor Yemen Ekşioğlu ve “Mücahit’e çok kızdım. İl Hakem Kurulu Başkanına kızdım. Hüseyin Göçek amatör ligde maç yönetiyor, raporu Pazartesi sabahı aşağıya ulaşıyor. Diğerleri de öyle. Erdem İren’in maç raporları özel olarak geliyor. Pazartesi sabahı saat 9’da geliyor. Kulüplerin şikayetini aktarıyorum Başkan’a “Hakemin geç gönderdiği raporda neden Kulüpler olarak biz mahsuben ceza yiyoruz” dediklerini iletiyorum. Ekşioğlu cevaplıyor; Hiç birisi mahsuben ceza yemiyor. Hakem kırmızı kart gösterince otomatik olarak 1 hafta oynamıyor. 4-5 maçta böyle itirazlar geldi. Orada da posta ve vesaire diyorlar. Önemli olan raporun bana ulaşması. Bu Mücahit Değirmenci, Acıbadem Üsküdar’ın raporunu 15 gün göndermiyor. Acıbadem Üsküdar’ın raporu 15 gün gelmedi diyorlar. Kaç maç geçti diyorum, adama “2 maç geçti mi oynat” diyorum. Kulüpçü ben 2 maç dediğim için adamı 3’ncü maçta oynatıyor. Ama nasıl oynatıyor? Maçlardan bir tanesi ertelenmiş. Maç hiç oynanmamış. Futbol Müsabaka talimatı ortada. Kulüp yöneten bunu bilecek. Bilmiyorsa benim suçum yok! Hata benim değil, Acıbadem Üsküdar’ın…


“Ali Tanrıyaşükür evrak takibi yapmamalı”
Yemen Ekşioğlu bu gruptan tek takımı düşürecek, İdealtepespor Genel Sekreterinin bu olayda etkisi var’ şeklinde birtakım duyumlar oldu, bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? sorumuza "Şimdi benim de kulağıma geliyor. İdealtepe Genel Sekreterinin bu olayda müdahil olmasından ötürü bazı serzenişler var. Öncelikle ifade edeyim, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez’in bu olaylarla hiçbir alakası yok. İASKF Genel Sekreteri ve İdealtepespor Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür’ün şu hatası olabilir, dosyayı takip etmemeliydi. Hiç etik olmadı bu davranış. Silivri’den Tuzla’ya kadar bütün takımlar benim ve ben asla dosya takip etmem. Benim kapım herkese açık. Gelen derdini anlatır. Ben Ali ağabeyin yerinde olmuş olsaydım, aşağıdaki çocuklara (Orhan Saka Amatörler Evi çalışanlarını kast ediyor) değil de İdealtepespor’dan herhangi bir Yöneticiye ‘git evrakı takip et’ derdim. Biz yine aynı muameleyi yaparız. Benim bu konuda muhatabım Ali Tanrıyaşükür değil İdealtepespor. İdealtespor’dan bir itiraz geldi, aynı Zeytinburnuspor’dan gelen itiraz gibi. Ben Kulübe bakarım, benim için camialar önemli, şahıslar gelip geçici. Karacaahmet’te, Eyüp’te, Zincirlikuyu’da yeri dolmaz denilen bir sürü insan yatıyor. Ben de vazgeçilmez değilim. Bir insan hatayı kendisini en güçlü zannedince yapar. Türkiye’nin fotoğrafını çek anlarsın, sporda ve siyasette… Bana kimse dokunamaz, benimle kimse uğraşamaz, ben imparatorum, ben iktidarım dersin gidersin. Bana sen imparatorsun diyorlar, hayır ben halkım.


“Seçim zamanı gelsin, dostlarımı ararım”
Benim sendika seçiminde kimse ilgilendirmiyor. Benim gönlümde de bir aslan yatıyor. Günü geldiğinde birinci derece arkadaşıma ‘git oraya oyunu kullan’ derim. İstanbul’da 700 Kulüp varsa 300’ü beni dinler. Benim kimseye kötülüğüm olmadı, herkese iyilik yaptım ben. Bazıları diyor ki, ‘Yemen Bey, sen bazı takımların katılım parasını ödüyorsun’. Evet kardeşim ödüyorum ama bunu seni ilgilendirmez. Ben kendi paramı veriyorum. Paramın kahyası mı sen? Ben neye üzülüyorum, adam katılım parasını bana ödettiriyor. Ardından 10 tane transfer yapıyor. Ben buna üzülüyorum. Beni keriz yerine koyuyorlar. Ben bu yüzden hıyarım. Profesyonelde idareciler neyse amatörde de aynısı oluyor. Trabzon Başkanı ile Sivas Başkanını konuşmalarının kalitesizliğini gördün. Ben bu konuşmaların aynısı amatörde çekiyorum. Onun için benim amatör yönetim benim için kutsal insandır. Çünkü onlar kahraman değil, daha öte bir kelime lazım ama bulamıyorum onlar için.. Bak sana isim vereyim, Çengelköyspor’un Başkanı, Tuna’nın Başkanı, Kazım Karabekir Mevlana’nın Başkanı. Kaynarca'nın Başkanı Eşref Şeneroğlu, İbrahim Mamat, Çatalca’da Rıfat Baba, İncirtepenin Başkanı, Sultanbeyli’de Sait, Riva’da Öztürk Pekin, Çubuklu’da Coşkun, Paşabahçe’de Bahattin ağabey. Örnektepe’de Bekir, Kağıthane’de Hasan Cevahir. Hasan Cevahir’i görüyorsun, neler yapıyor. Beşyüzevlerden Mustafa Koral. Bu arkadaşlara bugün Profesyonel takımları teslim etse futbol daha iyi hale gelir.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

16 yorum:

Mehmet ali dedi ki...

Sayin editor ellerine saglik cok guzel bir roportaj olmus.ellerine saglik

Sinan ozbay dedi ki...

Super olmus elinize saglik. Sayin Yemen Eksioglu nun dusunce tarzi da ortaya cikmis oldu. Padisah ya beyefendi kendinden sonra geleni tayin edecek. Guvenecek biri olursa birakacakmis. Hadi ya. Ayrica hakem raporlarinin gec gelmesinden sikayet etmis. Bu seneki Esen Bayburt Adalar macinin dosyasini ptesi sabahi nasil karara bagladin hangi raporla. Artik nolur git Yemen Bey.

yalova dedi ki...

Bu adam Aziz Yıldırıma çok laf etti diktatör diye.,Kendisi hiçte ondan aşşagı kalmıyor..

yalova dedi ki...

Bu adam Aziz Yıldırıma çok laf etti diktatör diye.,,Kendisi hiçte ondan aşşagı degil...

Futboldan soğuduk.. dedi ki...

Sayın yemen ekşioğlu ?? Hep ben hep ben bir kişi iyi yaptığı için doğru ve düzgün olduğunu düşünüyorsa bunu kendi değil insanlar dike getirmeli.. Kendinizi yüceltmek yerine mütevazi olmayı deneseniz ?? Ayrıca bu idealtepe ile alakalı yorum yapıp bir tarafın tutumunu eleştirmeniz süreç devam ederken ne kadar doğru padişahım.. ? Koskoca idealtepespor un savunucusu veya tarafı araştıranı yokmu sanıyorsunuz da bu kadar rahat ali tanrıyaşükür ü eleştiriyosunuz ğstelik süreç ile alakalı bitmiş birşey yokken şüphe uyandırıyosunuz... Düşmeyi hakeden bi takım var ortada sizin ile alakalı oynat kelimesi var diye ortada kendinizi çekmeye calısmayın alınacak kararlar ortaday iken bu demeçi saçma buluyorum kurallar çerçevesinde yapılacak şey belli cezalı oyuncu oynatıyorsan Cezasını çekersin!!! Yok takıp yapmamalı yok su yok bu artık alınacak doğru kararı alın!!!! PADİŞAHIM...

Futbol dedi ki...

Üsküdar acıbadem kulübü ile olan yakınlığınız bilinmekte sayın yemen ekşioğlu. Üsküdar acıbadem spor kulübü cezalı oyuncu oynattığı için küme düştü ve idealtepespor kümede kaldı. Ali taşanyürek hakkında yaptığınız yorum da hiç hoş değil. Ali taşanyürekin yaptığı bir yanlış yok ortada.

Futbol2 dedi ki...

Sayın Ekşioğlu, tff genel sekreteri Ali Tanrıyaşükür' ün yaptığı her hangi bir yanlış yok ortada. Ali Bey' e bulunan yakıştırmalar çok çirkin.( birilerini adam sanıyorsun yanına alıyorsun seni ilk satan o oluyor gibi)
Üsküdar Acıbadem değilde başka bir kulüp kaçak oynatsaydı eğer aynı tepkiyi verir miydiniz ? Bizler bunu merak ediyoruz. Üsküdar Acıbadem ile olan yakınlığınızı biliyoruz

tarafsız dedi ki...

sayın Ekşioğlu ortada bir yanlış oldugunu sizde biliyorsunuz Acıbadem Üsküdar klübüne yakınlıgınızı biliyoruz ortada bir gerçek var bunu göz arda etmeniz mümkün değil burada Ali beye saygısızlık yapılmıştır. Ali beyin hiçbir suçu yoktur Acıbadem Üsküdar düşmelidir. Saygılarımla..

Idealtepespor dedi ki...

Sayın editör öncelikle bir grupta iki takım küme düşüyorsa bu federasyon baskanın takımı da olsa düşer ki idealtepespor süper amatörden düşen bir takimdir Buda demektir ki kimin takımı olduğunun önemi yok. Eksioglunun açıklamasına gelince evrak takibini zaten İdealtepenin yöneticileri yaptı itiraz dilekçesini kim vermiş bankaya paraya kim yatırmış gelip sorunu kom söylemiş madem dürüst açıklasın eksioglu insanları itam altında bırakmasın .Cezali topçu oynatan kulüp birilerine yakin diye diğer kulüpler hakkını aramayacak mı ? Madem öyle açıklasın esame listesini 6 puan silmesi gerekirken ahbap çavuş iliskisinden ötürü niye 3 puan sildiğini söylesin

İdeltpespor dedi ki...

Idealtepespor bugüne kadar ne çektiyse Ali tanriyasukurun dürüstlüğünden temiz kalma mücadelesinden çekti siz her takımı eşit tuttuğunuzu söylüyorsunuz Ali bey i̇dealtepeyi hep bir geride tuttu sizler bile farkindasiniz hemde öyle farkindasiniz ki bu gun bu kulüp hakkını istediğinde şaşırıyorsun İdealtepenin degerlerine sahip çıkılması size talihsiz açıklamalar yaptırıyor çünkü bugüne kadar Ali bey federasyona leke gelmesin diye hep gerek yok canları sagolsun bosverin dedi ama artık bizler bu kulübe sahip çıkıyoruz kimseden yakınlık veya torpil istemiyoruz hakkımızı istiyoruz ve kimse de hakkımızı almamıza mani olamaz haklı bir mücadele veren kulubu tebrik edip hepimizi kandirip cezali topcu oynatan kulubu kinaminiz lazımken yaptığınız bu açıklama cok manidar unutmayın Haksızlık karşısında susan dilsiz seytandir bizler sizin şeytan olmadıgınıza inanmak istiyoruz yaptığınız açıklamayı düzeltip dogru br açıklama yapmanız bekliyoruz sayın eksioglu

yorumcu dedi ki...

Sayın ekşioğlu 2 maç ceza alan bir oyuncu 1 maç oynamayıp,diğer kalan maçlarda oynuyorsa bunun cezası nedir?(Cezası bitmeden Oynadığı bütün maçlardaki aldığı puanlar silinir) Tff il temsilciğini görevini yapmaya davet ediyorum.
HIRSIZI YAKALAYAN POLİS Mİ SUÇLU OLDU ŞİMDİ?

yorumcu dedi ki...

İL TEMSİLCİLİĞİ KENDİSİNE ÇOK GÜVENİYORSA ATAMAYLA DEĞİL,SEÇİMLE GÖREVE GELMEYİ İLKE EDİLMELİ,AYNI TÜFAD VE ASKF SEÇİMLERİNDE OLDUĞU GİBİ...

İdealtepelii dedi ki...

Yemen eksioglunu kınıyorum böyle bir açıklamayı niye yaptığını cok merak ediyorum Ali tanriyasukur Yemen bey ve çevresindekiler gibi torpil , para veya siyasi uzantılarından o makamda oturmuyor itibarından ötürü orda oturuyor bu açıklamayı medyatik olmak icin yaptığını düşünüyorum Ve düşününce ona kızmıyorum herkes itabiri , dürüstlüğü ve dik durusuyla biryere gelemez baksanıza koltuğunu bile yapabilcegine inandığı biri olursa birakcakmis demokrasinin son ornegi seni . Sen yapabiliyorsan herkes yapar sayın baskan merak etme

İDEALTEPESPOR !!!!!!!!!! dedi ki...

SAYIN YAMAN EKŞİOĞLU SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Volkan Bayaraslan, Onur Karabaş gibi hakemler amatörde maç yönetiyor diye övünüyosunuz ya bazı şeylere göz dumdukdan sonra adaleti sağlıyamaktıkdan sonra onların maç yönetmesine gerek yok

Yediremdiler dedi ki...

Allah’in sopasi yoktur islerinizi futbol oynayarak degil kağit parcalariyla ilerletiyorsunuz simdi soyleyinde tff ye icerdekilerine idaeltepeyi kurtarsin baska seyleri yapiyorlar dusmesin etmesin diye tff sana sesleniyorum kufur eden taraftarin ve kuluplerin oyuncularin tescilini yakarim diyorsun idaeltepeacinda acibadem usk macinda tff eksioglu tatar ve bunun gibi yoneticiler vardi kulaklariniz duymustur cok çınlamistir.Taraftarlarin kufurlerini ne oldu yapsana bise görelim ama tabi olmaz idaeltepe hic olur mu

Murat. UnAl dedi ki...

Bu ısfıdın daha basına neler gelecek Allah elllerinı ayaklarını bırbırıne dolayacak sıkeyı bılıyorlar bır sey yapmıyorlar Yemen Eksıoglu sıke var ben bılıyorum dedıgı halde yapmıyor ıstanbulun patronunum dıyorsun bıze odanda 3 4 kulubün baskanın yanında dıyorsun ben bılıyorum o meşhur lafını kullanarak dıyorsun amA kılını kımılldatmıyorsun almA fıkırtepenın ahını cıkar aheste aheste

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...