Pazartesi, Ocak 27, 2014

Süper Amatör play-off başlarken

Tecrübeli kalem Orhan Budak, yakın zamanda başlayacak olan İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu maçlarını yorumluyor...



İstanbul Süper amatör lig maçları yedi grup olarak oynandı ve bitti. Şimdi yepyeni bir heyecan başlıyor. Tribünler profesyonel lig takımlarını kıskandıracak şekilde coşkulu olacak şekilde dolacak. Çalıştırdıkları takımları play-off'a taşıyan genç teknik adamların bazıları başarılarına rağmen takımlarından ayrıldılar yerlerine yeni teknik direktörler geldi. Bu başarıyı paylaşamayan bir durumu anlamak zor ama kulüplerin yöneticileri karar verdiğine göre yapacak bir şey yok. Başarılı kadrolar takviye ediliyor ve kısa bir süre sonra başlayacak olan İstanbul Play-Off maçlarına şimdi kadro ve beyin olarak futbol severler hazırlar. Bazı gruplarda ilk iki haftalar önce belirlenirken bazı gruplarda çekişme son düdüğe kadar sürdü. Temiz bir lig, dostluk içersinde geçen müsabakalar izledik. Bazı kulüpler alt yapılarından takviyeli kadrolarıyla mücadele ederken kimileride dış transferler ile lige devam ediyorlar.


Şimdi federasyonun belirlediği belli statlarda oynanacak müsabakalara bir göz atarsak oynanacak maçlara yürek dayanmaz. Leventspor özlemini çekmekte olduğu play-off arzusuna bu sezon sevgiliye kavuşur gibi kavuştu, bütün sevgisiyle sevgiliyle BAL'da düğün yapmak istiyor. (İki sezon önce de play-off'a çıkmışlar, baraj maçında Sultanbeyli Belediyespor'a yenilmişlerdi) Erokspor ve Nişantaşı FK bir sene içinde iki lig şampiyonluğu yaşadılar ama Nişantaşı oynadığı 24 müsabakanın son dakikasında bulduğu gol ile Play-Off'a kalırken Erokspor çok daha rahattı. Şimdi biri can havliyle geldiği ligde tecrübeli kadrosu ile mücadele edecek takviye yaparlar mı bilemeyiz ama heyecanları kendilerini formda tutacaktır.  Erokspor  artık gelmiş olduğu bu noktadan sonra BAL yolundan son dakikaya kadar  dönmeyecektir.


İFA, Çengelköyspor, Feriköyspor  geçen senenin hüsranını bu sezon Play-off'larda yaşamamak istiyor. Taraftar olarak göz dolduran bu kadrolar tribün şenliğini futbol olarak sahaya yansıtmalılar. Bir de sinirlenmeden ceza almadan maçları bitirmeleri önemli. Bunun acısını İFA Spor haklı da olsa acı bir şekilde çekti geçen sezon. Feriköy  başarılı kadrosunu yöneten teknik direktörüyle yollarını ayırdı, Play-Off'a yeni teknik direktörüyle devam ediyor. Çengelköy ise geçen sezon play-Off'un hayal kırıklığı takımıydı aynı şansızlığı bakalım yaşayacaklar mı veya bu şansızlığa izin verecekler mi?


Kartal Belediyespor iki sezon önce yaşadığı talihsizliği yaşamak istemeyecektir. Son dakikada Play-Off'tan uzakta kalmıştı ama şimdi takviyeli kadrosuyla iddialı. Sarıyer Yenimahalle sezon başından beri hedefini belirledi ve başardı. Güçlü kadrosu coşkulu taraftarı ile lige renk vererek başarılı olmaları kaçınılmazdır bence. BAL'a renk katacak olan Avcılar Belediyespor  çok işler yapacaktır. Avcılar ilçesi amatör değil profesyonel olmalıyız diyor yıllarca.


Albayrakspor tesisleriyle yatırımları ile amatörlüğü kabul etmiyor ama bir türlü de bir üst lige çıkamıyor. Bu sezon başarıyı yakalamak isteyeceklerdir. Modafen ve İncirtepe kurtlar sofrasından puanları toplayarak hedefleri olan Bal Ligine yükselmek için çarpışacaklarnı biliyorlar.


Küçükköyspor 'artık yeter' diyerek toparlandı. Taraftarıyla bütünleşen Yeşil-Siyahlılar BAL'a yükselmek için hata yapmaksızın mücadele etmeye çalışacak.


Süper amatör lig maçlarının birçoğunu izlemek için bizler de aylarca bu ligin takipçileri olduk basın mensupları olarak. Önümüzde mükemmel mücadeleler var. Bilhassa bu sezon oynan maçlar olaysız geçti diyebilirim. Hakemlerimizle, stat görevlileri ile, federasyon temsicileri ile başarılı bir Süper Amatör Lig bitti. Hemen hemen her maçta dostluk kazandı. Play-off maçlarında öncelikle dostluk kazansın derim. Bizim görevimiz  sizlerin haberlerinizi sevdiklerinize yani taraftarlarınıza iletmektir. Taraftarlarınız ile bütünleştiğinizde harika görüntüler oluşuyor.  Mutlaka bir lig daha başlayacak belli sayıda takım başarılı olup bir üst lige çıkarken diğerleri  aynı lige devam edecekler. Play-Off heyecanın yaşamak  duygusu ve başarılı olmak arzusu her sporcu da yönetici de teknik adamlarımız da yaşamakta. Hakemlerimiz mükemmel. Şimdi artık sözün bittiği yerdeyiz. Mücadele edecek takımlarımıza play off maçlarında profesyonel lig yolunda başarılar dilerim.


YAZI: ORHAN BUDAK

8 yorum:

sariyer in sesi dedi ki...

Bomba transferle geliorz sariyerimmmmm oley 10 transfer var galatadan oguz resitpasa mustafa yalovadan erdal ,mehmet damlaspor sezer,levent bagcilar emre baglarbasi burak cayirbasi arda bahcekoy hepsi kendi takımlarinda 11 oynayan adamlar

Amaç Şenozan dedi ki...

Orhan Ağabey,Bölgesel Amatör Lig'e terfi için play-off müsabakalarının dördüncüsü olacak(2010-2011,2011-2012,2012-2013,ve bu sezon oynanacak olan 2013-2014 sezonu)...4 sezondur oynanıyor ve Levent 3 kez oynadı,sadece geçen sezon 1 puanla çıkamadı.Dolayısıyla sadece iki sezon önce çıkmadık:)Saygılar ağabey...Klasman maçlarına hazırlanan diğer 13 güzide takıma da kulübüm ve şahsım adına başarılar dilerim.Umarım bütün müsabakalar dostça,fair-play çerçevesinde ve futbolcu kardeşlerim için büyük sakatlıklar olmadan neticelenir.

hüseyin dedi ki...

sarıyer yenı mahalle cok önemlı bir transferi bitirdi son maclarında baglarbasında oynayan sag kanat oyuncusu sarı buragı renklerıne kattı hepımız izledikki bu cocuk cok yeteneklı ve fırtına kadar hızlı BASARILAR SARIYER YENI MAHALLE.

memati bas dedi ki...

1=levent 2=kartal belediye 3=erok 4=cengelkoy 5= yanimahalle 6kucukkoy 7 ferikoy 8=modafen9=albayrak 10=nisantasi 11=ifa 12=incirtepe 13=avcilar olur

OFLU dedi ki...

Umarım bu mükemmel maçları iyi stadlarda izleriz.
Avcılar Firuzköy stadı, Zeytinburnu Merkezefendi Stadı, Namıksevik stadı Esenyurtdaki 2 Stad da çok iyi Favorilerim

Ama en az 2 maç Selimiye de oynanacaktır.

akd dedi ki...

Hiç bir ilçe emniyet müdürlüğü sahalarında yükselme grubu maçı istemiyor

IFA ZEYNEBIYE dedi ki...

Bu sene sampiyonn olduk ve inşallah play off da şampiyon olacağız . taraftara konu gelince biz cemaat takımımız bu yüzden hiç bir kulüp bizi sevmiyor . bize yapılan haksızlık göz yumamayiz . Hakemler her bizim aleyhimize maç yonetmektedir. Bundan hep sikayetciyiz ama hiç adaletli olunmadi. yeri geldi silahlarla büyük bıçaklarla tehdit ugradik ama bizim sahamizda kimseye şiddet uygulamadik. sözlerim bu kadar değil ama anlatırım roman olur . sadece herkes haddini bilsin

AMATORUN KRALI HER ZAMAN IFA

C.U. Tuncay

Malik Eşter dedi ki...

DELİKANLI İFA TARAFTARI KÜFÜRSÜZ ONURLU DURUŞUNU YİNE GÖSTERECEKTİR SIKINTI YOK ELHAMDULİLLAH

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...