Perşembe, Ocak 30, 2014

Sarıgül: 2 yılda 17 futbolcumuz Profesyonel oldu

PTT 1.Lig temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Altyapı Gençlik Geliştirme Programı Teknik Sorumlusu Mustafa Sarıgül, yaptıkları çalışmalar ile her geçen gün daha duruma geldiklerini söyledi.



1017295_10151728097404275_105917797_n
Son yıllarda alt yapıda ciddi çalışmalar yapan ve hem kendi A takımına hem de diğer birçok Profesyonel takıma oyuncular veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor Altyapı Gençlik Geliştirme Programı  Teknik Sorumlusu Mustafa Sarıgül ile turuncu-lacivertli ekibin alt yapısını konuştuk.


1386701876
Uzun yıllar amatör ve Profesyonel olarak futbol oynayan ve yine Teknik adam olarak yıllardır Türk futboluna hizmet eden Mustafa Sarıgül, 2 sezondur İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da görev yapıyor. Başarılı Teknik, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Balat’ta bulunan Alt yapı Tesislerinde  PTT 1.Lig temsilcisinin alt yapısındaki çalışmaları anlattı.


1386447316 
Celalettin Deniztoker’in Alt Yapı Sorumlusu, Can Albayrak’ın ise Tesis Sorumlusu olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da 8 Teknik Sorumlu ve 2 de Kaleci Antrenörü bulunmakta.


IMG_8184 
Deniztoker tüm işlerin başında
Bu kadro şu isimlerden oluşuyor: Celalettin Deniztoker (Futbol Altyapı Branş Sorumlusu), İsmail Demirci (A2 Takımı Teknik Sorumlusu), Memduh FİDAN (U19 Takımı Teknik Sorumlusu), Gökhan Bölükbaşı (U17 Takımı Teknik Sorumlusu), Uğur Balcıoğlu (U16 Takımı Teknik Sorumlusu), İbrahim Karabayraktar (U15 Takımı Teknik Sorumlusu), Hakan Bozdağ (U14 Takımı Teknik Sorumlusu), Nidai Kaya (U13 Takımı Teknik Sorumlusu) ve Erbil Gündüz (U11 ve Hazırlık Grubu Teknik Sorumlusu) ile kaleci Antrenörleri olarak da Adem Yıldız ve Ünal Odabaş görev yapıyorlar.


1371461951 
En uzun süre İBBSK’de forma giydi
Mustafa Sarıgül futbola Feriköy’de başladı, 3 sezon sonra geçtiği Muradiye Gençlerbirliği’de 4 sezon oynadı. Sonra Profesyonelli başladı ve 8 senesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da, 4 sezon Eyüpspor’da 1 sezon da Beykoz’da olmak üzere 14 sene Profesyonel olarak futbol oynadı. Antrenörlük ise Pendikspor, Darıca Gençlerbiliği, Balıkesirspor, Kocaelispor, Eyüpspor, Boluspor, Göztepe ve tamamı Profesyonel takım Antrenörü olarak görev yaptı ve şimdi  ‘evim’ dediği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da.


1364141693 
“Alt yapımızı model haline getirmeyi hedefliyoruz”
Sarıgül yaptığı açıklamada "Amacımız alt yapımızdan Türk futboluna yeni yetenekler çıkarmaktır. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Her kategoride milli takımlara oyuncu veriyoruz. Hocalarımız ise okul maçları dahil amatör maçları takip ederek yetenekli oyuncuları belirliyorlar. Burada keşfettiğimiz oyuncuları da kadromuza katmak için çalışıyoruz. Bize bu konuda destek veren amatör kulüplerimize ise camiamız adına teşekkür ediyoruz. Son yıllarda A takımımıza sürekli olarak yeni oyuncular veriyoruz. Bu yıl ve gelecek yıllar için amacımız bu isimleri arttırmak olacaktır. Alt yapımızı model haline getirmeyi, kaliteli, yetenekli, yıldız oyuncuları bulmak ve yukarıya çıkartmayı sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Hedefimiz en iyi futbol akademileri arasında yerimizi almak. Bizden önce Kulübümüzde görev yapan Hocalarımıza da verdikleri büyük emekler için teşekkür ederiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bize iyi bir nesil bıraktıkları için Hocalarımıza minnet duyuyoruz. Ayrıca yine Kulübümüzde görev yapmış olan Doktor, Masör, Fizyoterapist, Beslenme Uzmanı ve malzemecilerimizi de unutmak olmaz. Onlara da teşekkür ederiz” dedi.


1384180062 
“Ailesine bakmaları bizim en büyük sevincimiz”
Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü: 8 sezon futbol oynadığım, kaptanlık yaptığım ve çok güzel günlerimin geçtiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a Teknik Adam olarak geri dönmek ve gençlere hizmet etmek çok güzel bir duygu. Daha önce Profesyonel olarak yaşadıklarımı, bilgi ve birikimlerimi burada aktarıyorum. Daha önce Pendik’te çalıştığım zaman öğrencilerim olan ve şimdi A takımımızda başarılı ile forma giyen Ömercan Sokullu ve Zeki Korkmaz’ı ilk antrenmanlarına ben çıkartmıştım. Yıllarca Süper Lige ve mili takıma birçok oyuncu verdik. Emeğimizin geçtiği futbolcuların üst liglerde oynaması, para kazanmaları ve ailesine bakması bizim en büyük sevincimiz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da hedefimiz tek hedefimiz karakterli oyuncu kazandırmaktır.


1370176492 
“2 yılda 17 futbolcum Profesyonel oldu”
Göreve geldiğimiz iki yıl süresinde milli takımlara 6 tane oyuncu verdik. A takımımıza 2 oyuncu (Kaleci Faruk Çakır ve Budak Nasırov). Diğer oyuncular ise söyle: Elazığspor’a 1 oyuncu (Erol Erdal Alkan), Kırıkhanspor’a 3 oyuncu (Muhammet Enes Demir, Emircan Altuntaş, Nurullah Çelik) İskenderunspor’a, 2 oyuncu (Murat Paruli, Abdülkadir Şeyhmus Aksu) Tepecik A.Ş.’ye 2 oyuncu (Murat Coşkun) İstanbulspor A.Ş.’ye 2 oyuncu (Kubilay Çatal ve Eşref Korkmazoğlu) Gümüşhanespor’a 1 oyuncu (İbrahim Akdağ) Karagümrük’e 1 oyuncu (Orkun Özdemir) verdik. Silivrispor’a 1 oyuncu verdik (Özer Elcili), Anadolu Üsküdar 1908’e 1 oyuncu verdik (Rıza Gül). Ankara Demirspor’a 1 oyuncu verdik (Bahri Ekinci) , BUĞSAŞ’a 1 oyuncu verdik (Kudret İleri), Nilüfer Belediye’ye Mustafa Çeçenoğlu’na verdik. Galatasaray’a da İbrahim Demirboğa’yı verdik. Bu oyuncuların tamamı Profesyonel oldu. Bu oyunculardan 6 tanesi kiralık olarak verildi.


1383491947 
“Tercihlerimiz İstanbul içinden oluyor”
Alt yapılarda bir taraftan oyuncu yetiştirmeye devam ederken, diğer aradığımız özelliklere uygun yeni sporcular katmaya devam ediyoruz. Genelde İstanbul içinden futbolcuları tercih ediyoruz. Hocalarımız amatör maçların tamamı takip ederek yeni oyuncular kazandırmaya çalışıyoruz. Akademi maçlarımızı Balat’taki kendi tesisimizde, Elit Lig maçlarını ise Albayrak tesislerinde oynuyoruz. Tesisimizde Fatih ilçesindeki amatör kulüplere de destek oluyoruz. Fatih Amatör Kulüpler Birliği ile sürekli birlikte hareket ediyoruz, iş birliği içinde çalışıyoruz. İlçemizdeki amatör Kulüplerin tesislerimizden de faydalanmalarını sağlıyoruz. Şu anda mevcut iki sahamızın da zemini yenilendi ve daha iyi hizmet erebilir hale geldi. Duruma getirdik. Amatör takımlara yine antrenman için geldiklerinde kullanmaları için soyunma odaları yaptırdık. Bazı oyuncularımızı hem Fatih ilçesi hem de Beyoğlu ilçesindeki bazı amatör takımlara gönderdik ve pilot takım mantığı ile değerlendiriyoruz.


1387731286 
“Yaşında şüphe olanı oynatmıyoruz”
Kulübümüzün prensipleri gereği maç kazanmaktan ziyade oyuncu kazanmaya tercih ediyoruz. Şampiyonluklar bizim için asla önemli değil. Bizim ilkemiz önce A takımıza ve Türk futboluna ve milli takımlara karakterli ve yetenekli oyuncular kazandırmak. Ayrıca kulübümüzde normal yaşında oynandığı şüphesi gördüğümüz ya da başka bir tabirle yaşında oynama yapılan sporcuları asla kabul etmiyoruz.


IMG_8209 
“Ağlayarak maç izledim. O günü unutamam”
Ve son söz İstanbul Büyükşehir alt yapısı denilince akla ilk gelen isimde. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un her şeyi olan ve her sabah 08’de başladığı mesaisini kimi zamanlar gece yarılarına kadar Balat’ta sürdüren, tesislerin etrafı dahil olmak üzere çevre düzenlemeleri, sahaların durumu, oyuncuların okul, aile gibi hassas konuları ile ilgilenen, bunun yanında sürekli okul ve amatör maçlarını takip eden adeta bir futbolcu tarama hocası gibi yeni oyuncular arayan, futbolcuların tabiri ile Can Baba’da...  “Balat’ta bulunan ve yenilenen tesislerimizde antrenman öncesi ve sonrasında sporcularımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir tesisimiz var” diye söze başlıyor emektar Yönetici… Can Albayrak, 13 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Tesis Sorumlu olarak görev yapıyor. Yaşadıklarını anlatıyor Albayrak: Çok güzel çocuklar yetiştirdik burada. Bu, tarifi mümkün olmayan bir duygu. Bizim en büyük artımız Yönetimimiz. Allah razı olsun her zaman yanımızda oldular. Burada bir ailevi gibiyiz. Hepimiz işimizi zevk alarak yapıyoruz ve her gün daha fazla çalışıyoruz. Burası tam bir aile ocağı. Yukarıya çıkan (Profesyonel) bir çocuk olursa seviniyorum, kendi öz evladım Profesyonel olmuş gibi seviniyorum. A takımda işler iyi giderse burada her şey daha güzel oluyor. Çocuklarım iyi bir yere gittiğinde mutlu oluyoruz. Peki hiç unutamadığınız bir an diyoruz; “2006-2007 yılında İzmir’de Süper Genç takımımız Atatürk Stadında Alanyaspor’u 3-0 yenerek Türkiye Şampiyonu olduk. O gün maçı ağlayarak izledim. O günü unutamıyorum. O kadrodan Mahmut Tekdemir şimdi A takımın kaptanı olarak oynuyor. 13 yıldır buradayım ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da ve alt yapıda olmaktan gurur duyarım. En çok da en küçüklerin maçlarını seviyorum, onların mücadele etmeleri beni başka dünyalara taşıyor. Çocukların eğlenmesine ve futboldan keyif almasına vesile oluyorsak ne mutlu bizlere. Ben tam 5 Başkan gördüm, hepsi de birbirinden değerli insanlar. Ve tamamı da alt yapıya büyük önem veren isimlerdi. Beni burada tutan da zaten bize gösterilen ilgi ve teveccüh. Şimdi Celalettin Deniztoker ile birlikte çalışıyoruz. Celalettin Başkan da her derdimiz ile ilgileniyor, bize bir ağabey gibi dost gibi yaklaştı sürekli olarak. Tüm çalışanlar adına hepsine teşekkür ederiz.” diye sözlerini noktalıyor.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.