Çarşamba, Ocak 15, 2014

İnanç: Kulübümüze kimse leke sürmeye kalkamaz!

Kadırgaspor'un Başkanı Cemalettin İnanç ile çok konuşulan ve halen gündemi işgal eden Kadırgaspor-Esen Bayburtspor maçını ve Fikirtepe Dumlupınar'ın iddilarını sorduk.  10 yıldır bordo-mavililerin Başkanı olan İnanç, Cuma akşamı yaptığımız görüşmede oldukça samimi cevaplar verdi.



İstanbul Süper Amatör Lig 7.Grupta iki hafta önce oynanan ve Kadırgaspor'un 3-2'lik galibiyeti ligde kaldığı Esen Bayburtspor maçı sonrasında ligden düşen Fikirtepe Dumlupınar, "şike" iddiası ile bu maçın TFF nezdinde araştırılmasını istemişti. Kadıköy temsilcisinin yasal yollardan yaptığı başvuruyu TFF dikkate aldı ve konuyu inceleme aldı. 30 yıldır sporun içinde olan birisi olarak turuncu-siyahlıların TFF'ye yaptığı başvuru evraklarını gördükten sonra ben de bu maç ile ilgili bir soruşturma açılacağı hissi uyanmıştı. Tabii bu soruşturma başladığında tüm evraklar masaya yayılacak. Adı geçen herkes TFF tarafından dinlenecek. Kadırga Başkanından tutun da, Kadırgayı seven birkaç kişiye kadar. TFF İstanbul İl Başkanlığında görevli olan bu maçı yerinde izleyen 2 kişi ile birlikte Namık Sevikte'ki maçı izleyen Fikirtepe Dumlupınarsporlu Yöneticiler, maça gelmemiş olsa dahi Esen Bayburt Başkanı, Esenyurt ekibin Teknik Direktörü Osman Kibar ve Yardımcı Antrenörü ve hatta birkaç futbolcusu da bu soruşturmada ifade verirler. Fikirtepe Dumlupınar maçı nedeniyle Adalarspor Teknik Direktörü Zeki Ersoy ve Yönetici Aydın Kar'ın da, Kadırgalıların iddiaları nedeniyle ifadesi alınır. Son maça eksik çıkan (Avcılar Belediye maçına da eksik çıktılar) Zara Ekinli Yöneticileri, Kadırga-Esen Bayburt maçının Hakemi ile Yardımcıları ve maçın Hakem Gözlemcisi bile dinlenir... Hatta ben de eminim "bu kadar haberden sonra kesin beni de dinleyecekler" diye düşünüyorum. Ben bu olayda herkesi dinledim. Haber olabilecekleri yazdım, sadece Adalarspor Teknik Direktörü Zeki Ersoy'un açıklamalarını yazmadım çünkü Zeki Ersoy'un iddiaları birisini (bir Antrenör) doğrudan adli yargıya taşır.


"Osman Kibar ile maç izledik"
Kadırgaspor Başkanı Cemalettin İnanç'ın açıklamalarını aşağıda okuyacaksınız. Ben, Başkan'a bir kaç soru sordum ve cevaplarını sizinle paylaşıyorum. Fikirtepe Dumlupınar Yöneticileri, sizin Esen Bayburtspor ile oynadığınız maçtan bir gün önce rakibinizin Teknik Direktörü ile Vefa Stadında, Topkapıspor-Altıntepsi MAKEL maçını beraber izlediğinizi ileri sürdüler. Osman Kibar bunu “bunda ne var” diyerek doğruladı, ya siz ne düşünüyorsunuz?


Osman Kibar’ı tanımam, açıklamamda yazdım. Söylediğiniz maça gelmiş, tesadüf oldu, benimle tanıştırdılar. Biraz maçı izledik, hepsi bu kadar.


Fikirtepe Dumlupınar Yöneticileri, TFF’ye bir fotoğraf sundular. Bu fotoğrafta (isimleri yazmıyorum) TFF İl Başkanlığından bir görevli, sizden bir Yönetici, sizin iki Hocanız ve bir de SAL’da başka bir takımda oynayan futbolcu var, maçtan sonra kutlama yaptıkları iddia edildi ve bu fotoğrafı paylaşıyorlar. Bu konuyu biliyor muydunuz?


İlk defa duyuyorum, (o anda ben, tesadüf eseri masada oturan Kadırga Yöneticisinin o karede olduğunu anımsıyorum. Yöneticiye telefonunuzdan gösterir misiniz? dediğimde Yönetici açıyor o fotoğrafı. Bu fotoğraf Başkanım diyorum Cemalettin İnanç’a.) Başkan ise “benim bilgim yok bundan” diye cevap veriyor.


“Herkes bizim üzerimize oynadı” diyor Cemalettin İnanç. Fikirtepe Kulübünde toplanmışlar, kulis yapılmış. Sen dahi oraya gitmişsin Ali Kemal” diyor. “Ben haberciyim, o gün oradaydım, şimdi de buradayım. Dün de Sarıyer'e gittim. Hatta şimdi sizin evinizdeyim Başkanım, SAL’da bir takımda Antrenörlük yapan bir kişi ile konuştum o esnada. Anadolu Yakasından bu kişi. Bu Antrenör Sayın Ekşioğlu’na çok yakın. Ancak dediğiniz konuşmalar asla olmadı, ben şahitlik yaparım” dedim.


“Sizinkiler Esen Bayburtspor’un takım otobüsünün devre arası lastiklerini kesmişler, yine devre arası sizden başı kişiler tarafından tehditler olmuş, ne düşünüyorsunuz” diye sordum Başkan’a. “Bunlar kabul edilecek davranışlar değil, bize yakışmadı” şeklinde cevap veriyor.


“Kadırga Gençlik Grubunun paylaştıklarını soruyorum, kim bu arkadaşlar, neden böyle davrandılar” diye son bir soru sordum Cemalettin bey’e, “Bunlar 5-6 kişi. Aralarında bir tanesi bilgisayar kullanmasını biliyor. Aralarında eskiden bizde, genç takımda oynamış olanlar var. Bunlar bizi temsil etmiyor. Geçmiş yıllarda, Sultangazi maçı olabilir kavga ettiler. Gittikleri yerlerde Kulübümüzü yanlış tanıtıyorlar. Onların Kulübümüzle alakası yok. Zaten Savcılığa suç duyurunda bulunacağım bu kişiler hakkında” dedi.


IMG_7509
Cemalettin İnanç, kendisinin yazdığı bir açıklamayı önce okuyor ve ardından bana veriyor, "bunu yazarsın" dedi. Dün akşam da aradı beni. TFF çağırdıysa onlara açıklama yapacağım, sen yazmasan olur mu? diye kibarca sordu. "Biz sizinle Cuma akşamı görüştük Başkanım, sorun olmaz" cevabını verdim kendisine...


“Bu puandaki bir takımı her hoca kabul etmez”
Bu sezona başlarken, geçen sene ligi 6’ncı sırada bitiren Hocamızlar devam kararı aldık. Geçen sezondan 8 futbolcu ile bu sezon da yola devam ettik. Bu oyuncuların tamamı da doğrudan ilk 11’de görev yapanlardır. Yalnız transfer hata yaptık. Santrafor alamadık. Lige fena başlamadık ancak gol yollarında sorunlar yaşadık. Avcılar Belediyespor, Küçükköyspor, Esen Bayburtspor ile deplasmanda berabere kaldık. Fikirtepe Dumlupınar ve Şilespor’a deplasmanda kaybettik. Şimdi, Şile maçında atıp tutanlara biz maç satmışız. 2’nci yarıda 3-1 öndeyken penaltı kaçırdık. Son dakikada yediğimiz gollerle 4-3 mağlup olduk. Sahamızda Alibeyköyspor’a yenildik ve ardından Hoca değişikliğine gittik. Yeni Hocamızla ilk maçımıza Adalar deplasmanında gittik, Adalarspor zirveye oynuyordu, onları da 95+5’te bulduğumuz golle yendik. Burada Nezihi Hocaya teşekkür etmek lazım. 6 maç kala bu puandaki bir takımı her hoca kabul etmez. Ergün Hocaya da çok teşekkür ediyorum. Daha sonra Avcılar Belediyespor, Küçükköyspor ve Hasköy mağlubiyetleri bizi aşağıya itti.


“Her yerde bir kumpastır gidiyor”
Ben ve Başkanı olduğum Kadırga Kulübü kurulduğu günden beri her takıma saygı gösterir ve saygı görür (2 sezon önceki olaylı Küçükköyspor maçları hariç). Kadırga Spor Kulübü tarihi şanla şerefle doludur, alavere-dalavere kumpas bilmez ve bunlardan anlamaz. İstikrarlı bir Kulübüz, futbolcumuz sezon içinde takımdan ayrılmaz, sezon başı verdiğimiz sözü tutarız. Aynı kadro ile başlar, aynı kadro ile ligi tamamlarız. 20 senedir bu Kulübü yönetiyorum, son iki sezon hariç toplam Hoca sayımız 4’ü geçmez. 2 aydır her yerde bir kumpastır gidiyor. Herkes bir şeyler konuşuyor, bunlar bizi ilgilendirmez. Çünkü bu konularla bizim alakamız olmaz. Gerek yok zaten su yolunda gidiyor, Allah doğrunun yanındadır.


Şimdi biz soralım: Fikirtepe Dumlupınar-Zara Ekinli maçı 2-2 bitiyor, Fikirtepe Dumlupınar bu maçı kazansa biz düşüyoruz. Alibeyköyspor ile deplasmanda oynuyoruz, yenilsek düşüyoruz, maç berabere bitiyor. Son haftaya geldik, puanımız 26. Esen Bayburtsporla oynuyoruz. Yenersek 29 puan yapacağız. Fikirtepe Dumlupınar 28 puanda ve Küçükköyspor ile oynuyor, Küçükköyspor’un şampiyon olması için muhakkak yenmesi gerekiyor, 6-0 bitiyor.


IMG_7514
“Ben yemiyorum buyur sen ye”
Maçlar neden çift devreli oynanıyor, takımlar saha avantajını kullanmayacak mı? Ben sahamda iddiası olmayan Esen Bayburtspor ile oynayacağım ve Fikirtepe Dumlupınar’a “ben yemiyorum buyur sen ye mi diyeceğim? Kadırga Kulübü 500 üyeli bir camiadır. Eğer senin işin iç sahada alacağın bir galibiyete kalmışsa o maç artık senden çıkmıştır. O maç artık bütün Kadırgalılarındır. Helal olsun Esen Bayburtspor Yönetimine ve futbolcularına. Aslanlar gibi tam takım geldiler, son dakikaya kadar oynadılar. Rakibimizin son saniyedeki kafa şutu girse biz düşmüştük.  Adalarsporlu futbolcular 4 aydır maaş almıyormuş, çıkıyorlar sahaya geziniyorlar ve 5 yiyorlar, bunu konuşalım. Ben Osman Kibar’ı hayatımda görmedim. Sadece bir maç seyrederken tanıştırdılar, bir kere gördüm kendisini. Esen Bayburtspor’un Başkanı ilk maçta gördüm, bizi çok iyi ağırladılar.


“Sivil insanlar olabilir”
Ben maçları genelde tek başıma seyrederim. Son maçımızda devre arasında koridorlarda sivil insanlar olabilir, biz neler gördük. Evvelki sene kendi sahamızda 2.devreye 50 dakika çıkamadık. Esen Bayburtspor maçında ben tribündeydim, zaten o anki stresle müdahale  şansım olur muydu bilmiyorum ama yaşlanıyoruz. Hem seyirci profili değişiyor, Profesyonel maçlarda bile neler oluyor görüyorsunuz. Çok şükür misafir takımın Hocasına ve futbolcusuna fiili bir durum olmamış.  Kadırga Spor Kulübü Başkanı olarak Esen Bayburtspor Başkanından, Yönetiminden ve Hocasından özür diliyorum.


“Taş gibi takıma bir maçta 5 gol atıyorsun”
Amatör futbolun yeniden yapılanması lazım. Lig başlıyor takımlar kafadan çekiliyorlar. Bazı takımlar futbolculara para vaat ediyor, maç kazanıyorlar, durumu kurtarınca sözlerini tutmuyorlar. Sonra da gençlerle sahaya çıkıyorlar. Durum yeniden kötüleşince 3-5 para verip futbolcuları yeniden sahaya sürüyorlar. Sana tam çıkan takım, senin rakibine genç takımla çıkıyor. İnsanlar birisine çamur atarken önce kendisine bakmalı. Birkaç takımla kumpas kur, küme düş. Sonra da iki şerefli camiaya pislik atmaya kalk. Biz, Şile’de 3-1 galibiz, penaltı kaçırıp, 4-3 mağlup oluyoruz. O zaman neden TFF’ye gitmiyorsun? 20 maçta 15 gol yemiş takıma (Adalar’ı konuşuyor) sen (Fikirtepe Dumlupınar’ı kast ediyor )5 tane atıyorsun, sen 20 maçta kaç tane gol attın ki taş gibi takıma bir maçta 5 gol atıyorsun.


“Taşların dökülmesini bekledim”
Herkes konumunu bilecek. Kendisini kurtarmak için “Çamur at izi kalsın” misali iş yapanlar eninde sonunda boyunun ölçüsünü alırlar. Eğer sizlerin camiası varsa size de hesap sorarlar. Kadırga Spor Kulübü’nün nasıl bir Kulüp olduğunu etrafına soracaksın sonra da tarihine bakacaksın. Kadırga, amatör liglerin göz bebeğidir. Şimdiye kadar en ufak bir çirkefliğin içinde olmamıştır. Maçtan hemen sonra konuşmak istemememin nedeni de taşların dökülmesini beklememdir. Fikirtepe Dumlupınar’a soruyorum; çektin alt yaş gruplarını liglerden? Ağzından laf çıkıyorsa yapacaksın! Tribüne oynamayacaksın.


“Süper Amatör Lig çok pahalı bir lig oldu”
Şimdi bana sorun: “neden 2 yıldır zorlanıyorsunuz?” diye; Ben 3 sene önce şampiyon oldum. Daha sonra ligi 4’ncü bitirdim. Dikilitaş, İncirlispor, Bağcılarspor benim de olduğum gruptan BAL’a çıktılar. Süper Amatör Lig çok pahalı bir lig oldu. Bizim gibi eski semt takımlarının sosyal faaliyetleri çok oluyor. Bütçemiz sınırlıdır. Takıma ayırdığımız faaliyet bellidir. Biz hiçbir zaman asansör takım olmadık. Süper Amatör Lig kuruldu biz vardık, halen de varız. Az parayla çok iş yapma derdindeyiz. Sizden de (Yerel Futbol Sitesi) ricam; lütfen yorumlara dikkat ediniz. İnsanlar yorum yapmıyor, sahte isimlerle bir başkasını karalıyor.


Not: Cuma akşamı saat 20'de başladığımız röportaj, 22.45'te sona erdi. Ardından 24'e kadar sohbet ettik Cemalettin Bey ile. Karşımda son derece kültürlü, kaliteli, ne yaptığını bilen, ne konuştuğunu bilen bir kişi vardı. Etrafından saygı gören ve sözü dinlenilen bir Yönetici profili vardı. Bir yandan bana cevap veren Başkan İnanç diğer taraftan elinde maç listesi, bir taraftan Fatih Kulüplerinin Yöneticileri ile görüşüyor. Kimilerine maç için servis temininde yardımcı oluyor, zaman zaman da Namık Sevik Stadındaki antrenman çizelgesi hakkında konuşuyor. Dikkatimi çeken başka bir şey oldu. Cemalettin İnanç'ın Kadırga meydanında bulunan ve 3.kattaki evinin kapısı asla kapanmıyor. Kapı daima açık ve ara sıra habersiz eve gelenler oluyor. "Ben böyleyim, bana burada bu görev düştü. Kapım hakikaten hep açıktır. Derdi olan doğrudan yanıma gelir" dedi. Ayrılırken söyledim: "Hakkınızda şu ana kadar hep iyi şeyler duymuştum. Bu olayda da bana soranlara "duyduğum kadarıyla Cemalettin Bey işlere girmez, tenezzül etmez" demiştim. Sizi daha önce tanısaydım, hakkınızda yapılan yorumları gücüm nispetinde engellerdim. Siz yanlış bir davranışta bulunacak birisi değilsiniz, buna inanıyorum" dedim.


RÖPORTAJ: ALİ KEMAL DEMİR


 

4 yorum:

Murat unal dedi ki...

Kadırganın Baskanı terbıyeyı bıze senmı öğreteceksin kendın deplasmanda adaları 3 2 yeneceksın biz kendı sahamıZda 5. 1 yenemezmıyız sızın takımıda Namık Sevik'te 5'leyecektık sansımız yaver gıtseydi. haberım yok dıyorsun olaylardan bağlanan mac 5-1 mi bıter? sen bu ıslerı ıyı bılırsın adaların 29 puanı var bızım 28 adaların garantısımı 5 tane yıyecek bağlanan mac senın macın. Gıbı 3-2, 1 0 2-1 bıter 5-1 bıtmez. Sen kendı kapını supur bızım zara maçına 3 tane yonetıcını gonderdın macta zara gol atınca sokakta cocuklar gol atınca yapılan hareketı yaptılar dua etsınler bızım aklı selım seyırcılerımız dayak yemeden adamlarını statdan çıkarttıysa. haberım yok de zara'da oynayan senin eski futbolcuna tembihlerde bulun mu.. neyse daha sonra sana sorularımız olacak çok sayın terbıyelı adam

ARİF DOĞAN dedi ki...

Bir Başkanın ,bir camiaya ''terbiyesiz adamlar''diye bahsetmesi zannederim foyasının ortaya çıkcağının alameti...Ali Kemal Bey, '' Karşımda son derece kültürlü, kaliteli, ne yaptığını bilen, ne konuştuğunu bilen bir kişi vardı.'' diye yazmışsınız ama görünen köy de kılavuz istemez...

ARİF DOĞAN dedi ki...

Ali Kemal Bey yorumları siz mi yoksa yazan kişiler mi kaldırdı...Örneğin benim yazdığım yorumumu göremiyorum?

gerekvarmı dedi ki...

adaların hocası olan zekiyi araştırsnlar gecen sene fıkırtepeyı çalıştımş aralarıda çok iyi odam hertürlü maçı satmıştır

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...