Çarşamba, Ocak 29, 2014

İdealtepespor ne yapacağını şaşırdı!

İdealtepespor Maltepe sahilindeki tesisi için hem Milli Emlak'a hem de İBB'ye borç ödüyor. Buna rağmen sıkıntılar büyük. İBB, 8 yıllık sözleşmesi olan kulübe 'Çıkın' diyor. Kulüp Milli Emlak'la da mahkemelik.



Türkiye’de, özellikle de İstanbul’da birçok amatör kulüp ecrimisil borçlarıyla karlı karşıya. Uzun yıllar borçlarından haberi olmayan yahut ihmal eden kulüpler birden karşılarına çıkarılan faturalar karşısında şoka uğrarken kimi bunları ödeyebiliyor, kimi ödeyemiyor ve binasını kaybediyor.


İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden İdealtepespor’unsa durumu biraz daha farklı. Turuncu-Beyazlı Maltepe temsilcisi borçlarını ödediği halde kapı dışarı edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Aynı zamanda İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri de olan İdealtepespor Kulübü Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, “1992 yılında o dönem bağlı olduğumuz Kartal Belediyesi tarafından 30 yıllığına kiralık olarak tesisleştik. İdealtepe sahildeki tesisimizin bir kısmını da belediye yaptı zaten. Başta sadece bir lokal ve halı sahamız vardı. Daha sonra kiracı vasfıyla tesisi genişlettik. Mobil bir havuz, iki tenis kortu, fitness salonu, kapalı salon ve iki katlı bir restaurant yaptık” dedi.


Birden gelen iki borç
İdealtepespor 1995’te Milli Emlak’a kira ödemeye başladı ve uzun süre aksatmadan ödedi. Milli Emlak 1 veya 2 yılda bir ödeme emri gönderiyor, kulüp de borcunu ödüyordu. Derken 2005’te kulübün bulunduğu alanın tasarrufu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) verildi. Bu uygulama sonrası bir dönem ne Milli Emlak ne de İBB kulüpten bir şey istemedi. Derken 2010’da İBB kulübe ecrimisil ihbarnamesi gönderdi ve yaklaşık 94 bin TL istedi. Kısa bir süre sonra da Milli Emlak 2005-2010 dönemi için 402 bin TL borç çıkardı.


İBB'ye borç ödendi
İki büyük borçla karşı karşıya kalan İdealtepespor Milli Emlak’ın istediği bedel için mahkemeye gitti. Mahkeme borcu 302 bin TL’ye düşürdü. Kulüp, torba yasadan da faydalanarak borcu taksitlere böldürdü. Mahkeme süreci devam ederken Turuncu-Beyazlılar İBB’nin istediği 94 bin TL’nin tamamını ödedi.


'İBB bize altenatif sunabilirdi'
Sorunlar bununla da bitmedi. İBB daha sonra kulübe ihbarname göndererek tesisleri boşaltmasını istedi. Kulüp mahkemeye giderek yürütmeyi durdurdu. Ali Tanrıyaşükür, Kartal Belediyesi’yle yaptıkları sözleşmenin 30 yıllık olduğunu ve süresinin dolmadığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması kulübümüzü çok zor durumda bıraktı. Bize ‘orayı halka açacağız’ diyorlar ama zaten halka açık! 3 trilyonluk yatırım var orada. Üstelik yaklaşım da hoş değil, biz bir spor kulübüyüz. Madem ki bu uygulamada halka hizmet esas, bizi de mağdur etmemek için alternatif sunulabilir” dedi.


İBB ile tüm bunlar yaşanırken İdealtepespor’un Milli Emlak’la mahkemesi devam ediyor. Kulüp halen ecrimisil borcunu öderken devam eden davada hem bu durumun sona ermesini hem de ödedikleri paranın geri verilmesini istiyor.


Karşı taraf ne diyor?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İdealtepespor Tesisleri'nin de bulunduğu 6 bin 92 metrekarelik alanda Anadolu yakasının en büyük sosyal tesisini yapmak istiyor. İBB, kulübün kiracısı durumundaki Temel İşcan'ın alanda kaçak yapı yükselttiği gerekçesiyle sözleşmeyi feshetmişti. Bu konu İBB Meclisi Hukuk Komisyonu'nda da görüşüldü. AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Kamil Barkır Yeni Maltepe Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Bizler istiyoruz ki bu alan halka açık sosyal tesis olsun. İBB  Hukuk Komisyonu'na teklif yazdırdık, hemde İBB Meclisi'ne konuyu getirdik. Ancak CHP'li Meclis üyeleri bu projeye karşı çıktılar. Bu karşı çıkmayla dediler ki 'Burası mevcut haliyle rantiyecilerin elinde kalsın. 1,250 TL Ecrimisil ödesinler ama 48 bin lira kiraya versinler. Buradan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Karabulut'a soruyorum  'Siz Maltepe halkına armağan edilen böyle bir tesise neden karşı çıkıyorsunuz? Birileri 1,250 TL ödesin de 200-300 bin lira fazla para mı kazansınlar.' İBB' ye 1,250 TL olan bu ecrimisili on yıllardır ödemeyerek kullanılan bu yapı burada devam ediyor.Ve hiç ecrimisil ödenmemiş. İdealtepespor Kulübü'nün 600 bin liranın üzerinde ecrimisil  borcu var" demişti.  


HABER: EFKAN BUCAK

9 yorum:

Yusuf dedi ki...

Kulübün yıllardır o tesise verdiği emekler, harcadığı ücretler ne olacak ? Hiç bir ücret ödenmeden bu yatırımın İdealtepe SK' nün elinden alınması hiç adil değil.

enes dedi ki...

kesinlikle yusuf bey

XXX dedi ki...

son iki sezonda verilmeyen sözler alacaklı olan ve sezon ortasında burakmak zorunda bırakılan ve sezonu boş geçiren futbolcuların vebalini alırsanız iki yakanız bir araya gelmez namus borcu diye kandıralan futbolcular bu duruma üzülmez. zaten yanlış yonetim ve çalışmların eseri son iki sezonda güzelim kulubu 2, amatöre düşürdünüz.

MURAT YILMAZ dedi ki...

BELEDİYELER HAKLI KULÜP MİLYARLARCA PARA KAZANIYOR YÖNETİMİ OY ÇOKLUĞU İLE ELE GEÇİREN HARAMİLER NE FUTBOLCUYA NEDE ALTYAPIYA YATIRIM YAPIYOR PARALAR CEPE GİDİYOR HARAM ZIKKIM OLSUN.BENCE TESİSLERİ BELEDİYE ALMALI AMA AYNEN SPOR KULÜBÜ SAHA OLARAK SPORCULARA KAZANDIRMALI.GELİRLERİNİ İSE BELEDİYE PLANLAMALI.YETER ARTIK BIKTIK TRİLYONLARCA GELİRİ OLUPDA ALTYAPIDA ÇOCUKLARA BİR MUZ DAHİ ALMAYAN YÖNETİMLERDEN.BENCE HER KULÜP KURUŞUNA KADAR DENETLENMELİ HESAP SORULMALI.BELEDİYELERE DÜŞEN GÖREVDE HER MAHHALLEYE SPOR SAHASI VE TESİSİ KAZANDIRMASI.BELEDİYELERİNDEN BU EV PARTMAN ALİŞVERİŞ MERKEZİ PROJELERİNDENDE BIKTIK.YANİ İKİ UCUDA BİRYERE ÇIKMIYOR BELEDİYELERDE HARAMİ KULÜPLERİN ÇOĞUDA.İDEALTEPE KULÜBÜYLE YAZDIKLARIMIN HİÇ BİR ALAKASI YOKTUR.SADECE ÖRNEK OLARAK GÖRDÜĞÜM İÇİN YAZDIM.İSTANBULDA ÇOĞU KULÜP YÖNETİCELERİN RANTINA KURBAN GİTMİŞ.ÇOLUK ÇOCUĞUN HAKKINI İNSANLAR TALAN EDER OLMUŞ.

Yediremediler dedi ki...

Allah'in sopasi yoktur islerinizi futbol oynayarak degil kağit parcalariyla ilerletiyorsunuz simdi soyleyinde tff ye icerdekilerine idaeltepeyi kurtarsin baska seyleri yapiyorlar dusmesin etmesin diye tff sana sesleniyorum kufur eden taraftarin ve kuluplerin oyuncularin tescilini yakarim diyorsun idaeltepeacinda acibadem usk macinda tff eksioglu tatar ve bunun gibi yoneticiler vardi kulaklariniz duymustur cok çınlamistir.Taraftarlarin kufurlerini ne oldu yapsana bise görelim ama tabi olmaz idaeltepe hic olur mu

BLT dedi ki...

Yediremediler nickli şahıs haddini bil!!!! İtham ettiğin şeylerin dayanağı bir kaynağın varmı ?? Ama idealtepspor kulübünün var kanıtları !!!! Hmde belgeli federasyona iletildi haddini bil.. Boş konuşacağına belgelerle gel itirazını yap buradan bos bos konusup itham etmekle olmuyor fake nicklerle atıp tutmakla.. Yıllardır alt yapılarda üst yapılarda başarılı olmus bir kulübün diline dolaman olmaz olmuyor'!!! Allahın izniyle küllerinden doğacak bu kulup idealtepespor gibi bi çınarı kimse yıpratamayacak!!!!

Yediremediler dedi ki...

Tabi doğru söylüyorsun blt büyuk bir cinari yakamazlar ama tff elini cekince sizide böyle aşiği cekerler düsen takim idaeltepe olunca böyle oldu tff acibadem usk oyuna getirdi sormadan etmeden acibadem usk bise yapmamistir.Futbolcu 25 gun bekledi hala rapor ortada ve ceza belli olmadi tff arandi durum anlatildi olumlu cevap alina oynatildi ve acibadem usk kotü niyetli olsaydi tff sormamis olsaydi kimsenin haberide olmazdi e acibadem usk iyi niyetli ve tecubesizlikten kaybetmistir kasarlarin icinde kaldik hepsi birbirinin yalakasi olmuş idaeltepe icin de cok yalaka vrmis sadece bu tff insanla onlar kendilerini biliyorlar neden acibademin arkasinda durmuyorlar düstuk ama bazi iki yuzlu insanlarin yuzunden yeter artik sömürdükleri sayili günler cok cabuk gecer tff istanbul bakalim ozaman kim kurtaracak

seyirci dedi ki...

idealtepe maç seçiyor ve bence hocası ve yönetimi başarısız dır derhal istifa etmelidir. puan ortada düşücek denilen takımlar kazandılar ama idealtepe doğru dürüs galip gelemadi son maçını bile kazanamadı.

acıbadem üsk kaptanı erhan dedi ki...

mrb ben acıbadem üsk kaptanı erhan yeyğül kimseye bişe olmadı sadece olan bana oldu ben futbolu cok seviyorum evliyim 87 doğumluyum allaha şükür kimseye saygısızlık veya terbiyesizlik yapmış değilim yapmamda fakat şöyle bişe var ben ve kulübümüz kimseye sormadan beni oynatmadı 20 gün boyunca cezam ve raporum tff'ye gitmedi.ben bile tff arayarak sorguladım durumu anlattım bana verilen cevap 16.hafta bütün cezalar yazıldı dedi. ve aradan 20 gün geçmişti öyle aradım bunlar kurtulma veya hatamızı savunmak icin söylemiyorum ve gerek duymuyorum sadece bilin diye söyliyorum ve icim cok yanıyo

kırmızı kart gördüğümde maçta yani ist site maçında burda söylenmez ama o gün sabaha kadar hastanede annemi bekledim ve hastaneden cıkıp maça geldim.maç esnasında bana ana avrat küfür eden futbolcu vardı hayatımda ilk defa kadıramdım cok küfür etti bana çünkü durumlar vahimdi zor günler geciyordum ve kendisini sadece ettim ve maçın hakemine söyledim.ittiğimde yan hakeme gitti ve beni direk kırmızı kart ile oyundan attı cıkarkende hakeme ters bişe yapmadım maç bitti soyunma odasına gidip durumu anlattım ve kensinden özür diledim..allah a şükür iyi bir hakemdi. daha sonra idaeltepeye gelince kendileri haklı yenildiler ve böyle durum cıktı.bende hoca olsam böyle bişe olsa düşme telikem olsa bende idaeltepenin yaptığını yapardım..başkanım ve kulubüm iyi niyetinden kaybetmiştir.başkanım ve hocalarım sormadan emin olun oynatmadı kötü niyetli olsaydı inanın söylemezdi ve kimseninde haberi olmazdı..oynadım ve futbol hayatım sönmüş gibi duruma düştüm olan bana oldu ceza alırsam ben naparım nasıl telafi ederim ben kimseyi arkamdan veya arkasından konuşmadım konuşturmadım susmayı tercih ettim.idaeltepenin yerinde kim olsa aynısını yapardı sadece iyi niyetimizden ve tecübesizlikten kaybettik diyiyorum.allah yukarda doğru ve dürüst olanların yanında olacaktır.yemenekşioğluna saygım sonsuzdur ve kendisinle hiç yüz yüze görüşmedik amatör icinde herkese elinden geleni yapmaktadır.bu söylediğimi ister oraya ister buraya cekin süper ligide görüyoruz bırakın amatörde bu kadar olsun herkese saygılarımı sunuyorum ve farkına varmadan yalnış bişe yaptıysamda özür diliyorum...

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.